Ερώτηση για το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει το «Ερρίκος Ντυνάν» απο τον ΕΟΠΥΥ

Ερώτηση με θέμα το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει από τον ΕΟΠΥΥ το «Ερρίκος Ντυνάν» για τους 2,5 μήνες κάλυψης των εφημεριών (για τα non-covid περιστατικά,) του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, καθώς και για το εάν οι εργαζόμενοι δικαιούνται μερίδιο ανταμοιβής, κατέθεσαν προς τον Υπουργό Υγείας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτή, Θεοδώρα Αυγέρη.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται ότι το «Ερρίκος Ντυνάν»  σχεδόν επί 2,5 μήνες είχε επιφορτισθεί με τις εφημερίες του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου για non-covid περιστατικά. Συγκεκριμένα, σε αυτό το διάστημα, προσήλθαν στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου   5.900 ασθενείς,  ενώ οι νοσηλείες ξεπέρασαν τις 1.960, με μέσο όρο νοσηλείας τις 4,8 μέρες. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, για τους ασθενείς που θα νοσηλεύονταν, ως αποζημίωση θα δίνονταν τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ)  πολλαπλασιαζόμενα με τον συντελεστή 2,09, επιπλέον της αμοιβής για τα παραστατικά στα επείγοντα  περιστατικά που εξετάστηκαν.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας, δεν έχει ενημερώσει ποιο είναι το ακριβές ποσό που θα δοθεί στο «Ερρίκος Ντυνάν» μέσω του ΕΟΠΥΥ (δεν έχει εκδοθεί ακόμη ΦΕΚ), καθώς και το ποσό που θα δοθεί – ως έμπρακτη ανταμοιβή -σε όλους τους εργαζομένους του που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αυτής της δύσκολης μάχης. Οι εργαζόμενοι  του Νοσοκομείου σε ανακοίνωσή τους στις 21/5/2021 δήλωναν σίγουροι ότι η Διοίκηση αναγνωρίζει την προσφορά τους και την καλούσαν (όπως έχει ανακοινώσει ότι οι γιατροί συνεχίζουν να πληρώνονται με διαφορετικό μισθολόγιο για τις εφημερίες) να καταβάλει και στους υπόλοιπους εργαζόμενους ένα εφάπαξ ποσό των 500 ευρώ.

Moderna: Επιβράδυνση στις παραδόσεις εμβολίων της εκτός ΗΠΑ

Η φαρμακοβιομηχανία Moderna ανακοίνωσε χθες  ότι θα επιβραδύνει την προσφορά του εμβολίου της κατά της Covid-19 σε ορισμένες αγορές, επικαλούμενη καθυστερήσεις λόγω διαδικασιών εργαστηριακών δοκιμών που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, από συνεργαζόμενες εταιρείες στην παρασκευή του εμβολίου της εκτός ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση της αμερικάνικης εταιρείας έρχεται καθώς αξιωματούχοι υγείας της Νότιας Κορέας δήλωσαν νωρίτερα σήμερα ότι η Moderna ανέβαλε για τον Αύγουστο την προγραμματισμένη για τα τέλη Ιουλίου αποστολή δόσεων του εμβολίου τους λόγω προβλημάτων εφοδιασμού.

 

«Αυτή τη στιγμή δεν διατηρούμε απόθεμα ασφαλείας για να επιτρέψουμε την ταχύτερη διανομή εμβολίων, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχουμε αποθέματα για να μετριάσουμε αυτούς τους τύπους ελλείψεων ή καθυστερήσεων», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Moderna.

Το ζήτημα που ανέφερε ότι αντιμετώπισε η αμερικανική φαρμακευτική έχει πλέον επιλυθεί, αλλά η καθυστέρηση θα οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμες προσαρμογές μέσα στις προσεχείς 2-4 εβδομάδες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Moderna και οι κατασκευάστριες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται εργάζονται για να ελαχιστοποιήσουν αυτές τις ελλείψεις σε όλες τις χώρες που έχουν επηρεαστεί, είπε η αμερικάνικη φαρμακευτική χωρίς να αναφερθεί στις χώρες αυτές ονομαστικά ή στη σοβαρότητα του ζητήματος.

Συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου: Δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την  άρση της πατέντας των εμβολίων

Στη χθεσινή συνεδρίαση των χωρών μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη, δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση για προσωρινή άρση της πατέντας των εμβολίων κατά της COVID-19 προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή τους. Τα παραπάνω ανέφερε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού, Κιθ Ρόκγουελ.

«Είναι ένα θέμα που προκαλεί έντονη συναισθηματική φόρτιση και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να το συζητάμε», πρόσθεσε. Η επόμενη, ανεπίσημη συνεδρίαση θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει η επίσημη σύνοδος του ΠΟΕ, στις 13 και 14 Οκτωβρίου.

