Έκκληση για προσωπικού απευθύνουν προς τους αρμόδιους της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», αφού όπως κατήγγειλε σε τηλεοπτικό σταθμό η πρόεδρος των εργαζομένων Βούλα Γεωργάκη, το νοσοκομείο λειτουργεί με μόλις το 35% του αναγκαίου προσωπικού. Οι νοσηλεύτριες αναλογούν 1 ανά 40 ασθενείς ενώ 1 τραυματιοφορέας καλείται να ανταποκριθεί σε 500 ασθενείς.

«Εμείς ήμασταν νοσοκομείο covid-19 και με το φιλότιμο των συναδέλφων καλύψαμε την κατάσταση, αλλά πλέον δεν αντέχουμε… ποιος οργανισμός μπορεί να ανταποκριθεί με 35% του προσωπικού του σε μία τέτοια δομή όπως ο Ερυθρός Σταυρός, ένα νοσοκομείο εμβληματικό το οποίο εφημερεύει κάθε ημέρα υποτίθεται μέχρι τις 2;» είπε η κ. Γεωργάκη και πρόσθεσε: «

«Προκαλώ τον υπουργό, τον πρωθυπουργό, ελάτε στον Ερυθρό χωρίς κάμερες. Σηκώνουμε το βάρος, δεν αντέχουμε άλλο, κάνουμε έκκληση για προσωπικό. Προσπαθούμε και παρέχουμε υψηλής ποιότητας φροντίδα και ασφάλεια στους ασθενείς, έχουν την καλύτερη φροντίδα, αλλά θέλουμε βοήθεια από την Πολιτεία. Δεν δέχομαι ότι δεν υπάρχει προσωπικό. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουν. Δεν μπορεί ένα νοσοκομείο που έχει κληθεί να σηκώσει τέτοιο βάρος, να μην έχουν γίνει προσλήψεις σε ούτε μία θέση, ενώ άλλα νοσοκομεία έχουν πάρει -και καλά έκαναν. Γιατί όχι εμείς;».