Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021. Στη συνάντηση οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις προκλήσεις που έχει επιφέρει η πανδημία στο υγειονομικό σύστημα της χώρας και τις επιπτώσεις αυτής στην πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και στα φάρμακά τους. Οι εκπρόσωποι της Ένωσης αναγνώρισαν τον καίριο ρόλο που διαδραματίζουν οι φαρμακοποιοί στη διαχείριση των παθήσεων από τους χρόνιους ασθενείς, οι οποίοι αποτελούν τον συνδετικό τους κρίκο με το Σύστημα Υγείας.

Επιπλέον αναγνωρίστηκε η προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι φαρμακοποιοί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην έγκυρη πληροφόρηση αλλά και στην παροχή κάθε είδους βοήθειας προς τους πολίτες ανεξαιρέτως. Τονίστηκε πως μέσω της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης χρόνιων ασθενών – 11132- που λειτουργεί η Ένωση αναδεικνύεται καθημερινά ο σημαντικός ρόλος των φαρμακείων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Επίσης συνομολογήθηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών στον τομέα της ενημέρωσης και της ανταλλαγής πληροφοριών, μέσω κοινών προγραμμάτων.

Από πλευράς Ένωσης Ασθενών Ελλάδας παραβρέθηκαν οι Αντιπρόεδροι, Κατερίνα Κουτσογιάννη και Εύη Ορφανού, ο Διευθυντής, Χρήστος Βαράκης και η Υπεύθυνη Δημοσίων Υποθέσεων, Κωνσταντίνα Μπρούσα, ενώ από την Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο συμμετείχε ο Πρόεδρος, Απόστολος Βαλτάς, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και ο Νομικός Σύμβουλος, Ηλίας Δημητρέλλος.