Τις σκέψεις της κυβέρνησης για την πιθανότητα να εφαρμοστεί υποχρεωτικό rapid test για όσους βρεθούν την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε κλειστούς χώρους, εξέφρασε μιλώντας χθες το απόγευμα σε τηλεοπτικό κανάλι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Εξετάζουμε μόνο για εκείνους που το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ή των Χριστουγέννων, θα δούμε, δεν θέλω να προτρέχω, η Επιτροπή θα πει κατά πάσα πιθανότητα προς την Πρωτοχρονιά, εκτός από το ό,τι μόνον εμβολιασμένοι επιτρέπεται να πάνε στους κλειστούς χώρους, να είναι εφοδιασμένοι και με τα αποτελέσματα του rapid test. Δεδομένου ότι αυτό θα τούς εξασφαλίσει ακόμα περισσότερο και τους ίδιους και όλους τους γύρω ότι θα είναι όσο το δυνατόν πιο “στεγανοποιημένος” ο χώρος, από τον κίνδυνο να υπάρχει κάποιος εκεί που θα νοσεί, εκείνες ή εκείνη τη μέρα που ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους συνιστά έναν παραπάνω κίνδυνο για να νοσήσει κάποιος και να το διασπείρει και στην υπόλοιπη κοινότητα», δήλωσε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ωστόσο, ότι τίποτα άλλο δεν θα αλλάξει τουλάχιστον προς το παρόν.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση των test που θα επωμισθούν σε αυτή την περίπτωση και οι εμβολιασμένοι πολίτες, είπε «δεν είναι ένα μέτρο γενικό, είναι ένα μέτρο προσωρινό, είναι ένα μέτρο έκτακτο, είναι κάτι που νομίζω ότι όλοι μας το χρειαζόμαστε προκειμένου να έχουμε τη μέγιστη δυνατή εξασφάλιση ότι δεν νοσούμε κι ότι κι ο διπλανός μας δεν μπορεί να νοσεί χωρίς να το ξέρει και να μεταδώσει τον ιό. Βεβαίως είναι μία επιβάρυνση. Κάθε επιβάρυνση είναι δυσάρεστη. Από κει και πέρα όμως ξέρετε ότι οι τιμές είναι συγκεκριμένες, είναι διαμορφωμένες».