Σε επικείμενες προκηρύξεις νέων θέσεων ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού αναφέρθηκε σε δηλώσεις της από την Πάτρα, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο περιοδείας της στα νοσοκομεία της Αχαΐας, της Ηλείας και της Κορινθίας.

Τόνισε δε, ότι μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος των προκηρύξεων, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα. «Διατηρούμε την πλατφόρμα για να υπάρχει ενιαίο σύστημα μοριοδότησης, αλλά οι κρίσεις θα γίνονται από το εκάστοτε νοσοκομείο ώστε να προχωρούν ταχύτερα», ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ πρόσθεσε ότι δημιουργείται πλατφόρμα και για τους ειδικευόμενους γιατρούς, οι τοποθετήσεις των οποίων θα γίνονται επίσης από τα νοσοκομεία. Υπογράμμισε, δε, ότι το σύστημα αποδυναμώθηκε στα χρόνια των μνημονίων, αλλά σταδιακά μπαίνουν τα θεμέλια για την μακροπρόθεσμη ενίσχυσή του.

Στις συναντήσεις με τις διοικήσεις και τα στελέχη των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών στις παραπάνω περιοχές, η κ. Γκάγκα ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα λειτουργίας, τόσο σε ό,τι αφορά την πανδημία όσο και για τη φροντίδα όλων των υπόλοιπων ασθενών. Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν, στόχος είναι η αναβάθμιση της φροντίδας υγείας σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, με ισότιμη και εύκολη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη στήριξη της φροντίδας των χρόνιων νοσημάτων παντού στην Ελλάδα, την αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των κεντρικών Νοσηλευτικών Μονάδων. Το ταμείο ανάκαμψης είναι ένας ισχυρός «σύμμαχος» σε αυτή την προσπάθεια.