Η Ευρωκλινική Αθηνών, διακρίθηκε στα Healthcare Business Awards 2021 της BOUSSIAS, με Χρυσό βραβείο για την πρωτοποριακή αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου και με Ασημένιο για την πιστοποίηση της Μονάδας Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εγκεφαλικών. Η τελετή απονομής έγινε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Κελλάρι Παπαχρήστου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα, απέσπασε το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Πρωτοπορία στην Χειρουργική Αντιμετώπιση Παθήσεων», για το Τμήμα Ρομποτικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Παχέος Εντέρου, στο οποίο χρησιμοποιείται η πρωτοποριακή τεχνική για την αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου. Η υπηρεσία αυτή συνδυάζει τη χρήση νέων τεχνολογιών (τρισδιάστατη ανασύσταση αγγειακών δομών και Augmented Reality) και ρομποτικής χειρουργικής για την πραγματοποίηση εξατομικευμένων επεμβάσεων που αυξάνουν την επιβίωση των ασθενών αυτών έως και 17%. Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο Τμήμα, έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθήσεων Κατωτέρου Πεπτικού για τη διενέργεια της συγκεκριμένης μεθόδου, ενώ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ρομποτικής Χειρουργικής.

Όπως δηλώνει και η Γενική Χειρουργός στην Ευρωκλινική Αθηνών, με ειδίκευση στη Ρομποτική Χειρουργική Παχέος Εντέρου και Ορθού, Θάλεια Πετροπούλου: «Είμαστε πολύ περήφανοι που πλέον μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους ασθενείς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο του παχέος εντέρου σε σύγκριση με τις κλασικές μεθόδους».

Παράλληλα, η Ευρωκλινική έλαβε το Ασημένιο βραβείο για την τιμητική πιστοποίηση της πρότυπης Μονάδας Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών από τον European Stroke Organization. Η αναγνώριση αυτή εντάσσει την Ευρωκλινική και την Ελλάδα στο επιλεγμένο δίκτυο των νοσοκομείων της Ευρώπης, που διαθέτουν τα υψηλά ποιοτικά κριτήρια παροχής εξειδικευμένης υποστήριξης και θεραπείας σε ασθενείς με εγκεφαλικό.

Η επικεφαλής της Μονάδας, Βάσω Ζησιμοπούλου, ανέφερε σχετικά: «Η Μονάδα Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών αποτελεί μια εξειδικευμένη νοσοκομειακή δομή που στοχεύει στην αναβαθμισμένη διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων».

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, Αντώνης Βουκλαρής, σημείωσε με αφορμή τις βραβεύσεις: «Οι διακρίσεις αυτές μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους. Στην Ευρωκλινική έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο τον άνθρωπο, εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες πρακτικές και παράλληλα, επενδύουμε στη δημιουργία μακροπρόθεσμων σχέσεων ασφάλειας με όλους όσους μας εμπιστεύονται. Σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις, συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε δυναμικά με γνώμονα την ποιότητα και την υπευθυνότητα».