Για ακόμα μια χρονιά ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ ανάμεσα στα διαμάντια της ελληνικής οικονομίας

Για ακόμα μια χρονιά τα αποτελέσματα του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ τον έφεραν να βραβεύεται ως ένα από τα διαμάντια της ελληνικής οικονομίας, στην ετήσια εκδήλωση επιχειρηματικής αριστείας “Diamonds of the Greek Economy” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 07/07/2021.

Το βραβείο παρέλαβε για τον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μίλτος Αγιούμπ. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Στην παρέμβασή του, ο κος Αγιούμπ ανέφερε ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες και της φετινής χρονιάς, λόγω της πανδημίας, ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ συνέχισε να διατηρεί και το 2021 την ηγετική του θέση στον κλάδο με αυξητικό κύκλο εργασιών 323.000.000€ και μηδενικό δανεισμό.

Ταυτόχρονα, ο όμιλος συνέχισε τη λειτουργία του διατηρώντας τα υψηλά του στάνταρ, αντιμετωπίζοντας δύο ακόμα προκλήσεις, οι οποίες σχετίζονται με την κοινωνική του υπόσταση και δράση. Η μια αφορά το αίτημα της πολιτείας για συμμετοχή στη διαδικασία διανομής των self tests, στην οποία ανταποκρίθηκε πλήρως απορροφώντας το κόστος της διαδικασίας και έχοντας διανείμει μέχρι σήμερα 4.000.000 τεμάχια, χωρίς μάλιστα αυτό να επηρεάσει την καθημερινή του λειτουργία.

Η δεύτερη και πιο τιμητική αφορά τη διανομή εμβολίων κατά του ιού SARS-COVID 19 από τη μονάδα του ομίλου στα Ιωάννινα, μετά από πρόσκληση της πολιτείας. Ένα εγχείρημα αρκετά απαιτητικό από πλευράς
εφοδιαστικής αλυσίδας με πολύ ειδικές συνθήκες φύλαξης και διανομής. Χαρακτηριστικά δήλωσε “Αγκαλιάσαμε αυτή την πρόκληση, ανταποκριθήκαμε με συνέπεια και είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε με αυτό το λιθαράκι στο μέτωπο ανοσίας που προσπαθεί να χτίσει η χώρα μας”,.

Κλείνοντας, ο κος Αγιούμπ, εξέφρασε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για αυτά που έχει καταφέρει ο όμιλος και γι’ αυτά που προγραμματίζει για το μέλλον –μιας και φέτος κλείνει τα 40 χρόνια λειτουργίας του- στους 320 εργαζόμενους του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, στους 1.700 φαρμακοποιούς, που στην πλειοψηφία τους τον εμπιστεύονται καθημερινά ως τον κύριο ή και μοναδικό προμηθευτή τους, καθώς επίσης και στους 200 προμηθευτές – συνεργάτες του ομίλου.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο website του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ www.prosyfape.gr

Logistics και Διαχείριση Φαρμακευτικών Προϊόντων

Η Εφοδιαστική αλυσίδα αποτελεί ένα πολύπλοκο σύστημα που επηρεάζει καθοριστικά την ανταγωνιστικότητά όλων των επιχειρήσεων που εμπλέκονται σε αυτό. Σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών των logistics στη χώρα μας έχει να κάνει με τη διαχείριση των φαρμακευτικών και των παραφαρμακευτικών προϊόντων. Τα τελευταία χρόνια γίνεται αρκετά μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη των δικτύων και των υποδομών που θα βοηθήσουν τα logistics να διατηρήσουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην εθνική οικονομία.

Ωστόσο, το μοντέλο της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλάζει ραγδαία τα τελευταία χρόνια ειδικά στον τομέα του φαρμάκου όπου συναντάμε πολλές και σημαντικές ιδιαιτερότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 13/07/2021, 17:00 – 19:00, θα διεξαχθεί online ΔΩΡΕΑΝ τεχνικό σεμινάριο του Epsilon College, με θέμα: «Η αξία των Logistics στον Φαρμακευτικό Τομέα», όπου θα αναπτυχθούν θέματα καθοριστικά για τον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας στην φαρμακευτική αγορά όπως:
• Ψηφιακός μετασχηματισμός στον τομέα των logistics
• Νέες προκλήσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα φαρμακευτικών προϊόντων: εμβόλια, φάρμακα υψηλού κόστους, self-tests.
• Επιδράσεις της πανδημία COVID-19 στην αλυσίδα εφοδιασμού φαρμακευτικών προϊόντων.
• Συνεργασίες των φορέων της εφοδιαστικής αλυσίδας για μείωση του κόστους και βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών.
• Υπηρεσίες διακίνησης 3PL στη φαρμακευτική αγορά.
• Η εξυπηρέτηση και συνεργασία με προμηθευτές και πελάτες της εφοδιαστικής αλυσίδας.
• Νέες υπηρεσίες από τα εφοδιαστικά δίκτυα

