Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον έλεγχο της επιδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Είμαστε σε αυξητική τάση της πανδημίας δήλωσε ο Υπουργός, το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί, θα υπάρξει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα όπου χρειαστεί αλλά το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα παραμείνει, όπως τόνισε. «Παράλληλα δίνουμε κίνητρα στους ιδιώτες ιατρούς να ενταχθούν στο σύστημα, προκειμένου με συγκεκριμένα μετρήσιμα κίνητρα να μπορέσουν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια. Αντίστοιχα, είμαστε έτοιμοι- αν χρειαστεί και αυτά τα κίνητρα δεν αποδώσουν, να πάμε και σε άλλες διαδικασίες που θα έχουν να κάνουν με την υποχρεωτική παρουσία ιατρών στο σύστημα», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν τα ραντεβού τους για την τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου, όλοι οι ενήλικες εφ’όσον έχουν περάσει 6 μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολίου. Ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε επίσης και τα μέτρα της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους πολίτες. Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.

Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο τους.
Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων, οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.
Τέλος ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους διασκέδασης, και όπως τόνισε, τα μέτρα θα εφαρμοστούν. «Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο», υπογράμμισε και σημείωσε ότι πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.