Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Είμαστε στο πλευρό των μικρών μαχητών που με ψυχικό σθένος, υπομονή και απίστευτη δύναμη δίνουν το δικό του αγώνα απέναντι στην ασθένεια.

Η στάση τους αποτελεί για όλους μας πρότυπο και φωτεινό φάρο αισιοδοξίας. Όλα αυτά τα παιδιά είναι ήρωες και μας διδάσκουν πως καμία μάχη για τη ζωή δεν είναι ποτέ χαμένη. Υποκλινόμαστε όμως και στους γονείς τους οι οποίοι και αυτοί από την πλευρά τους δίνουν καθημερινά μάχη με το χρόνο και την αγωνία, αλλά παράλληλα αισιοδοξούν και ελπίζουν πως τα παιδιά τους, με τη βοήθεια της επιστήμης, θα βγουν νικητές. Σ’ αυτό τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν είμαστε σύμμαχοι και συμπαραστάτες τους.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με τις δράσεις μας συμβάλλουμε στη διεύρυνση της πρόληψης καθώς και στην ενίσχυση μέσων και υποδομών που απαιτούνται προκειμένου ο δρόμος προς τη θεραπεία να γίνει ευκολότερος. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η εξασφάλιση με πόρους της Περιφέρειας ειδικού ψηφιακού Αγγειογραφικού Συγκροτήματος διπλού επιπέδου στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”. Θα συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο είναι παιδιά όλων μας».