Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι προχωρά στη χρηματοδότηση προγράμματος διενέργειας rapid tests σε επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων άνω των 20 υπαλλήλων θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης  αντιγόνου του κορονοϊού (rapid test) μέχρι και 2 φορές το μήνα, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε και έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

«Στόχος είναι να εντατικοποιηθούν τα τεστ σε επιχειρήσεις όπου λόγω του αριθμού των εργαζομένων προκαλείται συγχρωτισμός του προσωπικού και κατ’επέκταση αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ελέγχων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συμπληρώσουν οι εργαζόμενοι τη «Φόρμα Αίτησης Δωρεάν Ελέγχου για COVID-19» εισερχόμενοι στην Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://ergasia.testing.gov.gr/  συμπληρώνοντας το ΑΦΜ τους. Θα γινεται επαλήθευση ότι είναι εργαζόμενοι σε επιχείρηση άνω των 20 υπαλλήλων, μέσω διασύνδεσης με το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Σε περίπτωση επιτυχούς επαλήθευσης του ΑΦΜ του εργαζόμενου, θα εμφανίζεται αυτόματα και το ΑΦΜ του Εργοδότη.