Από τον περασμένο Οκτώβριο ο ΠΟΕ εξετάζει τις εκκλήσεις της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής που τάχθηκαν υπέρ της προσωρινής άρσης της πατέντας ώστε, όπως υποστηρίζουν οι χώρες αυτές, να αυξηθεί η παραγωγή εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες και να καλυφθούν έτσι οι ανισότητες όσον αφορά την πρόσβαση σε αυτά τα σκευάσματα. Η ιδέα αυτή ωστόσο συναντά τις έντονες αντιδράσεις των φαρμακευτικών εταιριών αλλά και των χωρών όπου εδρεύουν, οι οποίες αντιτείνουν ότι οι πατέντες δεν συνιστούν το βασικό εμπόδιο στην αύξηση της παραγωγής. Για να επιτευχθεί μια συμφωνία στους κόλπους του ΠΟΕ θα πρέπει να εγκριθεί και από τις 164 χώρες μέλη του Οργανισμού. Ο Κιθ Ρόκγουελ είπε ότι όλες οι χώρες επέμειναν πως είναι ανάγκη να αυξηθεί η παραγωγή εμβολίων αλλά δεν συμφωνούσαν για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό. Η Ινδία και η Νότια Αφρική μπορούν να υπολογίζουν στη στήριξη δεκάδων χωρών, μεταξύ των οποίων είναι οι ΗΠΑ και η Κίνα. Αντιθέτως, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, είναι αντίθετες με την ιδέα άρσης της πατέντας.

Υποχρέωση υποβολής των εργαζόμενων σε εστίαση και τουρισμό σε δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης κατά του κορονοϊού

Σχετικά  με την υποχρέωση των εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό για δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1) Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δυο τεστ κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.

2) Το 1ο τεστ είναι self test, διατίθεται δωρεάν από το κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας.

Το 2ο τεστ είναι εργαστηριακό rapid test, πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζομένου, ελέγχεται από τον εργοδότη και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας.

3) Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της  Εργάνης  η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr

 4) Οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν υποχρέωση τεστ 14 ημέρες: α) μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων ή β) την μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου.

Tο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνει την έναρξη του Rotational Graduate Program

O Nico Gariboldi, Site Lead του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, η Αναστασία Ματωνάκη, Υπεύθυνη για Στρατηγικές Συνεργασίες στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας και οι 4 απόφοιτες που εντάσσονται στο Rotational Graduate Program της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer υποδέχτηκε τον Ιούλιο τις πρώτες τέσσερις νέες απόφοιτες που θα ενταχθούν στο Rotational Graduate Program. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο τρέχει σε όλο τον κόσμο και τώρα και στη Θεσσαλονίκη, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να επιτρέπει σε στελέχη που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους, την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Ψηφιακό Οργανισμό της Pfizer μέσα από διάφορους ρόλους και θέσεις εργασίας προωθώντας παράλληλα μια κουλτούρα διαρκούς μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης.

Οι νέες απόφοιτες, για τα 2 επόμενα χρόνια, θα απασχοληθούν διαδοχικά σε τέσσερις θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον ψηφιακό οργανισμό της Pfizer, για διάστημα 6 μηνών στην κάθε μία, ξεκινώντας ως Data Scientist, Data Scientist/Analyst, Software engineer και Business Analyst (Επιστήμονας Δεδομένων, Επιστήμονας Δεδομένων / Αναλυτής, Μηχανικός Λογισμικού και Αναλυτής Επιχειρήσεων).

Η δομή του προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία σε όλο τον κόσμο, επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, και δίνει τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να διαλέξουν στο τέλος το αντικείμενο το οποίο ταιριάζει τόσο με την προσωπικότητα όσο και με τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους σύμφωνα με τη δέσμευση του Ψηφιακού Οργανισμού της Pfizer να προωθεί ένα περιβάλλον που υποστηρίζει την αποδοχή της διαφορετικότητας και την εξέλιξη και ανάπτυξη μέσα από τη συνεχή μάθηση.

Για την επιλογή των αποφοίτων, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας πραγματοποίησε πρόσφατα έναν μαραθώνιο καινοτομίας (Hackathon) σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και με το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας.

Το συγκεκριμένο Hackathon, απευθυνόταν αποκλειστικά σε γυναίκες απόφοιτες τεχνολογικών σχολών, σχολών πληροφορικής, ηλεκτρολόγων μηχανικών και θετικών επιστημών, προκειμένου να προσελκύσει υποψήφιες για το Rotational Graduate Programme. Με την υποστήριξη καθηγητών από το ΑΠΘ και συγκεκριμένα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, επιλέχθηκαν τελικά τρεις συμμετέχουσες από το Hackathon, καθώς και μία ακόμη υποψήφια που διακρίθηκε σε πρόσφατο bootcamp της εταιρίας.

Σχολιάζοντας το Hackathon, ο Nico Gariboldi, Επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τις πρώτες συμμετέχουσες στο Rotational Graduate Program της Pfizer. Στόχος μας είναι η προσέλκυση νέων ταλαντούχων αποφοίτων, αλλά και η ενίσχυση του ποσοστού των γυναικών που εργάζονται σε τεχνολογίες αιχμής στο Κέντρο, το οποίο σήμερα ανέρχεται στο 37% – ένα σχετικά υψηλό ποσοστό για τα δεδομένα του κλάδου, που όμως, θέλουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που μας βοήθησε να οργανώσουμε το Hackathon στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας μας».