Γυναίκα και καρκίνος: Συζήτηση για την περίοδο μετά τη διάγνωση και τη θεραπεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η Ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου Εριφύλη του Κ.Ε.Φ.Ι. διοργανώνουν επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο: «Γυναίκα & καρκίνος … και μετά;», η οποία θα  πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, 17:00-19:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook, www.facebook.com/skkephi. Στην εκδήλωση που αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες, νέες και μεγαλύτερες, κορυφαίοι επαγγελματίες υγείας θα ενημερώσουν το κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της πρόληψης και της αντιμετώπισης του καρκίνου, αλλά και το κεφάλαιο μετά τη διάγνωση και τη θεραπεία, όπου μιλάμε για αποκατάσταση, επανένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον και επαναφορά της ισορροπίας στο μέτωπο της υγείας και της σεξουαλικότητας.

Στη θεματολογία της εκδήλωσης περιλαμβάνονται οι ενότητες «Τακτικός γυναικολογικός έλεγχος: Υπάρχει κάτι καινούργιο;», «Διατήρηση της γονιμότητας μετά τον γυναικολογικό καρκίνο», «Καρκίνος του μαστού: Πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη», «Ογκοπλαστική Χειρουργική και Αποκατάσταση μετά από Μαστεκτομή», «Σταδιοποίηση του καρκίνου και προσφερόμενες θεραπείες», «Οι γενετικές εξετάσεις στην εξατομίκευση της θεραπείας του καρκίνου», «Ο ρόλος της ακτινοθεραπείας στους καρκίνους που αφορούν τις γυναίκες», «Η σεξουαλική υγεία μετά τον καρκίνο και η επίδραση στην σεξουαλική ζωή του/της συντρόφου της ασθενούς». Σύνδεσμος εκδήλωσης: https://tinyurl.com/23p4wf5m

Εγγραφές: https://tinyurl.com/3u7y5bjs

EMA: Ξεκίνησε η αξιολόγηση του εμβολίου Sputnik V

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ξεκίνησε η αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοιού, Sputnik V, για την ολοκλήρωση της οποίας  θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος από το κανονικό λόγω της εργασίας που γίνεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της αξιολόγησης. Η απόφαση της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Φάρμακα του EMA (CHMP) του ΕΜΑ να ξεκινήσει την αξιολόγηση βασίζεται σε αποτελέσματα εργαστηριακών και κλινικών μελετών σε ενήλικες. «Αυτές οι μελέτες δείχνουν ότι το Sputnik V ενεργοποιεί την παραγωγή αντισωμάτων και ανοσοκυττάρων που στοχεύουν τον κορονοϊό SARS-CoV-2 και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από το COVID-19», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο EMA θα αξιολογήσει τη συμμόρφωση του Sputnik V με τα συνήθη πρότυπα της ΕΕ για αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και ποιότητα. Παρόλο που το EMA δεν μπορεί να προβλέψει τα συνολικά χρονοδιαγράμματα, θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος από το κανονικό για την αξιολόγηση μιας ενδεχόμενης εφαρμογής λόγω της εργασίας που γίνεται κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης», συνεχίζει η ανακοίνωση.

 

Βιοιατρικη: Νέο Διατροφολογικό – Εργομετρικό Κέντρο

Το νέο Διατροφολογικό – Εργομετρικό Κέντρο του Ομίλου ΒΙΟΑΤΡΙΚΗ, συμπλέει με το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Παχυσαρκίας, για «σεβασμό και ίση μεταχείριση για κάθε σώμα».  Με γνώμονα την προαγωγή  της υγείας, μέσω της διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας, στόχος είναι η πρόληψη, η διατήρηση της καλής υγείας και η ευζωία για όλους. Η παχυσαρκία δεν είναι εμφανισιακό χαρακτηριστικό γνώρισμα, αλλά μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αρκετά αυξημένο βάρος σε σχέση με το ύψος του σώματος (Δείκτης Μάζας Σώματος > 30) και υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα, η οποία συσχετίζεται με αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία. H παχυσαρκία δεν προκύπτει αποκλειστικά από προσωπικές επιλογές διατροφής και τρόπου ζωής, αλλά μπορεί να έχει τις ρίζες της ακόμη και στη βρεφική και νηπιακή ηλικία. Δεν είναι μόνο προσωπική ευθύνη και δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τη μείωση της ενεργειακής πρόσληψης και την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, αλλά είναι απόρροια ενός συνόλου παραγόντων που δεν βρίσκονται πάντα κάτω από τον έλεγχο του ατόμου.

