Ανοίγουν τελικά σήμερα τα σχολεία μετά από απόφαση της κυβέρνησης, γεγονός ωστόσο που έχει εντείνει την ανησυχία σε κοινό και ειδικούς για πιθανή αύξηση κρουσμάτων. Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι χθες το πρωί, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης, υπογράμμισε πως διαφωνεί με το ισχύον πρωτόκολλο, δηλώνοντας πως θα πρέπει να είναι πιο αυστηρό.

Εκείνο που θα πρότεινε θα ήταν να ισχύει το 30%+1, γιατί όπως είπε «έχουμε να κάνουμε με κάτι πιο μεταδοτικό και δυναμικό». Τόνισε ότι σίγουρα θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων αλλά το ζήτημα είναι πόσο θα αυξήσει τη μεταδοτικότητα και τη νοσηρότητα και σημείωσε ότι είναι υπερ της δια ζώσης εκπαίδευσης, καθώς όπως ανέφερε «το άνοιγμα των σχολείων είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, γιατί μιλάμε για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που θα αυξήσουν την κινητικότητά τους».

Μια μέρα πριν, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, μιλώντας σε άλλη τηλεοπτική για το ίδιο ζήτημα ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει δυναμική επίδραση στην αύξηση των κρουσμάτων από το άνοιγμα των σχολείων κάνοντας λόγο για πιθανή αύξηση της τάξεως του 10% από αυτό. Κατά της απόφασης του ανοίγματος των σχολείων τάχθηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή, σημειώνοντας ότι το άνοιγμά τους θα έπρεπε να καθυστερήσει για λίγο ακόμα.