Σήμερα ξεκινά η διαδικασία επίταξης των ιδιωτών γιατρών και θα ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τόσο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών όσο και μιλώντας χθες το βράδυ σε τηλεοπτικό σταθμό. «Ξεκινάει η διαδικασία, θα ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών, έχει γίνει ήδη η προεργασία.

Θα είναι αριθμός κοντά στο τριψήφιο αν δεν καλυφθούν τα κενά, κυρίως σε ό,τι αφορά τη βόρεια Ελλάδα», είπε συγκεκριμένα. Παράλληλα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στο ΕΣΥ μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από τον κλάδο των υγειονομικών, υποστηρίζοντας ότι τα κενά, που αφορούν κυρίως τους νοσηλευτές, καλύπτονται από υπηρεσίες ΥΠΕ οι οποίες δεν πιέζονται.

Όπως ανέφερε, δεν έχει γίνει εισήγηση από την αναπληρώτρια υπουργό Υγεία, Μίνα Γκάγκα, για άρση των αναστολών, που υπολογίζονται στις 8.000 – 10.000. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για τους εμβολιασμένους επαναλαμβάνοντας πως τα όποια μέτρα θα αφορούν όσους δεν κάνουν το εμβόλιο, «το αποτελεσματικότερο που έχουμε απέναντι στον ιό και την τη σοβαρή νόσηση».

«Η άρνηση εμβολιασμού και μη τήρηση των μέτρων, υπονομεύει το χώρο, το μόχθο και το αποτέλεσμα» σημείωσε. Όσον αφορά τις αναμονές για κλίνες ΜΕΘς στο Σύστημα Υγείας σημείωσε τα εξής: «Υπάρχουν στοιχεία για 30, 40, 80 αναμονές ανά ημέρα, αντίστοιχες με τα προηγούμενα χρόνια όταν δεν είχαμε πανδημία. Είμαστε σε ένα καθεστώς πίεσης» είπε και πρόσθεσε: «όσο κάποιος συμπολίτης μας είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ φροντίζουμε να είναι με τρόπο αποτελεσματικό και προστατευτικό της υγείας και της ζωής του».