Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ τιμήθηκε από την Κριτική Επιτροπή των Patient Partnerships Awards της Boussias Communications με 5 βραβεία για δύο πολύ σημαντικές εκστρατείες – δράσεις που υλοποίησε και υλοποιεί μέχρι και σήμερα: Το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας ασθενών με καρκίνο & την εκστρατεία ενημέρωσης «Οι συνήθειες άλλαξαν. Ο καρκίνος όχι» (3 βραβεία: 1 χρυσό και 2 ασημένια).

Η ΕΛΛΟΚ, σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Πειραιώς Real Estate Μ.Α.Ε. με αφορμή την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, ξεκίνησε τον Ιούνιο 2020, το Πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας ασθενών με καρκίνο, οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινηθούν για τη θεραπεία τους από διάφορες περιοχές της χώρας σε διαμερίσματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Η σημασία του Προγράμματος είναι πολύ μεγάλη με δεδομένο το γεγονός ότι το 2ο και το 3ο κύμα της πανδημίας παρέτειναν για πολλούς μήνες τους υπάρχοντες στεγαστικούς περιορισμούς μέχρι και σήμερα. Χάρη στο Πρόγραμμα, εξυπηρετήθηκαν πολλοί ασθενείς, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση θα αδυνατούσαν να πραγματοποιήσουν τις τόσο απαραίτητες για αυτούς εξετάσεις και θεραπείες.

Η καθυστέρηση της διάγνωσης του καρκίνου ή η διακοπή της θεραπείας των ασθενών, έχουν εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στην πρόγνωση της νόσου. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου υλοποίησε την εκστρατεία ενημέρωσης «ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΧΙ». Σκοπός της εκστρατείας, αφενός να παρακινήσει τους ογκολογικούς ασθενείς να «επιστρέψουν» στις υπηρεσίες ογκολογικής φροντίδας και αφετέρου να ενεργοποιήσει το πληθυσμό της χώρας να προχωρήσει σε τακτικές προσυμπτωματικούς ελέγχους.