Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Συνέδριο “Research & Development and Innovation in Healthcare”, που διοργανώνεται για 2η χρονιά από τη Boussias και το Health Daily. Κύριος θεματικός άξονας του φετινού Συνεδρίου είναι η Υγεία ως κινητήριος δύναμη για την ελληνική Οικονομία, καθώς η επιστημονική έρευνα στον κλάδο της υγείας αποτελεί πλέον ένα ευρύ επενδυτικό πεδίο που μπορεί να υποστηρίξει τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, θεσμικοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί και στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς θα συζητήσουν για την εφαρμογή πρωτοβουλιών προαγωγής της καινοτόμου έρευνας και ανάπτυξης στον κλάδο της Υγείας, μέσω επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων οι οποίες εκτείνονται σε όλους τους τομείς κλάδου (Ψηφιακός μετασχηματισμός του τομέα της Υγείας, μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναδιαμόρφωση του μηχανισμού Clawback κ.ά.).
Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν:

o στη διαχείριση της έρευνας και τα κίνητρα που απαιτούνται για την ανάπτυξη και προώθησή της
o στα συστημικά μοντέλα που πρέπει να εφαρμοστούν για να ενισχυθεί η Έρευνα και Ανάπτυξη (π.χ. δομές τύπου τεχνολογικών πάρκων ή συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτών)
o στη θετική επίπτωση της καινοτομίας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας,
o στη σύνδεση Έρευνας και Ανάπτυξης με την ανακάλυψη breakthrough φαρμάκων και κατ’ επέκτασιν στην κλινική έρευνα και πρόσβαση των ασθενών σε αυτά
o στον αναδυόμενο ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των μεγάλων δεδομένων στην έρευνα και ανάπτυξη φαρμάκων

Το Συνέδριο θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, στους οποίους συγκαταλέγονται ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, η Mrs. Harietta Eleftherochorinou, Innovation Ventures & Strategic Partnerships, Digital Office, IQVIA, ο Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής Α.Π.Θ. Διευθυντής Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής, Π.Γ.Ν.Θ., ΑΧΕΠA, Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ., Κυριάκος Αναστασιάδης, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ, Στράτος Στυλιανίδης, ο Συντονιστής του ελληνικού κόμβου EIT Health, EKT, Γιώργος Μέγας, ο Business Researcher στο Adam Smith Business School, Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, Παναγιώτης Κυριακόπουλος, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακογονιδιωματικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ & Συνεργαζόμενο Μέλος ΔΕΠ, ΙΙΒΕΑΑ, Δέσποινα Σανούδου, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας, Θανάσης Κυριαζής, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη και Επιστημονικός Συνεργάτης του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου, Κώστας Σταματόπουλος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ), Καίτη Αποστολίδου, ο Γενικός Διευθυντής IQVIA Hellas, Νίκος Κωστάρας, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι), Βάρβαρα Μπαρούτσου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών Ελλάδας HACRO, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος CORONIS Research Α.Ε, Ευαγγελία Κοράκη.

Το Συνέδριο «Research & Development and Innovation in Healthcare» τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ), του Συλλόγου Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών Ελλάδας (HACRO), του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΜΒΒ), του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ).