Το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, κάνει λόγο για ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορονοϊού που καταγράφεται, από τα μέσα καλοκαιριού.

Μεταξύ άλλων στην εν λόγω επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι από τα μέσα του καλοκαιριού και με την έναρξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας, παρατηρείται ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορονοϊού, σε κάποια νοσοκομεία, όπου οι ελλείψεις προσωπικού έχουν γιγαντωθεί. Μόνη λύση στην καταπολέμηση της ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού είναι τόσο η τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας από τους ασθενείς και τους επισκέπτες, όσο και από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Οι θάλαμοι και οι χώροι νοσηλείας θα πρέπει να είναι κατάλληλοι, ενώ το προσωπικό δεν θα πρέπει να φροντίζει περιστατικά CoViD και non CoViD ταυτόχρονα. Είναι εμφανές ότι παρότι σχεδόν όλοι οι υγειονομικοί είναι εμβολιασμένοι, αυτό από μόνο του δεν αποτελεί πανάκεια, αν δεν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας».