Σταθερή άνοδο παρουσιάζει η αναλογία των εμβολιασμένων/ θετικών να κάνουν το εμβόλιο Ελλήνων από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας μέτρησης της Focus Bari|YouGov, που διενεργήθηκε μεταξύ 21-31 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.002 Ελλήνων 18-74 χρόνων. Από τον Οκτώβριο 2021 και πέρα η αναλογία των εμβολιασμένων/θετικών παραμένει σταθερή/οριακά αυξανόμενη στις τρεις τελευταίες μετρήσεις, αύξηση που προέρχεται κυρίως από τις μεγάλες ηλικίες.
Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η εικόνα στο τέλος του 2021 δείχνει πως λίγο περισσότεροι από 4 στους 5 Έλληνες έχουν ήδη κάνει, έχουν ραντεβού ή θα κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο.

Οι νεαρές ηλικίες (έως 44 χρόνων) παρουσιάζουν τα ψηλότερα ποσοστά των διστακτικών, και μια σταθερή αναλογία «αρνητών» βρίσκεται σε όλες τις ηλικίες. Για τους αρνητές, ο κυριότερος λόγος είναι η άρνηση να κάνουν κάτι που τους επιβάλλεται εκβιαστικά (65%) και ακολουθούν σε ποσοστό 57% οι αμφισβητήσεις περί του εμβολίου και των επιπτώσεών του στην υγεία, διότι είναι πειραματικό και δεν είναι δοκιμασμένο, υπάρχουν φόβοι για μακροπρόθεσμες συνέπειες (43%), καθώς και φόβοι για άμεσες παρενέργειες (29%). Οι γυναίκες αρνήτριες είναι λίγο περισσότερες (9%) από τους άνδρες (8%), ενώ είναι και πιο διστακτικές (10% έναντι 7% των ανδρών). Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι πιο αρνητικοί (13%) και πιο διστακτικοί (10%) σε σχέση με τους κατοίκους της Αθήνας (11% και 7% αντίστοιχα) και της περιφέρειας (8% και 9%).