Μιλώντας χθες Κυριακή σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Γενικός Γραμματέας  ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι την εβδομάδα που διανύουμε, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, θα αποφασίσει για τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου σε ειδικές ομάδες ασθενών, όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχουν συζητήσεις για χορήγηση τέταρτης δόσης στο γενικό πληθυσμό, ο κ Θεμιστοκλέους είπε ότι «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό, το μοναδικό που εξετάζεται και αναμένονται ανακοινώσεις είναι αυτή να χορηγηθεί στους ανοσοκατασταλμένους». Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε επίσης ότι  οι εμβολιασμοί στους άνω των 60 έχουν αυξηθεί σημαντικά, φτάνοντας τους 100.000 μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ αυξήθηκαν και οι εμβολιασμοί κατ΄οίκον.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι δεν είναι τόσο ανησυχητική όσο πιστεύαμε στην αρχή, ωστόσο μένει να αποδειχθεί από τις έρευνες. Τέλος, σημείωσε ότι το πρόβλημα με τους πολίτες που δεν βρίσκουν σύντομα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους θα λυθεί σύντομα καθώς  από τον Ιανουάριο αναμένεται νέα παρτίδα εμβολίων και θα αυξηθούν τα ραντεβού.