«Απαράδεκτη και προβληματική» χαρακτηρίζει την τροπολογία για κατάργηση του δικαιώματος συνταγογράφησης στους ανασφάλιστους ασθενείς από ιδιώτες γιατρούς, ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ Γ. Ελευθερίου. Στη σχετική δήλωσή του, τονίζει τα εξής: «Η προσφάτως ψηφισθείσα διάταξη περί κατάργησης του δικαιώματος συνταγογράφησης στους ανασφάλιστους ασθενείς από ιδιώτες γιατρούς είναι απαράδεκτη και προβληματική. Δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των πολιτών, περιορίζει σε απαγορευτικό βαθμό την πρόσβαση αυτών των πολιτών σε ιατρικές υπηρεσίες και καταργεί στην πράξη την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής.

Το ιατρικό σώμα έδωσε αγώνες προκειμένου να κατακτήσει το δικαίωμα συνταγογράφησης καθολικά από το σύνολο των ιατρών, είτε είναι στο δημόσιο είτε είναι στον ιδιωτικό τομέα! Το δικαίωμα αυτό με την συγκεκριμένη διάταξη καταργείται! Πέραν αυτών η συγκεκριμένη διάταξη φορτώνει τα δημόσια νοσοκομεία με ένα έργο το οποίο δεν μπορούν να το σηκώσουν, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας.

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι επιπλέον επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία καθώς οδηγεί σε συσσώρευση ακόμη περισσότερων ασθενών εντός των δημοσίων δομών, δημιουργώντας έτσι συνθήκες υπερμετάδοσης του κορονοϊού! Ο ΠΙΣ οφείλει να αντιδράσει έντονα και να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμα στην συνταγογράφηση από όλους τους ιατρούς και για όλους τους πολίτες είτε είναι ασφαλισμένοι είτε είναι ανασφάλιστοι».