Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για κατ’ οίκον εμβολιασμό

Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία οι γιατροί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να δηλώσουν ποιοι ασθενείς έχουν προβλήματα κινητικότητας, ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός τους κατ’ οίκον, δήλωσε στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου, ο Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα, απεύθυνε νέο κάλεσμα προς τους ιδιώτες γιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή. Τα κριτήρια για την ένταξη των πολιτών στο εν λόγω πρόγραμμα είναι πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης, μόνιμος κλινοστατισμός, ή ψυχική νόσος όπως π.χ. άνοια ή Αλτσχάιμερ. Ο εμβολιασμός θα γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από κινητά συνεργεία της Επιχείρησης Ελευθερία. Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του. Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε επίσης ότι από σήμερα, οι πολίτες θα μπορούν να κλίνουν ραντεβού για εμβολιασμό με οποιοδήποτε εμβόλιο αυθημερόν, δεδομένου ότι υπάρχει διαθεσιμότητα σε εμβολιαστικό κέντρο.

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών στην επικράτεια, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα 5.450.000 άτομα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση (ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52% του γενικού πληθυσμού και 61% των ενηλίκων) και 4.426.000 Έλληνες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (ποσοστό που αντιστοιχεί στο 44% του γενικού πληθυσμού και 52% των  ενηλίκων). Σχετικά με την ηλικιακή ομάδα των εφήβων 15-17 ετών, είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν κλείσει ραντεβού 20.000 έφηβοι.

Μ. Θεοδωρίδου: Κανένα εμβόλιο covid-19 δεν είναι πειραματικό

Σε διευκρινίσεις σχετικά με ερωτήματα που τέθηκαν από λειτουργούς της Εκκλησίας όσον αφορά τα εμβόλια κατά της COVID-19, προέβη κατά τη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, προκειμένου όπως είπε να αρθούν οι δισταγμοί πο έχουνε σχετικά με τον εμβολιασμό.

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο απάντησε η κ. Θεοδωρίδου είναι αν είναι ηθικά αποδεκτό να χορηγούνται εμβόλια κατά του Covid για τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί εμβρυικά κύτταρα που προέρχονται από κυήσεις που διεκόπησαν για ιατρικούς λόγους. «Κανένα από τα εμβόλια Covid που χρησιμοποιούνται στην χώρα μας δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα. Θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αν πούμε ότι χρησιμοποιούνται εμβρυικές κυτταρικές σειρές, όχι ιστοί, στον τρόπο της παρασκευής των εμβολίων», είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Όπως διευκρίνισε, «Αυτές οι κυτταρικές σειρές προέρχονται από ιστούς εμβρύων που ελήφθησαν πριν δεκαετίες. Συγκεκριμένα, το 1960, το 1973, το 1985 και ήταν από τους ιστούς αυτούς, τα αρχέγονα κύτταρα τα οποία αναπαρήχθησαν στα εργαστήρια και αποτέλεσαν την βάση, το υλικό πάνω στο οποίο πολλαπλασιάζονται οι ιοί- οι ιοί, όπως γνωρίζετε, αναπτύσσονται σε κυτταροκαλλιέργειες- και από την ανάπτυξη αυτών των ιών με διάφορες μεθόδους παράγονται τα εμβόλια. Πρέπει να πούμε ότι τα κύτταρα αυτά αφαιρούνται πριν την ολοκλήρωση της παρασκευής των εμβολίων. Επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής για την χρήση των παραπάνω εμβολίων τα οποία, αντίθετα, σώζουν ζωές».

Ένας άλλος προβληματισμός των ανθρώπων που διστάζουν να εμβολιαστούν είναι ότι «τα εμβόλια είναι πειραματικά», ανέφερε, η πρόεδρος της Επιτροπής, για να σημειώσει, ότι «τα εμβόλια πριν αδειοδοτηθούν έχουν χορηγηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές και έχουν ελεγχθεί και για την ασφάλεια και για την αποτελεσματικότητά τους, ενώ μέχρι σήμερα έχουν γίνει εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε όλο τον κόσμο.

