Το σχέδιό του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία παρουσίασε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Tσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. Το σχέδιο περιλαμβάνει αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ με 2 δισ. από τον κρατικό Προϋπολογισμό και επιπλέον 1 δισ. από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επίσης, περιλαμβάνονται μέτρα όπως: Αναδιαμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών σε αντικατάσταση όσων αποχώρησαν από το σύστημα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και επιπλέον προσλήψεις 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας. Μονιμοποίηση στο ΕΣΥ του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που συμμετείχε στη μάχη της πανδημίας. Ένταξη των υγειονομικών εργαζόμενων στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας με τριπλασιασμό των δομών ΤΟΜΥ στις 380 σε όλη τη χώρα. Εδραίωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού. Δίκτυο

Ολοκληρωμένης κατ’ οίκον Φροντίδας. Επίσης, ανέφερε αναφορικά με τον εμβολιασμό ότι «δεν προχωρά όπως θα έπρεπε, τα επίπεδα εμβολιασμού είναι χαμηλά και έχει επιπεδοποιηθεί η καμπύλη», και πρόσθεσε: «Τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας. Δεν είναι ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι ζήτημα υγείας του καθενός και της καθεμιάς. “Ναι στη ζωή ναι στον εμβολιασμό, όχι στον διχασμό”, είναι το μήνυμά μας». Τόνισε δε ότι το βασικό πρόβλημα της παρούσας κυβέρνησης είναι ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. «Και δεν μπορεί να πείσει γιατί αντί να χρηματοδοτήσει το μήνυμα με στοχευμένες καμπάνιες χρηματοδότησε το μέσο».