Με αφορμή το περαστικό με τους εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά, στην Καρδίτσα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, προανήγγειλε ειδικό νόμο για τέτοιου είδους περαστικά, ενώ τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή από το Υπουργείο.

Παράλληλα σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε τα εξής: «Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά». Όπως έχει γίνει γνωστό από πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια», υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο για COVID19, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Μάλιστα, σύμφωνα την ίδια εφημερίδα, η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών όπου βεβαίωνε ότι πολίτες είχαν εμβολιαστεί. Μετά τις σχετικές αποκαλύψεις , ο διοικητής της 5ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι τόνισε πως αυτό που εξετάζουν τώρα είναι πόσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση που προκαλεί κραδασμούς στο σύστημα Υγείας. Αναφορικά με τον τρόπου που έγινε η αποκάλυψη της υπόθεσης, είπε πως δεν έγινε τυχαία. «Το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δούμε ακριβώς πόσα εμβόλια έχουν χαθεί και την αντιστοιχία μεταξύ των εικονικών εμβολιασμών και των δόσεων», ανέφερε.