Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων, του ΣΕΙΒ, χαιρετισμό απεύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) Κώστας Μαριάκης στο συνέδριο «Νοσοκομείο-Φάρμακο και Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός 2021»,. Όπως ανέφερε, η υγειονομική κρίση έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας και ο τομέας των ιατροτεχνολογικών στάθηκε στην πρώτη γραμμή εν μέσω πανδημίας. «Όταν οι γιατροί μας πάλευαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για να κρατήσουν τους ασθενείς τους στην ζωή, οι τεχνικοί μας ήταν στα μετόπισθεν για να συντηρήσουν και να κρατήσουν στη ζωή τα απαραίτητα μηχανήματα για όλες τις μονάδες» επεσήμανε.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Μαριάκη, επιβάλλεται η εμπειρία αντιμετώπισης της πανδημίας πέρα από γνώση, να προσφέρει και συμπεράσματα, για να οχυρώσουμε καλύτερα τις δομές και το σύστημα υγείας, μέρος του οποίου είναι εκτός των ιατροτεχνολογικών και οι φαρμακευτικές εταιρείες και άλλοι συμμέτοχοι, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε πιθανές μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις. «Σε αυτή την προοπτική της επόμενης ημέρας και της επανοργάνωσης ο κλάδος των ιατροτεχνολογικών προϊόντων που εκπροσωπώ είναι προφανώς σημαντικός και δηλώνει παρών.

Να θυμίσω ότι είμαστε ο κατεξοχήν κλάδος καινοτομίας. Η συμβολή των ιατρικών τεχνολογιών, υπηρεσιών και λύσεων που προσφέρει ο κλάδος μας προς τους ασθενείς, τα συστήματα υγείας και την κοινωνία, είναι κρίσιμα» τόνισε. Τέλος, αναφέρθηκε στο ρόλο του ΣΕΙΒ ως θεσμικού εταίρου των οργάνων του υπουργείου Υγείας λέγοντας, ότι μπορεί να είναι καταλυτικός και είναι στη διάθεση και της νέας ηγεσίας του υπουργείου για ουσιαστικές και εποικοδομητικές συζητήσεις.