Και μόνο με αυτά τα μεγέθη καταλαβαίνει κανείς ότι ο όρος ‘πειραματικό εμβόλιο’ δεν μπορεί να ισχύει». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει σκέψη να αρχίσουν να εμβολιάζονται και στη χώρα μας τα παιδιά 12 ως 15 ετών – τα οποία ήδη εμβολιάζονται στις ΗΠΑ και στον Καναδά – η κυρία Θεοδωρίδου απάντησε ότι «η πλειονότητα των χωρών έχει προτάξει των εμβολιασμών στα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα ή στα παιδιά που ζουν με ευάλωτα άτομα καθώς αυτά τα παιδιά θα πρέπει να προστατεύσουμε και για να προστατέψουν τους γύρω τους».

 

PaulBill: Βραβείο ”Gold” στα ‘Patient Partnership Awards 2021

Νέα διάκριση για την PaulBill με το βραβείο ”Gold”  στα ”Patient Partnership Awards 2021 – Boussias Comunications ”,  με το λογισμικό ”Together”  το πρώτο παγκοσμίως σύστημα   on-line κρατήσεων συνεδριών αιμοκάθαρσης. 

Η PaulBill βραβεύτηκε για το λογισμικό ”Τogether” στην  κατηγορία  Best health tech solution for patients.

Η PaulBill σταθερή στις αξίες της, για ασθενοκεντρική προσέγγιση στον τομέα της αιμοκάθαρσης,  πρωτοπορεί και διευκολύνει τη ζωή  όλων στο νεφρολογικό πεδίο μέσω της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας .

Είπαν για το λογισμικό ”Together” ως τώρα:

  • Εξαιρετική ιδέα γιατί πλέον μπορώ να επιλέξω κατευθείαν την μονάδα αιμοκάθαρσης που θέλω να φιλοξενηθώ στις διακοπές μου, χωρίς να χρειαστεί να προηγηθούν αρκετά τηλεφωνήματα και χρονοβόρες και περίπλοκες διαδικασίες. (ασθενής)
  • Επιτέλους η τεχνολογία ήρθε για να βοηθήσει και τους ασθενείς της αιμοκάθαρσης. (ασθενής)
  • Το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, μου δίνει αίσθηση αυτονομίας και ελευθερίας η δυνατότητα επιλογής ημέρας και ώρας για την πραγματοποίηση της συνεδρίας της αιμοκάθαρσής μου, χωρίς να χρειαστεί να προηγηθούν αρκετά τηλεφωνήματα προσυνεννόησης. (ασθενής)
  • Μου αρέσει να ταξιδεύω και να έχω μια φυσιολογική ζωή όπως όλοι. Μέχρι τώρα έπρεπε να πραγματοποιήσω έναν ατελείωτο αριθμό τηλεφωνημάτων προκειμένου να βρω μια θέση φιλοξενίας σε μια μονάδα αιμοκάθαρσης. Πλέον όλα αυτά γίνονται σε ένα λεπτό με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή. Ευχαριστώ PaulBill (ασθενής)
  • Το «TOGETHER» μου δίνει τη δυνατότητα να εξασφαλίσω με ασφάλεια την αιμοκάθαρση στις διακοπές μου, από την άνεση του σπιτιού μου, χρησιμοποιώντας το laptop ή το tablet μου. (ασθενής)

Είναι το τρίτο βραβείο που λαμβάνει η εταιρεία PaulBill (Ελλάδα & Εξωτερικό) το τελευταίο χρονικό διάστημα, δείγμα της αναγκαιότητας και χρησιμότητας της συγκεκριμένης εφαρμογής .

Ευχαριστούμε πολύ την κριτική επιτροπή, την Boussias Communications και όλους όσους έχουν πιστέψει στο όραμα για μια καλύτερη ζωή των ασθενών αιμοκάθαρσης όπως εμείς.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον της αιμοκάθαρσης , αλλά σίγουρα μπορούμε να είμαστε  μαζί!

Περισσότερες πληροφορίες στις διευθύνσεις   renaltogether.com  &  paulbill.gr