Εισηγητές:

 • Απόστολος Καραμπίνης | Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος KARABINIS MEDICAL
 • Σκυλακάκης Θεόδωρος | Διευθύνων Σύμβουλος Φαρμακαποθήκης ΠΡΟΦΑΡΜ και Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων
 • Μουχτής Θανάσης | Γενικός Διευθυντής Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.
  Δούνας Κωνσταντίνος | Διευθύνων σύμβουλος LOGISCOOPPANSYFA

Συντονίστρια:

Σοφία Κουνούπα | Ιδρυτής & Γενική Διευθύντρια, NOUFIO Communication Services

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΥΓΕΙΑ, με το Ερευνητικό Εργαστήριο Νευρομυϊκής και Καρδιοαγγειακής Μελέτης της Κίνησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και το Ελληνικό Ινστιτούτο Καρδιολογίας και Μεταβολισμού

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, το Ερευνητικό Εργαστήριο Νευρομυϊκής και Καρδιοαγγειακής Μελέτης της Κίνησης -LANECASM του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και το Ελληνικό Ινστιτούτο Καρδιολογίας και Μεταβολισμού.

Θεμελιώδης στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η από κοινού προώθηση της ακαδημαϊκής, επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας, μέσω της ανάπτυξης κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων και της μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης, ο Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Νευρομυϊκής και Καρδιοαγγειακής Μελέτης της Κίνησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Δρ. Γεώργιος Παπαθανασίου και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Καρδιολογίας και Μεταβολισμού, και Διευθυντής ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, κ. Ηλίας Τσούγκος.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει τη συνεργασία σε ένα μεγάλο φάσμα δράσεων όπως:

 • Συνεργασία σε υπάρχοντα ή νέα ακαδημαϊκά προγράμματα.
 • Σχεδιασμός και δημιουργία κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης, συνεπιβλέψεις ερευνητικών εργασιών, διδακτορικών και μεταδιδακτορικών διατριβών.
 • Ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, μεταφορά τεχνογνωσίας.
 • Ανταλλαγή και αμοιβαίες επισκέψεις μελών και συνεργατών του Ερευνητικού Εργαστηρίου LANECASM αλλά και φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών, υποψηφίων διδακτορικών και μεταδιδακτορικών ερευνητών) με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης, της επιστημονικής έρευνας και της αντίστοιχης διοικητικής οργάνωσης.
 • Διοργάνωση από κοινού επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων (π.χ συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων), κοινές ανακοινώσεις, κοινές δημοσιεύσεις και υποβολή ερευνητικών προτάσεων.
 • Κάθε άλλη ερευνητική ή/και ακαδημαϊκή δραστηριότητα που αποβλέπει στο κοινό όφελος.

Για τη σύναψη του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης τόνισε: «Το ΥΓΕΙΑ, νοσοκομείο πρότυπο για την Ελλάδα, επενδύει στην εκπαίδευση και την έρευνα. Αυτό το μνημόνιο συνεργασίας αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα του τρόπου με τον οποίο η ακαδημαϊκή γνώση μπορεί να μετατραπεί σε πράξη και να δημιουργήσει καινοτόμες υπηρεσίες που εξελίσσουν την ιατρική επιστήμη προς όφελος του ανθρώπου αλλά και της κοινωνίας».

Με την ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, ο Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Νευρομυϊκής και Καρδιοαγγειακής Μελέτης της Κίνησης Δρ. Παπαθανασίου σημείωσε: «Το Ερευνητικό Εργαστήριο συμμετέχει σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική και καινοτόμο συνεργασία, ενισχύοντας την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με στόχο την αμοιβαία ωφελιμότητα όλων των συνεργαζόμενων φορέων και βασικό σκοπό την προαγωγή της έρευνας και της κλινικής εκπαίδευσης, καθώς την αξιοποίηση διαθέσιμων μοναδικών υποδομών, εξοπλισμού και υγειονομικού δυναμικού».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Καρδιολογίας και Μεταβολισμού, και Διευθυντής ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, κ. Ηλίας Τσούγκος, αναφέρει: «Παραμένοντας πιστοί στο όραμά μας, μέσω του μνημονίου συνεργασίας, προάγουμε την έρευνα και συμβάλλουμε ενεργά στην πρόληψη, διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καρδιομεταβολικών νοσημάτων. Αναμένουμε μια ιδιαίτερα πρόσφορη και παραγωγική συνεργασία κατά την οποία θα μοιραστούμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας».