Για κίνητρα στους εμβολιασμένους όπως μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων εντός και εκτός επικράτειας, έκανε λόγο  ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτικό κανάλι.

«Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργος Εσωτερικών.  Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι αυτό είναι κάτι που συζητείται εδώ και ένα μήνα και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός. Υπενθυμίζεται ότι και έγκριτοι επιστήμονες έχουν πρόσφατα εκφράσει την ίδια άποψη.

Αναφορικά με τα εμβολιαστικά κέντρα ο κ. Πέτσας ανέφερε πως αρχικά είχε ειπωθεί για 1018 όταν γινόταν ο πρώτος σχεδιασμός ενώ πλέον έχουν φτάσει 50% πάνω από τον αρχικό σχεδιασμό.

Κλείνοντας, σημείωσε πως είναι καλύτερο να κάνεις το πιο γρήγορο εμβόλιο παρά να περιμένεις την πιο εξεζητημένη επιλογή.