Την αισιοδοξία του ότι θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την επιδημία με απώτερο στόχο να εξελιχθεί ο ιός ως μια «βαριά γρίπη» που δε θα επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνική μας ζωή, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, ο ΓΓ ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους. «Ο απώτερος στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί ο αριθμός εκείνος, που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα χωρίς γενικευμένα lock-down και χωρίς σημαντικό αριθμό νοσηλειών, διασωληνωμένων και θανάτων από τον ιό», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σχετικά με τη χορήγηση της τρίτης δόση εμβολίου κατά της covid-19, που ξεκίνησε από τις 14 Σεπτεμβρίου για τα άτομα που βρίσκονται σε ανασοκαταστολή και από τις 30 Σεπτεμβρίου για τους πολίτες άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς, σημείωσε ότι ήδη 30.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί. Για τον εμβολιασμό στα παιδιά είπε ότι προχωράει κανονικά στα εμβολιαστικά κέντρα. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 165.000 παιδιά 12-17 ετών, το 25% των ηλικιών αυτών.

Σε σχέση με το πρόγραμμα συμμετοχής των ιδιωτών παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα διαδικαστικά, έχουν πραγματοποιηθεί και οι απαραίτητες εκπαιδεύσεις και το μόνο που μένει είναι όσοι ιδιώτες παιδίατροι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα να το δηλώσουν και να προχωρήσουν τις διαδικασίες. «Πιστεύω ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα έχουν ξεκινήσει οι πρώτοι εμβολιασμοί στα ιατρεία των παιδιάτρων», δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.