 

Η MSD βοηθά στην παραγωγή του εμβολίου της Johnson & Johnson

Η MSD ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε σύναψη πολλαπλών συμφωνιών για να υποστηρίξει τις προσπάθειες επέκτασης της παραγωγής και διάθεσης εμβολίων και φαρμάκων κατά του SARS-CoV-2 (COVID-19). H Αρχή Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης στη Βιοϊατρική (BARDA), ένα τμήμα του Γραφείου του Υφυπουργού Ετοιμότητας και Απόκρισης (ASPR) εντός του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας των ΗΠΑ (HHS), θα χρηματοδοτήσει την MSD με έως 268,8 εκατομμύρια δολάρια για την προσαρμογή και διάθεση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων παραγωγής στην παραγωγή εμβολίων και φαρμάκων κατά του SARS-CoV-2 (COVID-19). Η MSD έχει επίσης συνάψει συμφωνίες με την Janssen Pharmaceuticals, Inc., μία από τις φαρμακευτικές εταιρείες της Janssen, θυγατρικής της Johnson & Johnson, για την υποστήριξη της παραγωγής και διάθεσης του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του SARS-CoV-2 (COVID-19). Η MSD θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της στις Ηνωμένες Πολιτείες για την παραγωγή της δραστικής ουσίας, την παρασκευή και πλήρωση των φιαλιδίων του εμβολίου της Johnson & Johnson.

«Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να συμβάλλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια απόκρισης στην πανδημία, στο πλαίσιο των εξαιρετικών προσπαθειών που καταβάλλει το σύνολο της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας», δήλωσε ο Mike Nally, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανθρώπινης Υγείας στη MSD. «Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση της BARDA θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας έτσι ώστε να αυξήσουμε την ικανότητα παραγωγής μας προκειμένου να πετύχουμε την έγκαιρη παράδοση των τόσο απαραίτητων φαρμάκων και εμβολίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Συμφωνία Novartis με Curevac για την παραγωγή εμβολίου Covid-19

Η Novartis ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει υπογράψει αρχική συμφωνία για την παραγωγή του mRNA υποψήφιου εμβολίου κατά της COVID-19 «CVnCoV» της CureVac για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας.
Οι προετοιμασίες για την έναρξη της παραγωγής και τη μεταφορά τεχνολογίας και τις δοκιμές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Μετά την τελική συμφωνία, η Novartis σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Οι πρώτες παραδόσεις του εμβολίου της CureVac αναμένονται το καλοκαίρι του 2021.  Η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί σε μια νέα μονάδα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας που ήταν ήδη υπό κατασκευή στις εγκαταστάσεις της Novartis στην Αυστρία. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα προσαρμοστεί στις ανάγκες της παραγωγής εμβολίων mRNA για το CVnCoV της CureVac, η παραγωγή του οποίου είναι πολύ περίπλοκη. Η Novartis σχεδιάζει να παράγει έως και 50 εκατομμύρια δόσεις του mRNA εμβολίου της CureVac το 2021 και έως και 200 εκατομμύρια δόσεις το 2022. Το παραγόμενο φαρμακευτικό προϊόν θα παραδίδεται στην CureVac για περαιτέρω επεξεργασία και έλεγχο. «Πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την CureVac. Η Novartis είναι πρωτοπόρος και έχει δεκαετίες εμπειρίας στη φαρμακευτική παραγωγή πρωτεϊνών και τα πιο πρόσφατα χρόνια νουκλεϊκών οξέων. Αυτήν τη στιγμή επεκτείνουμε τις παραγωγικές μας δυνατότητες με πρόσθετες επιλογές για την παραγωγή mRNA προκειμένου να εξυπηρετήσουμε καλύτερα την αυξανόμενη ζήτηση», δήλωσε ο Steffen Lang, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Novartis.
Ο Δρ Florian von der Mülbe, Διευθύνων Σύμβουλος Παραγωγής της CureVac, δήλωσε :«είμαι πολύ χαρούμενος που στη Novartis βρήκαμε έναν πολύ έμπειρο συνεργάτη για να υποστηρίξουμε την παραγωγή του υποψηφίου εμβολίου μας για τη νόσο COVID-19. Μαζί με τη Novartis αναμένουμε να αυξήσουμε σημαντικά την παραγωγική μας ικανότητα και να τοποθετήσουμε το δίκτυο παραγωγής μας σε ακόμη ευρύτερη βάση».

