Οι αρμόδιες αρχές της Μελβούρνης, ανακοίνωσαν χθες, ότι οι περιορισμοί κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού, θα χαλαρώσουν περαιτέρω, μέσα στην τρέχουσα βδομάδα. Το αυστηρό lockdown στην πόλη, άρχισε να χαλαρώνει την Παρασκευή που μας πέρασε μετά από262 μέρες. Μέχρι την επόμενη Παρασκευή, αναμένεται να έχει εμβολιαστεί το 80% των πολιτών σε όλη την περιφέρεια της Βικτόρια – πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μελβούρνη, οπότε όπως δήλωσαν αξιωματούχοι θα υπάρξει και περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να ταξιδεύουν σε όλη την πολιτεία ενώ δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. «Υπάρχει μια θεμελιώδης συμφωνία την οποία πετύχαμε με την κοινότητα στη Βικτόρια, σας ζητήσαμε να εμβολιαστείτε, το κάνατε σε χρόνο και σε ποσοστό ρεκόρ», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Ντάνιελ Άντριους.

Με την εμβολιαστική εκστρατεία να κινείται πλέον με γρήγορους ρυθμούς, οι αρχές σε όλη την Αυστραλία δεν σχεδιάζουν πλέον να βασίζονται σε εκτεταμένα lockdowns για να αντιμετωπίσουν τον ιό. Η Βικτόρια ανακοίνωσε σήμερα 1.935 νέα κρούσματα κορονοϊού και 11 θανάτους. Καθώς η πολιτεία κινείται προς μια «οικονομία εμβολιασμένων» όπου μόνο οι πλήρως ανοσοποιημένοι θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε διάφορους χώρους, το ποσοστό αναμένεται να φθάσει στο 90% γύρω στις 24 Νοεμβρίου, είπε ο Άντριους.