Μια σειρά πολύ εποικοδομητικών, ενημερωτικών συναντήσεων με ανώτερα στελέχη της 5ης, 3ης και 2ης ΥΠΕ πραγματοποίησαν πρόσφατα στελέχη του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης – Ελληνικού Ινστιτούτου DRG (το διάστημα από τις 17  Φεβρουαρίου έως  9 Μαρτίου).

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ Παντελής Μεσσαρόπουλος, και ο Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ συναντήθηκαν με τον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ, Σταύρο Παπαγεωργίου και τον ενημέρωσαν για την προεργασία που έχει γίνει όσον αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου Αχιλλοπούλειο και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο για την ένταξη τους στο νέο σύστημα κοστολόγησης (ΣυΚΝΥ). Ο κος Παπαγεωργίου με την σειρά του ανέφερε την διάθεση της Διοίκησης να βοηθήσει στην ένταξη κι άλλων Νοσοκομείων τα οποία υπάγονται στην 5η ΥΠΕ. Τα στελέχη του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τις προϋποθέσεις ένταξης στο σύστημα DRG (ΣυΚΝΥ) ακόμη και ολόκληρης της 5ης ΥΠΕ. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για στενή συνεργασία το επόμενο διάστημα.

Επίσης στις 18 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ Παντελής Μεσσαρόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Χαράλαμπος Πλατής και ο Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ, συναντήθηκαν με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κο Παναγιώτη Μπογιατζίδη  και συζήτησαν για τις προοπτικές βελτίωσης και τα οφέλη που  θα προκύψουν από  την ένταξη των νοσοκομείων της 3ης ΥΠΕ στο σύστημα DRG (ΣυΚΝΥ) μέσα στο 2022. Ο κος Μπογιατζίδης ανέλαβε να συντονίσει τις διοικήσεις των Νοσοκομείων της Περιφέρειας του ώστε να προχωρήσει η ένταξη τους το γρηγορότερο δυνατό.

Τέλος, μία ακόμη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 9/3 ανάμεσα στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό, τον Πρόεδρο του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης – Ελληνικού Ινστιτούτου DRG Π. Μεσσαρόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χαράλαμπο Πλατή.