 

Τα αντισώματα έναντι του Sars-Cov-2 προστατεύουν από την επαναμόλυνση

Την πιθανότητα επαναμόλυνσης ατόμων που είχαν ήδη αναπτύξει αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2 μελέτησε ερευνητική ομάδα στο Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο (NCI) των ΗΠΑ. Το σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε στο διεθνές περιοδικό JAMA, και τα κύρια σημεία του παρουσιάζουν οι αθηγητές του ΕΚΠΑ Ουρανία Τσιτσιλώνη, Δημήτρης Παρασκευής, Ευάγγελος Τέρπος, Πέτρος Σφηκάκης (Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής) και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ). Οι ερευνητές στο NCI συνέλεξαν δεδομένα από περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια άτομα που είχαν ελεγχθεί για την παρουσία αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2. Τα αποτελέσματα συγκεντρώθηκαν από διαγνωστικά εργαστήρια, ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία και από εργαστήρια ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Αυτό το τεράστιο σύνολο αποτελεσμάτων αντιπροσώπευε περίπου το 50% των τεστ αντισωμάτων που έγιναν στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2020 στις ΗΠΑ. Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι 11% των ατόμων που συμμετείχαν στη μελέτη είχαν αναπτύξει αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2. Ποσοστό πάνω από 88% των ελεγχθέντων είχαν αρνητικό τεστ αντισωμάτων, ενώ σε ποσοστό λίγο κάτω από το 1% το αποτέλεσμα του τεστ ήταν ασαφές. Στη συνέχεια, οι ερευνητές επέλεξαν άτομα με ή χωρίς αντι-SARS-CoV-2 αντισώματα τα οποία έλεγξαν ανά διαστήματα με μοριακό τεστ (RT-PCR) για ενεργό λοίμωξη από τον SARS-CoV-2. Παρακολούθησαν έτσι περίπου 1 στα 10 άτομα της αρχικής μελέτης.

Στα άτομα που δεν είχαν αντισώματα, παρατήρησαν ένα σταθερό ποσοστό λοίμωξης (3% έως 4% είχαν θετικό μοριακό τεστ σε κάθε χρονικό διάστημα). Αντίθετα, στα άτομα με αντι-SARS-CoV-2 αντισώματα, η πιθανότητα θετικού μοριακού τεστ ήταν πολύ χαμηλότερη με την πάροδο του χρόνου. Ειδικά στο διάστημα των 90 ημερών ή περισσότερο, μόνο το 0,3% των θετικών για αντισώματα ατόμων είχαν θετικό μοριακό τεστ, δηλαδή ποσοστό 10 φορές μικρότερο από ότι μεταξύ των αρνητικών για αντισώματα ατόμων. Ωστόσο, άλλες αναφορές έχουν δείξει ότι, ακόμα και απουσία αντισωμάτων, η παραμονή ειδικών κύτταρων του ανοσοποιητικού συστήματος στον οργανισμό μπορούν να παρέχουν προστασία από επαναμόλυνση. Συμπερασματικά: Άτομα με αντι-SARS-CoV-2 αντισώματα (δηλ. με προηγούμενη λοίμωξη), είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μολυνθούν ξανά από το ιό τους επόμενους μήνες. Τα εμπορικά διαθέσιμα τεστ αντισωμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρέως για την αξιολόγηση της προστασίας σε ομάδες υψηλού κινδύνου και τη λήψη αποφάσεων για τη δημόσια υγεία.

