Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας,  τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 αλλά και για το σχεδιασμό της κυβέρνησης να παραμείνει ανοιχτή η αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων μίλησε σε χθεσινή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως τόνισε, η μετάλλαξη Όμικρον αναγκάζει τις κυβερνήσεις να αναδιαμορφώσουν τις στρατηγικές τους και η στρατηγική της κυβέρνησης με τα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών, δείχνει να αποδίδει, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της ηλικίας τις τελευταίες ημέρες έσπευσαν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση. «Η δική μας επιδίωξη είναι να μη χρειαστεί να επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο. Το πρόστιμο δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά να ασκήσουμε μία παραπάνω πίεση σε όσους είναι πιο ευάλωτοι», δήλωσε. Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 50 ετών, σημείωσε πως δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα. «Εκείνο που θα παίξει ρόλο είναι η δυναμική της πανδημίας και η εξέλιξη της εμβολιαστικής κάλυψης», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επεσήμανε την πρόθεση της κυβέρνησης να παραμείνει ανοιχτή η αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων. «Η αγορά μας πρέπει να είναι ανοιχτή για τα Χριστούγεννα. Είναι σημαντική περίοδος οικονομικά, θρησκευτικά, κοινωνικά.

Το lockdown δεν είναι στα σχέδιά μας», υπογράμμισε. «Ο κόσμος επειδή γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να μείνει ανοιχτή η οικονομία, η εκπαίδευση, η κοινωνία έχει την ανησυχία βλέποντας τα κρούσματα να επιμένουν. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έχουμε πάρει αποφάσεις σώφρονες», είπε.