Η Pfizer Hellas συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα, εστιάζοντας στρατηγικά σε τρεις βασικούς πυλώνες: στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην υποστήριξη ευπαθών ομάδων και φορέων με κοινωνική δράση, καθώς και στην προστασία και τη στήριξη των εργαζομένων της.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε δωρεές συνολικού ύψους 600.000 ευρώ, μέσω των οποίων:

Ενισχύθηκαν και θα επωφεληθούν για τα επόμενα 10 χρόνια 50 ΜΕΘ. Καλύφθηκαν οι ανάγκες σε μάσκες 2.100 υγειονομικών. Καλύφθηκαν για 4 μήνες οι ανάγκες σε μάσκες προστασίας και γάντια 330 ατόμων από την ευπαθή ομάδα των αστέγων. Καλύφθηκαν ανάγκες σε υγειονομικό υλικό σε δύο δομές φιλοξενίας της ΑΜΚΕ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» καθώς και στο Ορφανοτροφείο «ΜΕΛΙΣΣΑ». Δημιουργήθηκαν συνθήκες ασφάλειας για τους 300 εργαζόμενους της εταιρείας και των οικογενειών τους.

Ενισχύθηκαν οικονομικά 3 Σύλλογοι Ασθενών, συγκεκριμένα η Ένωση Ασθενών Ελλάδας,  ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών και ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», για την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης και υποστήριξης.

Βάσει της διεθνούς μεθοδολογίας του SROI, για κάθε 1 ευρώ δωρεάς της Pfizer Hellas στην περίοδο έξαρσης της πανδημίας, δημιουργήθηκε κοινωνική αξία ισοδύναμη με 2,08 ευρώ, ενώ το συνολικό κοινωνικό αποτύπωμα των δράσεων της εταιρείας ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά αναδείχθηκαν στο πλαίσιο μελέτης, που πραγματοποίησε το Κέντρο Αειφορίας με χρήση της διεθνούς μεθοδολογίας Social Return On Investment (SROI) για την αποτίμηση της αξίας των αλλαγών, που βίωσαν τα ενδιαφερόμενα μέρη, χάρη στις δράσεις της εταιρείας το διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου 2020.