Τη απόφαση της κυβέρνησης να μην ξανακλείσει η χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τόνισε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι.

«Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι η χώρα δεν πρόκειται να κλείσει.  Το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχώς αναπτύσσει κλίνες, όπου χρειάζεται, με τους όρους και τις τεχνικές προδιαγραφές που ισχύουν παντού, έτσι ώστε να παρέχεται η καλύτερη δυνατή περίθαλψη στους ασθενείς. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται έντονα, το γνωρίζουμε, αλλά θα αντέξει. Είναι σε ετοιμότητα σε συνδυασμό με τη συνεργασία που υπάρχει με τις ιδιωτικές Κλινικές αλλά και με την παρουσία ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, είτε οικειοθελώς είτε με τη διαδικασία της επίταξης των υπηρεσιών, έτσι ώστε να μη βρεθούμε στο σημείο το ΕΣΥ να ξεπεράσει τις αντοχές του», δήλωσε. Για τις χώρες που παίρνουν διαφορετικά μέτρα ανέφερε ότι έχουν άλλες ιδιαιτερότητες και ότι η εξίσωση που παρακολουθεί το Υπουργείο Υγείας δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά ο αριθμός των νοσηλειών και των εξιτηρίων, «διότι με αυτήν την ανάγνωση βλέπουμε τις αντοχές και την πίεση στο ΕΣΥ», είπε ο Υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, ο κ. Πλεύρης είπε ότι η Κυβέρνηση έχει πει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτό το μέτρο αφορά μόνο τους υγειονομικούς και όσους περιθάλπουν ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. και ότι δεν επιθυμεί να επεκταθεί.