Στη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη χώρα μας, θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με τη χορήγηση της 3ης δόσης εμβολίου . Τα παραπάνω ανέφερε το πρωί της Κυριακής μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως δήλωσε, η τρίτη δόση δεν θα είναι υποχρεωτική, απλά θα υπάρχει σύσταση προς συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη δόση θα πρέπει να έχει μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα 6-8 μηνών. Η πλατφόρμα για τους ανοσοκατασταλμένους όπως είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη βδομάδα, έχει ανοίξει από τις 14 Σεπτεμβρίου και ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι έχουν κλειστεί ήδη 10.000 ραντεβού.

Σύμφωνα με όσα έχει ήδη πει η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, οι συζητήσεις συγκλίνουν στο να συστήνεται η 3η δόση επίσης σε άτομα που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, αλλά και όλους όσους είναι άνω των 60 ετών. Συζητήσεις υπάρχουν και για τους υγειονομικούς, δεδομένου ότι οι περισσότεροι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους εδώ και πάνω από 6 μήνες.