ΠΕΦ: Επενδύσεις €600 εκατ. και 2.000 νέες θέσεις εργασίας

Το επενδυτικό πρόγραμμα της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκου για τα επόμενα χρόνια, παρουσίασαν σε χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Θεόδωρος Τρύφων και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Δέμος. Οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ, έκαναν λόγο για επενδύσεις ύψους 600 εκατ. που θα περιλαμβάνουν 12 νέα εργοστάσια, 29 νέες μονάδες παραγωγής και 17 νέα ερευνητικά τμήματα μέσα στην επόμενη τετραετία. Χαιρέτησαν την ύπαρξη κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων σε παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη και υπογράμμισαν την ανάγκη ύπαρξης σταθερού πλαισίου σε βάθος χρόνου ώστε να υλοποιηθούν οι επενδύσεις. Όπως αναφέρθηκε, ο συμψηφισμός του clawback με επενδύσεις μόνο για β΄ εξάμηνο του 2019, οδήγησε σε 36 νέες επενδύσεις ύψους € 80 εκατ. Μέχρι το τέλος Μαρτίου 2021, θα υποβληθούν 46 προτάσεις στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ωστόσο, όπως τονίστηκε, απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των επενδύσεων είναι και η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών ευκαιριών του Ταμείου Ανάκαμψης.  Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ (2020), για κάθε € 1 εκατ. που επενδύεται για τη δημιουργία νέων παραγωγικών μονάδων, η ανταποδοτικότητα της επένδυσης αγγίζει το 86%, δημιουργούνται 20 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου αντιστοιχεί στο 22,5% της επενδυτικής δαπάνης. Επίσης, σημαντική είναι η πολλαπλασιαστική επίδραση της λειτουργίας των νέων μονάδων, με τη συνολική συμβολή τους στο ΑΕΠ να αντιστοιχεί στο 129% της επενδυτικής δαπάνης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων τόνισε ότι «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, το 2019 και το 2020 δόθηκαν κίνητρα στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία για επενδύσεις. Το μέτρο του συμψηφισμού του clawback με παραγωγικές επενδύσεις, εφόσον παραμείνει σταθερό και ενισχυθεί περαιτέρω, θα φέρει πολύ περισσότερες επενδύσεις σε βάθος χρόνου. Οι επενδύσεις αυτές έχουν μοναδική πολλαπλασιαστική αξία για την ελληνική οικονομία, ενώ εξασφαλίζουν την επάρκεια φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Για παράδειγμα, στον επενδυτικό σχεδιασμό της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο μονάδων παραγωγής ογκολογικών φαρμάκων που θα καλύψουν το 20% των αναγκών των ασθενών με ελληνικά φάρμακα από το 2% που είναι σήμερα». Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, Δημήτρης Δέμος επισήμανε πως «τα τελευταία δέκα χρόνια το clawback αγγίζει τα 5,3 δισ. ευρώ, οδηγώντας σε αφαίμαξη των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να διοχετευθούν σε επενδυτικά προγράμματα με μοναδική πολλαπλασιαστική αξία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η χώρα μας διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση και δεν αποβιομηχανοποιήθηκε σε τέτοιο βαθμό, παρά τις πολιτικές δημοσιονομικού περιορισμού που εφαρμόστηκαν. Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων στον κλάδο, από το 2027 και μετά δεν θα υπάρχει φάρμακο που θα χρειάζεται έλληνας ασθενής και δεν θα παράγεται στην Ελλάδα». Στη συνέντευξη παρενέβη με μήνυμα του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει την έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης για να προχωρήσει σε νέα προγραμματική συμφωνία με όλη την φαρμακοβιομηχανία, για να προσφέρει σταθερό πλαίσιο ώστε να πραγματοποιηθούν οι επενδύσεις του κλάδου.

«Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας-Το Fairlife τιμά τη γυναικεία δύναμη, θυμίζει τη σημασία της πρόληψης για τον καρκίνο του πνεύμονα»

 Ένα μήνυμα αναγνώρισης της γυναικείας δύναμης, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αλλά και μια πρωτότυπη υπενθύμιση για την ανάγκη προληπτικών εξετάσεων και προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα, που είναι κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες, δίνει το «FairLife- Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα», με Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Το Fairlife  επέλεξε ένα με λινκ στο YouTube  VIDEO στο οποίο πρωταγωνιστούν γυναίκες που μοιράζονται μαζί του το όραμα για έναν κόσμο χωρίς καρκίνο του πνεύμονα:  γυναίκες που βίωσαν τον καρκίνο του πνεύμονα και δίνουν το δικό τους μήνυμα δύναμης, γυναίκες παθολόγοι-ογκολόγοι, πνευμονολόγοι κ.ά., μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του φορέα, γυναίκες νοσηλεύτριες, ψυχολόγοι, γυναίκες-μέλη του Fairlife, δημοσιογράφοι υγείας και wellbeing, αλλά και εθελόντριες που υποστηρίζουν τους στόχους και το όραμα του Fairlife, ενώνουν τις φωνές τους για να ευαισθητοποιήσουν τις γυναίκες για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα, γιατί «η ζωή θα πρέπει να κόβει την ανάσα, και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα»!

Το βίντεο έχει την υποστήριξη των παρακάτω φορέων/επιστημονικών εταιρειών:

 

Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), «Γυναίκες στην Ογκολογία, W4O-Hellas», Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρείας (ΕΠΕ), Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής, Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α).

 

Μερικά από τα μηνύματα στο video του Fairlife:

 • Εγώ υπάρχω γιατί πρόλαβα…λίγο αργά αλλά τελικά πρόλαβα- είδα το θαύμα της επιστήμης- θέλω να προλάβεις κι εσύ – η ζωή σου αξίζει!
 • Ημέρα της γυναίκας. Ημέρα της δύναμης, ημέρα της ελπίδας, ημέρα της ενσυναίσθησης. Σήμερα μιλάμε δυνατά για τον καρκίνο του πνεύμονα: γιατί μας αφορά!
 • Με αγάπη για την γυναίκα, ταξιδεύουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη είναι στάση ζωής
 • Καπνίζεις; Λάθος έκφραση. Σε καπνίζει το τσιγάρο
 • Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα όπως ο καρκίνος του μαστού! Πώς; Με αξονική χαμηλής δόσης ακτινοβολίας!
 • Είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που παλεύει για τη ζωή της. Η νίκη απέναντι στον καρκίνο είναι η δική μας φροντίδα.
 • «Όταν τολμώ να νιώθω δυνατή και χρησιμοποιήσω αυτή τη δύναμη για να κάνω αληθινά τα οράματα μου, τότε γίνεται όλο και λιγότερο σημαντικό το αν φοβάμαι…»
 • Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι γένους θηλυκού, το ίδιο και η δύναμη και η ελπίδα.
 • Κάθε μέρα έχει 24 ώρες, 1440 λεπτά. Ας αφιερώσουμε 5 (μόνο 5) λεπτά. Ας ακούσουμε το σώμα μας, ας μην αγνοήσουμε έναν επίμονο βήχα, μια ανεξήγητη κούραση. Αφουγκράσου το σώμα σου, μην αγνοείς τα σημάδια.
 • Όλες μαζί οι γυναίκες του Fairlife μοιράζεστε ένα μήνυμα ελπίδας και αγάπης, δίνοντας πνοή σε ένα όραμα
 • Nα είναι η ζωή εκείνη που θα κόβει την ανάσα και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα!

 

«FAIRLIFE- ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ»

Ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» δημιουργήθηκε στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Η αποστολή του FairLife L.C.C. είναι να υποστηρίξει τον ασθενή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα σε όλη τη δύσκολη διαδρομή του από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας, την πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες, καθώς και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.