Βάνα Παπαευαγγέλου: Η διασπορά του ιού δεν έχει ακόμα ελεγχθεί

Για την ύφεση  που εμφανίζει το επιδημιολογικό φορτίο σε όλες τις περιφέρειες της χώρας μίλησε η καθηγήτρια παιδικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση του Υπουργείου, που όμως δεν σημαίνει ακόμα ότι η διασπορά του ιού έχει ελεγχθεί. Όπως ανέφερε, η διασπορά συνεχίζει στα νεότερα άτομα που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά παράλληλα παρατηρείται σημαντική μείωση σε όλη την επικράτεια στα κρούσματα σε ενήλικες Ωστόσο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν  13.500 ενεργά κρούσματα σε όλη την επικράτεια,  εκ των οποίων περίπου 7.000 στην Αττική, περίπου 700 στη Θεσσαλονίκη και, ενδεικτικά 450 στη Λάρισα και 200 στα Χανιά, ενώ ταυτόχρονα παρατηρούνται νέες εξάρσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, όπως παραδείγματος χάρη στην Κατερίνη και στη Ρόδο.

«Όλα αυτά μας δείχνουν ότι η διασπορά του ιού δεν έχει ακόμα ελεγχθεί και ότι αν δεν προσέξουμε, εύκολα μπορεί να έχουμε εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε η κ Παπαευαγγέλου. Μίλησε ακόμα και για αποκλιμάκωση της πίεσης στο ΕΣΥ, δεδομένου ότι οι εισαγωγές είναι λιγότερες από τις εξαγωγές, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώθηκε περαιτέρω την προηγούμενη εβδομάδα κατά 15%.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας παραμένει σταθερά χαμηλός, όπως και ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων. Η καθηγήτρια μίλησε επίσης και για μείωση των θανάτων ενώ τόνισε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

Παραιτήθηκε ο διοικητής του Νοσ. Αγρίνιου

Την παραίτησή του υπέβαλε τελικά το Σάββατο ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης, μετά την δημοσιότητα και τις αντιπαραθέσεις που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας στη ΜΕΘ-COVID του νοσοκομείου. Λίγο πριν, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε υγειονομικές δομές της Πάτρας είχε δηλώσει «Είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Εφόσον αυτή δεν δοθεί, την Δευτέρα ο διοικητής θα παυθεί από τα καθήκοντα του».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο κ. Τσιώλης στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Λόγοι επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, η οποία βάναυσα ποδοπατήθηκε από τον τηλε-κανιβαλισμό των τελευταίων ημερών, μην αποδεχόμενος την αναίτια προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών εναντίον μου, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου». Παράλληλα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό την ίδια μέρα ο κ. Τσιώλης υπογράμμισε τα εξής: «Τα στοιχεία της νοσηλείας Covid αλλά και των ΜΕΘ-COVID και οι θάνατοι δηλώνονται κάθε μέρα από υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των νοσοκομείων της χώρας. Επομένως, εικόνα για την κατάσταση έχει και το υπουργείο Υγείας και η αρμόδια ΥΠΕ».  Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, μέχρι σήμερα στη ΜΕΘ-COVID του Νοσοκομείου Αγρινίου έχουν νοσηλευτεί 41 ασθενείς, από τους οποίους οι 38 έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένας ασθενής διακομίστηκε στη Θεσσαλία και άφησε την τελευταία του πνοή εκεί, μετά από δύο ημέρες. O 40ος  κατέληξε, την Παρασκευή, το πρωί.

 

Περαιτέρω αύξηση του νιγηριανού στελέχους στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 του ΕΟΔΥ η γονιδιωματική ανάλυση σε 955 επιλεγμένα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 29 Μαρτίου έως 20 Μαΐου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, από τον έλεγχο των 955 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 664 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC) και 251 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση (Variants Under Investigation – VUI). Εκ των 664 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 663 αφορούν το βρετανικό στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC 202012/01) και 1 αφορά το ινδικό στέλεχος B.1.617.2 (VOC-21APR-02), ενώ τα 251 δείγματα με στελέχη VUI αφορούν το νιγηριανό στέλεχος B.1.1.318 (Variant E484K).Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ την προηγούμενη βδομάδα το νιγηριανό στέλεχος αποτελούσε το 9% των μεταλλαγμένων στελεχών που έχουν εντοπιστεί σε ολόκληρη τη χώρα, στην πρόσφατη ανάλυση του ΕΟΔΥ, αγγίζει το 13% και στην Αττική το 15%.Επιπλέον, αναδείχθηκαν 3 δείγματα με στέλεχος B.1.1.523 (Variant E484K), 4 δείγματα με στέλεχος AD.2, 1 δείγμα με στέλεχος Β.1.221 και 1 δείγμα με το στέλεχος C.36 (στέλεχος υπό παρακολούθηση, Variant Under Monitoring).

