Η «FairLife L..C.C. – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, στηρίζοντας ενεργά όλες τις πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την πρόληψη και ευαισθητοποίηση για την υγεία των πνευμόνων και εν γένει την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, απευθύνεται αυτή τη φορά σε ένα κοινό ευαίσθητο και παράλληλα πολύ σημαντικό για το μέλλον αυτού του τόπου, τους εφήβους και νέους.

H καμπάνια ευαισθητοποίησης των νέων κατά του καπνίσματος της Fairlife ξεκίνησε με μια σημαντική δράση, το video «14 λεπτά Fairlife», μια πρωτοβουλία από μια ομάδα 11 εφήβων από 9 διαφορετικά σχολεία της χώρας, οι οποίοι ένωσαν την φωνή τους για να περάσουν ένα μήνυμα υγείας και ζωής. Η δράση αυτή πλαισιώνεται με φωτογραφίες και  ενημερωτικά φυλλάδια που διανέμονται στα σχολεία, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Η νέα δράση της μεγάλης εκστρατείας της Fairlife είναι η επικοινωνιακή καμπάνια: «Μέσα από τα μάτια των παιδιών- Ένας κόσμος χωρίς τσιγάρο». Παιδιά όλων των ηλικιών και έφηβοι αποτυπώνουν μέσα από τις ζωγραφιές τους όχι μόνο πώς βλέπουν, αλλά πώς βιώνουν έναν κόσμο με ή χωρίς τσιγάρο.

Με εκκίνηση το μήνυμα της FairLife L.C.C. «H ζωή να κόβει την ανάσα και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα» και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσεων για την Κλιματική Αλλαγή αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας του Πνεύμονα (25.09.2021), γίνεται προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και οι οικογένειές τους για τις συνέπειες του τσιγάρου στο περιβάλλον, τον κοινό μας πνεύμονα, αλλά και στο αναπνευστικό μας σύστημα και στην υγεία μας. Στα ζωγραφικά έργα που παρουσιάζονται με τον τίτλο «Για έναν κόσμο χωρίς καπνό, χωρίς τσιγάρο» τα παιδιά και οι έφηβοι αποτύπωσαν με τη δική τους ματιά τις επιπτώσεις του τσιγάρου.

«Η παιδική ζωγραφική με την απλότητα και τη σαφήνειά της αναδεικνύει τη «μυστική συνάντηση» του παιδιού με την πραγματικότητα αλλά και τη φαντασία του, και μας καλεί να δούμε τη ζωή και το μέλλον μας με άλλα μάτια», σημειώνει η πρόεδρος της FairLife L.C.C., Κορίνα Πατέλη-Bell. «Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τον νεότερο Brand Ambassador Oρέστη Φώτη Μικελάκη, και υποστηρίχτηκε από την ομάδα  εθελοντών και φίλους, είναι η αφετηρία για μια σειρά από δράσεις, συνεργασίες με σχολεία και εικαστικά εργαστήρια στη βάση των θεματικών αξόνων – μηνυμάτων που τα  έργα των νέων εθελοντών μας προβάλλουν».

Ο νεότερος Brand Ambassador Oρέστης Φώτης Μικελάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ζωγραφίζοντας για ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο τα παιδιά και οι νέοι θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε θετικά ως προς  την κατεύθυνση αυτή στο πλαίσιο της οικογένειας, του σχολείου και της μελλοντικής κοινωνίας: ανοίγοντας μια συζήτηση για το περιβάλλον και το οικολογικό αποτύπωμα που πρέπει να αφήσουμε στις επόμενες γενεές. Το περιβάλλον είναι ο κοινός μας πνεύμονας».

Η Κορίνα Πατέλη-Bell συμπληρώνει «Στην Ελλάδα το 1/5 του συνόλου των θανάτων, περισσότεροι από 20.000 ετησίως, σχετίζονται με το κάπνισμα, συμπεριλαμβανομένου τόσο του ενεργητικού όσο και του παθητικού καπνίσματος. Συστρατευόμαστε στην προσπάθεια του Ορέστη και όλων των παιδιών και τους ευχαριστούμε θερμά για την προσπάθειά τους, η οποία στηρίζει τους σκοπούς και τα μηνύματα του φορέα, γιατί «Η Ζωή πρέπει να κόβει την ανάσα και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα»!

 

11-18 Σεπτεμβρίου: Η δράση της Fairlife παρουσιάστηκε  στην Πάτρα

Για πρώτη φορά στην πόλη της Πάτρας παρουσιάστηκε από τις 11-18 Σεπτεμβρίου η νέα επικοινωνιακή δράση της Fairlife «Μέσα από τα μάτια των παιδιών- Ένας κόσμος χωρίς τσιγάρο». Παιδιά όλων των ηλικιών και έφηβοι αποτύπωσαν μέσα από τις ζωγραφιές τους το όραμά τους για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τις βλαβερές συνέπειες του καπνού.

Τα έργα, που ενδεικτικά φιλοξενήθηκαν σε περίοπτα σημεία του κεντρικού πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου, με τα ζωντανά τους χρώματα εστίασαν στα σημαντικά στοιχεία του μηνύματος, σκιαγραφώντας το με τον πιο διαυγή και ηχηρό τρόπο: «Το καπνίζεις. Έχεις δει το πραγματικό του πρόσωπο;» « Το περιβάλλον είναι ο κοινός μας πνεύμονας- ας μην το καπνίζουμε!», «Εισπνέω φύση-εκπνέω υγεία», «Κόψε το τσιγάρο για να μην κάψει και τον δικό σου πνεύμονα», «Το τσιγάρο δεν είναι γευστικό και ακίνδυνο όπως νομίζετε».