H ιστορία του Simon Bell και της άνισης μάχης που έδωσε με τον Καρκίνο του Πνεύμονα, μέχρι να φύγει από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, μια ιστορία που διαδόθηκε μέσα από τη δημιουργία, το όραμα και τις δράσεις της FairLife LCC, συνεχίζει να συγκινεί και να εμπνέει!  Με αφορμή τον Simon, και μέσα από τη δημιουργική φαντασία των ανθρώπων της Astra Zeneca, ξεπήδησε ένας άλλος ήρωας, ο Luca.

Ο Luca είναι ένας χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων, φανταστικός και παράλληλα τόσο ουσιαστικός, μέσα από τα βιώματά του. Όπως και ο Simon, ο Luca είναι ένας ασθενής 57 ετών, παντρεμένος με 2 παιδιά που διαγιγνώσκεται με Καρκίνο του Πνεύμονα. Ακολουθούμε τον Luca σε ένα οδοιπορικό που περνά από τη διάγνωση στη θεραπεία, ενώ παράλληλα τον συνοδεύουμε και στο συναισθηματικό του ταξίδι, καθώς εκείνος παλεύει με την ασθένειά του, αναζητώντας τη βέλτιστη διαδρομή του προσυμπτωματικού ελέγχου, της διάγνωσης και της θεραπείας μέσα από τη δύσκολη εμπειρία του. Η ιστορία του Luca είναι συγκλονιστική, όπως ήταν και του Simon, όπως είναι και η ιστορία εκατοντάδων ανθρώπων με καρκίνο του πνεύμονα, που δίνουν μια δύσκολη μάχη και που έχουν ανάγκη ενημέρωσης, φροντίδας και υποστήριξης σε όλη την επίπονη διαδρομή τους.

Η FairLife LCC ευχαριστεί θερμά την Astra Zeneca που με ιδιαίτερη ευαισθησία έπλασε έναν ήρωα που μεταφέρει το μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα και την Lung Ambition Alliance για την ευγενική υποστήριξη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ναγνωρίσουν τον Luca και το ταξίδι του, μέσα από τα video που δημιούργησε η Astra Ζeneca: https://youtu.be/DSiQZUU44js (Long version), https://youtu.be/AC3N5TrsGdE (Short version).

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της FairLife L.C.C., Κορίνα Πατέλη Bell: «Ο Luca μας λέει ότι οι ασθενείς δεν είναι μόνοι απέναντι σε έναν αόρατο κίνδυνο, τον καρκίνο του πνεύμονα. Μπορούν να προλάβουν τον καρκίνο πριν εξαπλωθεί, με τις ειδικές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου. Έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν πώς πρέπει να δρουν,  μπορούν να ενημερώνονται από υπεύθυνες πηγές και μπορούν να αναζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη σε κάθε στάδιο της νόσου. Ευχαριστώ την Astra Zeneca, γιατί μέσα από την ιστορία του Luca, ο άνθρωπός μας συνεχίζει να ζει και να προσφέρει, όπως έκανε σε όλη του τη ζωή».