Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα, έκανε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μετά την ξαφνική επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Επέκρινε την κυβέρνηση πως δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας δεν φρόντισε για την επαρκή στελέχωση του συστήματος υγείας με το απαραίτητο προσωπικό. «Επισκέφθηκα ένα νοσοκομείο που έχει τέσσερις συμπολίτες μας διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Και επισκέπτομαι και μια πόλη, όπου έχει γίνει δωρεά 18 κλινών εντατικής θεραπείας από την Επιτροπή του 2021 και αυτές οι κλίνες δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Και αναρωτιέμαι: έχουν περάσει 2 χρόνια, δεν μπορούσε η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων και υγειονομικού προσωπικού;» είπε.

Με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις , ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι το «Ιπποκράτειο» επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ είχε 8 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα έχει 20 κλίνες  ΜΕΘ και 8 κλίνες ΜΑΦ. Παράλληλα διέψευσε τον κ. Τσίπρα για τις 18 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» που δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεως προσωπικού,  καλώντας τον μάλιστα να κάνουν μια επίσκεψη εκεί μαζί. Σύμφωνα με το κ. Πλεύρη, αυτό που συμβαίνει είναι ότι «οι συγκεκριμένες κλίνες είναι για ‘καθαρά’ περιστατικά (non Covid), βάσει του σχεδιασμού ο οποίος υπάρχει. Δεν είναι για Covid  περιστατικά και συνεπώς δεν μπορούν να έχουν 100% πληρότητα, γιατί δεν μπορείς να βάλεις Covid περιστατικά εκεί που είναι τα ‘καθαρά’ περιστατικά», όπως είπε. «Οι κλίνες λειτουργούν, 9 έχουν καλυφθεί, 9 δεν έχουν καλυφθεί και υπάρχει προσωπικό. Είναι για «καθαρά» περιστατικά, βάσει του σχεδιασμού, ο οποίος, όμως, μπορεί να αναπροσαρμοστεί, δηλαδή να μπουν περιστατικά Covid και να μεταφερθούν αλλού τα non Covid περιστατικά», πρόσθεσε.