Τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19, των νέων ηλικίας 18 έως 25 ετών, διπλασιάστηκαν από την εξαγγελία της προπληρωμένης κάρτας και μετά, δήλωσε μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου είναι ότι οι νέοι άνθρωποι έκλειναν 9.000 ραντεβού την ημέρα για να εμβολιαστούν και τώρα κλείνουν 18.500 ραντεβού την ημέρα. Αυτά είναι τα στοιχεία. Δεν είναι δημιουργική λογιστική, είναι απλά μαθηματικά», είπε ο κ. Κικίλιας τονίζοντας ότι ο ίδιος πιστεύει ότι η εν λόγω εξαγγελία συνέβαλε σε αυτό. «Μην καπελώνετε τους νέους. Αφήστε τους να αποφασίσουν από μόνοι τους. Ενθαρρύνουμε τους εμβολιασμούς με όλους τους δυνατούς και θεμιτούς τρόπους και δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν πίσω. Θέλουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας όλοι μαζί», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Αναφορικά με την κριτική της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι  σε κάθε έρευνα και κάθε τοποθέτηση των πολιτών, πάνω από το 80% θεωρεί πολύ μεγάλη επιτυχία των δύο χρόνων που πέρασαν το πρόγραμμα εμβολιασμού και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται. «Η μάχη είναι εθνική. Δεν περιλαμβάνει μόνο την ελληνική Κυβέρνηση, περιλαμβάνει όλη την ελληνική κοινωνία. Δεν έχει να κάνει με κόμματα, δεν έχει να κάνει με παρατάξεις και προσωπικές πολιτικές στοχεύσεις κανενός από εμάς.  Έχουμε φτάσει πάνω από 8.000.000 εμβολιασμούς και έχουμε πληθώρα εμβολίων».

Ο κ. Κικίλιας, δήλωσε επίσης ότι υπάρχει μέριμνα για εμβόλια και για το 2022, εφ’όσον χρειαστεί. «Στο νομοσχέδιο υπάρχει και μέριμνα για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας σε ό,τι έχει να κάνει με τον εμβολιασμό, έτσι ώστε τα εμβόλια τα οποία προσαρμόζονται στις μεταλλάξεις – και αυτή είναι μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια – να υπάρχουν και την επόμενη χρονιά, αν και εφόσον χρειαστεί, και σε όποιους χρειαστεί. Ανάλογα με τις αποφάσεις των επιστημόνων, η ελληνική Πολιτεία πρέπει να είναι έτοιμη», σημείωσε.