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στην Επικράτεια συνολικά 14.240 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Τα τρία πιο συχνά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό διερεύνηση που έχουν απομονωθεί είναι το βρετανικό στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC 202012/01), με ποσοστό 68,97%, ακολουθούμενο από το νιγηριανό B.1.1.318 (Variant E484K) με ποσοστό 10,34% και το νοτιοαφρικανικό B.1.351/501Y.V2/South Africa (Variant VOC 202012/02) με ποσοστό 0,55%.

Συνδυασμός εμβολίων Astrazeneca και Biontech/Pfizer

Έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βερολίνου, Charité, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο συνδυασμός των εμβολίων  της AstraZeneca  και των BioNTech/Pfizer, κατά της Covid-19 δεν παρουσιάζει κανένα μειονέκτημα σε αποτελεσματικότητα και σε ανεκτικότητα. Η έρευνα αφορά τον εμβολιασμό με AstraΖeneca για την πρώτη δόση και με BioNTech/Pfizer για τη δεύτερη, με χρονική απόσταση 10-12 εβδομάδων μεταξύ των δύο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο συνδυασμός είναι καλά ανεκτός, ενώ προκαλεί ανοσοαπόκριση ανάλογη με αυτή του εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer. Η έρευνα διενεργήθηκε κατόπιν σύστασης της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τις περιπτώσεις εμφάνισης σπάνιων, αλλά σοβαρών επιπλοκών μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ειδικά σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Νέο σύστημα κοστολόγησης των νοσοκομειακών υπηρεσιών

Σε συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΚΕΤΕΚΝΥ, Παντελής Μεσσαρόπουλος με  τον  Αναπληρωτή  Υπουργό  Υγείας  Βασίλειο Κοντοζαμάνη, παρουσιάστηκαν οι μέχρι τώρα δράσεις του ΚΕΤΕΚΝΥ και κυρίως η πλήρης ένταξή  του  Πανεπιστημιακού  Γενικού  Νοσοκομείου  Ηρακλείου  στο  Νέο  Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΣυΚΝΥ) βάσης της ΚΥΑ (Γ2δ/οικ. 21693).  Κατά την παρουσίαση του  νέου συστήματος ο κ. Μεσσαρόπουλος στάθηκε στη πολύ καλή συνεργασία  που  υπάρχει  με  την  Διοίκηση  και  τα  στελέχη  του  ΠΑΓΝΗ,  οι  οποίοι ανταποκρίθηκαν  πλήρως  στις  απαιτήσεις  του  νέου  συστήματος  και  κατάφεραν  να προχωρήσουν στη πλήρη ψηφιοποίηση του Νοσοκομείου, καταστώντας το ΠΑΓΝΗ ένα από τα πλέον σύγχρονα Νοσοκομεία. Από τον Πρόεδρο του ΚΕΤΕΚΝΥ τέθηκε ο επόμενος στόχος που είναι η ένταξή ολόκληρης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας στο ΣυΚΝΥ μέχρι το τέλος του έτους.

Η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη που συμμετείχε διαδικτυακά στη συνάντηση, είπε πως η καλή και διαρκής επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στον ΕΟΠΥΥ και το ΚΕΤΕΚΝΥ θα οδηγήσει στην πιο γρήγορη υλοποίηση του έργου των DRG στο σύνολο της χώρας γι’ αυτό και συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας με στελέχη του

Οργανισμού. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Κοντοζαμάνης, με τη σειρά του εξήρε το έργο του ΚΕΤΕΚΝΥ και επεσήμανε πως η γρήγορη ολοκλήρωση του έργου θα δώσει στον ΕΟΠΥΥ ένα σύγχρονο εργαλείο ώστε να διανεμηθούν δικαιότερα  τα χρήματα των ασφαλισμένων και οι ασθενείς να απολαμβάνουν ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας.

Εφαρμογή του ΣυΚΝΥ στο Γ.Ν. Σύρου

Ο Πρόεδρος του ΚΕΤΕΚΝΥ Π. Μεσσαρόπουλος επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώϊο»  και είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου,

Μ. Ζουλουφό με αντικείμενο την πλήρη ένταξη του Νοσοκομείου στην εφαρμογή του νέου Συστήματος Κοστολόγησης (ΣυΚΝΥ) που βασίζεται στην

μεθοδολογία των DRG. Ο Πρόεδρος του ΚΕΤΕΚΝΥ τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα DRG σηματοδοτούν όχι μόνο ένα νέο σύστημα Κοστολόγησης αλλά και την πλήρη

ψηφιοποίηση του Νοσοκομείου ώστε να έχουμε σύγχρονες Μονάδες Υγείας με ποιοτικότερες υπηρεσίες για τον ασθενή».

Ο κ. Ζουλουφός από τη μεριά του τόνισε τη διάθεση της Διοίκησης να προχωρήσει στη νέα εποχή με

γρήγορους ρυθμούς ώστε οι Κυκλάδες να είναι πρωτοπόρες για ακόμη μία φορά.

Στη συνάντηση αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα τα οποία περιλαμβάνουν την συνάντηση στελεχών του ΚΕΤΕΚΝΥ και του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ώστε να ολοκληρωθεί τεχνικά η μετάβαση στο νέο Σύστημα και να ακολουθήσουν εκπαιδεύσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη νέα κωδικοποίηση.

Μ. Θεμιστοκλέους για εμβολιασμούς κατ’ οίκον

Για επίτευξη του τείχους ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι και για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, μίλησε χθες σε τηλεοπτικό σταθμό ο Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως ανέφερε, υπάρχει αισιοδοξία ότι στη χώρα μας το τείχος ανοσίας θα έχει επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι. Για την ηλικιακή ομάδα  ομάδας 75-79 ετών είπε ότι έχουν αναδειχθεί σε πρωταθλητές στον εμβολιασμό, αλλά μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και από τις ηλικιακές ομάδες για τις οποίες η πλατφόρμες άνοιξαν πρόσφατα. Για τον εμβολιασμό των νέων 18 έως 29 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε δύο φάσεις κι εκτίμησε ότι σύντομα μπορεί να ανοίξει η ομάδα 25-29 ετών, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται την επόμενη εβδομάδα. Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, διευκρίνισε ότι δεν μιλάμε για παιδιά δημοτικού αλλά ηλικίας 12 – 15 ετών, και πρόσθεσε ότι  όταν  η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δώσει το πράσινο φως, τότε η σύσταση θα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς κατ’οίκον λέγοντας τα εξής: «Είμαστε κοντά στο να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον και ευελπιστούμε να αρχίσουν εντός Ιουνίου».

 

Ρομπότ απολύμανσης στο ΓΝΑ «Η Ελπίς»

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ», ενημερώνει ότι το Ίδρυμα παρέλαβε την «Ελπίδα», ένα από τα 200 ρομπότ απολύμανσης που προμηθεύθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη των νοσοκομείων των κρατών-μελών στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι πιστώσεις, ύψους 12 εκατ. ευρώ, προήλθαν από το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης (ESI) που βασίζεται στην αρχή της αλληλεγγύης και συνενώνει πόρους και στρατηγικές.

Η «Ελπίδα», όπως η «Βιολέττα» (Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο) και ο «Τάλως» (Νοσοκομείο Παπαγεωργίου), κατασκευάστηκε στη Δανία και έχει τη δυνατότητα να απολυμαίνει ένα θάλαμο ασθενών σε 10΄ λεπτά, μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας (UV). Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την αποτελεσματική απολύμανση από παθογόνα βακτήρια και ιούς, συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV-2, χωρίς τη χρήση τοξικών χημικών απολυμαντικών, προσφέροντας ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους ασθενείς και το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου.

Κατά την επίδειξη των δυνατοτήτων του ρομπότ και την εκπαίδευση του προσωπικού από εξειδικευμένους στη ρομποτική τεχνικούς, πραγματοποιήθηκε χαρτογράφηση των χώρων, έτσι ώστε η «Ελπίδα» να αναγνωρίζει το περιβάλλον, να ελέγχει την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και να «εργάζεται» αυτόνομα, αμέσως μόλις δεχτεί (μέσω tablet) την εντολή του χειριστή. Μόλις ολοκληρώσει την απολύμανση, ρωτά τον χειριστή εάν επιθυμεί να συνεχίσει σε άλλο χώρο ή να επιστρέψει στη βάση της (σημείο στάθμευσης/φόρτισης). Η Διοίκηση και το προσωπικό έδωσε το όνομα «Ελπίδα» στο ρομπότ, συνδέοντάς το με την επωνυμία του νοσοκομείου.

