Στον «αέρα» μισθολογικά βρίσκονται εκατοντάδες εργαζόμενοι στις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, καθώς πριν λίγα 24ωρα ενημερώθηκαν από την υπηρεσία τους, ότι  η μισθοδοσία τους, για το μήνα Οκτώβριο, δεν δύναται να καταβληθεί στις 27/11/2021, αφού δεν εκδόθηκε έγκαιρα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το θέμα αυτό. Σημειώνεται ότι το έργο των εργαζομένων αυτών είναι εξαιρετικά σημαντικό για την επιτυχή έκβαση της πανδημίας.

Ως γνωστόν, οι 500 Κινητές Μονάδες Υγείας (Κ.Ομ.Υ.) σε όλη τη νησιωτική και Ηπειρωτική Χώρα συγκροτήθηκαν με αρμοδιότητα τη λήψη δείγματος βιολογικού υλικού από πιθανά κρούσματα κορονοϊού, στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, νοσηλευτικές μονάδες με χρονίως πάσχοντες, ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα αιμοκάθαρσης, δομές προσφύγων και μεταναστών καθώς και σε ασθενείς με συμβατή συμπτωματολογία. Οι εργαζόμενοι στις εν λόγω μονάδες, από την πρώτη στιγμή και όλο αυτό το διάστημα, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Η επιβράβευση για τον αγώνα αυτών των ανθρώπων είναι η μη έγκαιρη παράταση των συμβάσεών τους, από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και μετά, με ότι αυτό συνεπάγεται και για μη καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Με δεδομένες τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής για την καταβολή παροχών προς τους υγειονομικούς «πρώτης γραμμής», ως επιβράβευση για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι απορίας άξιο γιατί δεν υπεγράφη εγκαίρως η ΚΥΑ για την πληρωμή αυτών των χαμηλόμισθων εργαζομένων.