Σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα TagesAnzeiger ο διευθύνων σύμβουλος της Μoderna Στεφάν Μπανσέλ, δήλωσε ότι η εταιρεία πιθανόν να αρχίσει να εργάζεται για την παρασκευή μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της που θα εστιάζει στην προστασία από την παραλλαγή Όμικρον μέσα στις επόμενες βδομάδες αφού πάρει πρώτα κάποιες σημαντικές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη παραλλαγή.

Όπως ανέφερε, προς το παρόν, η εταιρεία είναι επικεντρωμένη στην παρασκευή αναμνηστικής δόσης του υπάρχοντος εμβολίου της, ωστόσο το μόνο που απαιτείται είναι μικρές προσαρμογές για την προστασία από την Όμικρον. «Αυτό θα πάρει μια ή δύο ακόμη εβδομάδες», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μoderna Πρόσθεσε επίσης, ότι θα χρειαστούν μερικοί μήνες για την παρασκευή 500 εκατομμύριων δόσεων μετά την έγκριση, τονίζοντας ότι οι δυνατότητές είναι πολύ περισσότερες σήμερα σε σχέση με πριν από ένα χρόνο.

Ο κ. Μπανσέλ σημείωσε επίσης ότι ο χρόνος για τη διάθεση του εμβολίου θα εξαρτηθεί και από τις απατήσεις των ρυθμιστικών αρχών, όπως ο FDA και ο Swissmedic για περαιτέρω μελέτες, που θα μπορούσε να προσθέσει τουλάχιστον τρεις μήνες. «Ορισμένες αρχές ζητούν μια μελέτη, άλλες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει. Κατά τη γνώμη μου εξαρτάται πολύ από το πόσο βαριά είναι η μορφή της νόσου καθώς εξελίσσεται», δήλωσε.