Αντιπροσωπεία του Π.Ο.Υ. στη Ρωσία

Με στόχο τη μελέτη των δεδομένων που αφορούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του ρώσικου εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού, στο πλαίσιο της πιστοποίησής του , αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) μετέβη στη Μόσχα . «Από την αρχή βρίσκομαι σε επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση επειδή ενώπιον μας βρίσκεται το ζήτημα της έγκρισης του εμβολίου», Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρου της Αγίας Πετρούπολης, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, που σημείωσε  ότι οι εμπειρογνώμονες του οργανισμού θα ολοκληρώσουν την αποστολή τους στις 4 Ιουνίου. Ο Κλούγκε εξέφρασε την αισιοδοξία του  σχετικά με την πιστοποίηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V , τονίζοντας ότι «και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο ΠΟΥ μελετούν το εμβόλιο, γεγονός που από μόνο του είναι καλό σημάδι». Παράλληλα, ο Κλούγκε εξήρε το έργο της ρωσικής κυβέρνησης αλλά και της ρωσικής φαρμακοβιομηχανίας για τις προσπάθειές της να γίνουν άμεσα προσιτά στον πληθυσμό της χώρας  ορισμένα εμβόλια, επεσήμανε ωστόσο ότι «πρέπει να εμβολιασθεί  τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού για να επιτευχθεί συλλογική ανοσία» και για αυτό ο εμβολιασμός θα πρέπει να προχωρήσει ταχύτερα και σε μεγαλύτερη κλίμακα.

 

Ο Λουκάς Παπαδήμoς Προεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Healthcare Business Awards 2021

Μια εξέχουσα προσωπικότητα της χώρας μας, ο o Λουκάς Παπαδήμος, Πρόεδρος ΔΣ του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΒΕΑ) της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Healthcare Business Awards 2021, μπαίνοντας επικεφαλής μιας Κριτικής Επιτροπής, την οποία συνθέτουν διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί, εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, ιδρυμάτων και συλλόγων ασθενών αλλά και κορυφαίων επιχειρηματικών φορέων του κλάδου. Ο διαπρεπής ακαδημαϊκός, οικονομολόγος, τραπεζίτης, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών βρίσκεται στο τιμόνι του Iδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ),  το οποίο είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα,  αξιοποιώντας την βιολογική έρευνα σε ιατρικές εφαρμογές. Το ΙΙΒΕΑΑ έχει ως κύριο στόχο την επίτευξη Αριστείας στις βιοϊατρικές επιστήμες και σήμερα περισσότεροι από 450 ερευνητές όλων των βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένων των μεταπτυχιακών σπουδαστών, υποψηφίων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών επιστημόνων και τεχνικών ασκούν τις ερευνητικές δραστηριότητές τους εκεί.

Τα Healthcare Business Awards επιβραβεύουν τις επιχειρήσεις, τους φορείς, τους συλλόγους ασθενών και τους οργανισμούς του κλάδου της Υγείας για τις βέλτιστες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις, τις αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, τις συνέργειες καθώς και τις πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Και αυτή τη χρονιά έχουν σχεδιαστεί ειδικές κατηγορίες βράβευσης για φαρμακευτικές Επιχειρήσεις, επιχειρήσεις Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού, νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές & Διαγνωστικά Κέντρα, Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Συλλόγους Ασθενών και ΜΚΟ, ενώ έχουν προστεθεί και φέτος ειδικές δράσεις που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού η/και των επαγγελματιών υγείας, καθώς και τη στήριξη του συστήματος υγείας. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων φέτος θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.healthcareawards.gr/

 

 

H ΒΙΑΝΕΞ στο Τop 10 της λίστας με τους πιο ελκυστικούς εργοδότες στην Ελλάδα

Στη λίστα Τop 10 των πιο ελκυστικών εργοδοτών συμπεριλήφθηκε η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Employer Brand που πραγματοποίησε η Randstad στην Ελλάδα για το 2021.

Η Έρευνα Randstad Employer Brand (REBR) διεξάγεται για 21η συνεχή χρονιά από την Randstad και αποτελεί την πιο πλήρη και ανεξάρτητη έρευνα πάνω στην εικόνα του εργοδότη με περισσότερους από 190.000 συμμετέχοντες σε 34 χώρες παγκοσμίως. Για την Ελλάδα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά αξιολογώντας ένα δείγμα των 150 μεγαλύτερων εταιρειών σε επίπεδο αριθμού προσωπικού. Σημειώνεται ότι στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 3.600 άτομα, μεταξύ των οποίων Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων που έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2021. Η έρευνα Employer Brand αποτελεί την πιο λεπτομερή έρευνα παγκοσμίως, μελετώντας την ελκυστικότητα των μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από το ευρύ κοινό, καθώς και τα κριτήρια προτίμησης των δυνητικών υποψηφίων σε έναν νέο εργοδότη.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ανέφερε σχετικά με τη διάκριση της ΒΙΑΝΕΞ: «Για εμάς στη ΒΙΑΝΕΞ, το πολυτιμότερό κεφάλαιο είναι οι άνθρωποί μας. Επενδύουμε συνεχώς στο ανθρώπινο δυναμικό μας και στηρίζουμε σταθερά τις θέσεις εργασίας στη χώρα μας παρά τις προκλήσεις. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη διάκριση αυτή, καθώς αποδεικνύει την αφοσίωσή μας στο όραμα και την εταιρική μας φιλοσοφία για ποιότητα στην παραγωγή, φροντίδα προς τον άνθρωπο».