Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca επιβράβευσε την Καινοτομία ως επίσημος υποστηρικτής του Elevate Greece στην πρώτη τελετή βράβευσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η εταιρεία «Gizelis Robotics» βραβεύτηκε στην κατηγορία «Startup Ηero: επίλυση προκλήσεων από την υγειονομική κρίση Covid-19».

Η εταιρεία δημιούργησε το Robotsafe™, το πρώτο Made in Greece αυτόνομο ελληνικό ρομπότ απολύμανσης, με τεχνολογία εκνέφωσης και με τεχνολογία UV-C. Το Robotsafe™ έχει κατασκευαστεί για εταιρικούς χώρους, εγκαταστάσεις, βιομηχανίες, αποθήκες, εργοστάσια, ξενοδοχεία, κέντρα διανομής, αεροδρόμια και υγειονομικούς χώρους.

Το βραβείο απένειμε στον κ. Ευάγγελο Γκιζελή Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας. Aναφερόμενη στη βράβευση η κυρία Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου, τόνισε «στην AstraZeneca πιστεύουμε ότι η καινοτομία αποτελεί σημαντική επένδυση για το μέλλον της χώρας μας.

Ειδικότερα στον τομέα της υγείας, δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τον ασθενή, το εθνικό σύστημα υγείας αλλά και την ευρύτερη κοινωνία. Ως βιώσιμος οργανισμός και μέλος του Elevate Greece στηρίζουμε την ανάπτυξη του Ελληνικού Οικοσυστήματος Καινοτομίας, μέσω των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων προς όφελος της ελληνικής οικονομίας αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα. Συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευθέντες και ευχόμαστε να αποτελέσει θεσμό ανάδειξης της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στη χώρα μας».