Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Ιωάννου που από καιρό είχε ζητήσει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας, μετά και την αρνητική απάντηση του τέως Προέδρου της Βουλής Αδάμου Αδάμου.

Ο κ. Χατζηπαντέλας είναι Ορκωτός Λογιστής (Chartered Accountant) και κατέχει τους εξής τίτλους: FCA, AIA, MSc(Econ) και BA (Hons), ως απόφοιτος του Thames Valley University of London και του Queen Mary and the Westfield College University of London.

Έχει ιδρύσει και διαχειρίζεται την εταιρεία HMI & Partners Ltd, Chartered Accountants και είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW).

Διετέλεσε επίσης μέλος της Επιτροπής της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών μετά από διορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο της πρώτης κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη το 2013, όπως και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Επίσης διετέλεσε πρόεδρος της Ανόρθωσης το 2019, μετά την επεισοδιακή φυγή του Ανδρέα Παντελή, ενώ επί προεδρίας του Κυριάκου Κούσιου το 2010 ήταν ο οικονομικός σύμβουλος του Σωματείου αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.