Την απόφαση της κυβέρνησης να δίνει από εδώ και στο εξής ως αποζημίωση 10 ευρώ σε κάθε γιατρό και φαρμακοποιό που κλείνει ένα ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19, σχολιάζει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος. αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει σε Ιατρούς και φαρμακοποιούς από 10 ευρώ αποζημίωση για κάθε ραντεβού που θα επιβεβαιώνεται στο φαρμακείο, υπό τον όρο πως θα διενεργείται τουλάχιστον η πρώτη δόση του εμβολίου.

Δεν αντιλαμβάνομαι, τι περισσότερο θα κάνουν οι ιατροί από αυτό που κάναμε εδώ και τόσους μήνες στα φαρμακεία μας και που λαμβάναμε αποζημίωση ενός (1) ευρώ!

Έχουν περισσότερη πειθώ προς τους πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν και δίνοντας σε αυτούς 10 ευρώ αναγκαστικά δίνουν και σε εμάς το ίδιο αλλά…από εδώ και πέρα;

Μήπως το συνδικαλιστικό τους όργανο αρνήθηκε να υπακούσει με το ποσό του ενός (1) ευρώ στα κελεύσματα της πολιτείας για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εμβολιασμού;
Τόσο άκαρδοι είναι τελικά οι ιατροί ή τόσο ηλίθιοι εμείς;»

Και συνεχίζει: «Οι φαρμακοποιοί έβαλαν πλάτη…έκλεισαν εκατομμύρια ραντεβού…άλλαξαν χιλιάδες εμβολια σε πολίτες που ήθελαν ένα διαφορετικό εμβόλιο από αυτό που τους είχε οριστεί…σερφάρησαν σε εκατοντάδες εμβολιαστικά κέντρα για να ικανοποιήσουν τους πολίτες… είπαν τη θετική άποψη τους…και αποζημιώθηκαν με ένα (1) ευρώ..

Ως ελάχιστη αναγνώριση αυτής της προσπάθειας τους (μας) θα έπρεπε να δοθούν αναδρομικά από 9 ευρώ επιπλέον για κάθε ραντεβού που έκλεισαν από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα…(10-1=9). Αν δεν δοθούν…θα έχουν κλαπεί από εμάς….