Ευρωκλινική Αθηνών: Χρυσό και Ασημένιο βραβείο, δύο κορυφαίες διακρίσεις στα Healthcare Business Awards 2021

Η Ευρωκλινική Αθηνών, διακρίθηκε στα Healthcare Business Awards 2021 της BOUSSIAS, με Χρυσό βραβείο για την πρωτοποριακή αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου και με Ασημένιο για την πιστοποίηση της Μονάδας Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εγκεφαλικών. Η τελετή απονομής έγινε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Κελλάρι Παπαχρήστου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα, απέσπασε το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Πρωτοπορία στην Χειρουργική Αντιμετώπιση Παθήσεων», για το Τμήμα Ρομποτικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Παχέος Εντέρου, στο οποίο χρησιμοποιείται η πρωτοποριακή τεχνική για την αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου. Η υπηρεσία αυτή συνδυάζει τη χρήση νέων τεχνολογιών (τρισδιάστατη ανασύσταση αγγειακών δομών και Augmented Reality) και ρομποτικής χειρουργικής για την πραγματοποίηση εξατομικευμένων επεμβάσεων που αυξάνουν την επιβίωση των ασθενών αυτών έως και 17%. Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο Τμήμα, έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθήσεων Κατωτέρου Πεπτικού για τη διενέργεια της συγκεκριμένης μεθόδου, ενώ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ρομποτικής Χειρουργικής.

Όπως δηλώνει και η Γενική Χειρουργός στην Ευρωκλινική Αθηνών, με ειδίκευση στη Ρομποτική Χειρουργική Παχέος Εντέρου και Ορθού, Θάλεια Πετροπούλου: «Είμαστε πολύ περήφανοι που πλέον μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους ασθενείς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο του παχέος εντέρου σε σύγκριση με τις κλασικές μεθόδους».

Παράλληλα, η Ευρωκλινική έλαβε το Ασημένιο βραβείο για την τιμητική πιστοποίηση της πρότυπης Μονάδας Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών από τον European Stroke Organization. Η αναγνώριση αυτή εντάσσει την Ευρωκλινική και την Ελλάδα στο επιλεγμένο δίκτυο των νοσοκομείων της Ευρώπης, που διαθέτουν τα υψηλά ποιοτικά κριτήρια παροχής εξειδικευμένης υποστήριξης και θεραπείας σε ασθενείς με εγκεφαλικό.

Η επικεφαλής της Μονάδας, Βάσω Ζησιμοπούλου, ανέφερε σχετικά: «Η Μονάδα Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών αποτελεί μια εξειδικευμένη νοσοκομειακή δομή που στοχεύει στην αναβαθμισμένη διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων».

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, Αντώνης Βουκλαρής, σημείωσε με αφορμή τις βραβεύσεις: «Οι διακρίσεις αυτές μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους. Στην Ευρωκλινική έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο τον άνθρωπο, εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες πρακτικές και παράλληλα, επενδύουμε στη δημιουργία μακροπρόθεσμων σχέσεων ασφάλειας με όλους όσους μας εμπιστεύονται. Σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις, συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε δυναμικά με γνώμονα την ποιότητα και την υπευθυνότητα».

 

Στα 3 δισ. ετησίως το οικονομικό βάρος της άνοιας στην Ελλάδα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer, διοργανώθηκε χθες συνέντευξη τύπου από την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, την Πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια – Νόσο Alzheimer, Νευρολόγο – Ψυχίατρο Δόκτορα Παρασκευή Σακκά και τον Καθηγητή Ψυχιατρικής στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική – Υπεύθυνο Μονάδας Ψυχογηριατρικής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο ΕΚΠΑ Αντώνη Πολίτη. Όπως ανέφερε η υφυπουργός, η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της νόσου από τον ίδιο τον ασθενή και την οικογένειά του. Ωστόσο, η πανδημία COVID-19 επιδείνωσε συνολικά την νοητική κατάσταση και τα συμπεριφορικά και ψυχολογικά συμπτώματα των ατόμων με άνοια και αύξησε, συγχρόνως, το ψυχολογικό και το καθημερινό φορτίο των φροντιστών τους. Το lockdown, ως απαραίτητο μέτρο προστασίας από την πανδημία, οδήγησε τους ασθενείς σε κοινωνική απομόνωση, ενώ ο περιορισμός κοινωνικών επαφών, δραστηριοτήτων και μετακίνησης τους προκάλεσαν αυξημένο αίσθημα ανησυχίας, φόβου και κατάθλιψης.

Το Υπουργείο Υγείας, με απόφαση του Πρωθυπουργού, έθεσε σε προτεραιότητα τις δράσεις για την βελτίωση της ψυχικής ανθεκτικότητας του πληθυσμού απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας, δημιουργώντας χαρτοφυλάκιο για την Ψυχική Υγεία με έμφαση στην άνοια – Altzheimers και τις επιπτώσεις της στη ψυχική υγεία. Η κ. Σακκά ανέφερε ότι σήμερα παγκοσμίως υπάρχουν 50 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με άνοια, αριθμός που θα αυξηθεί δραματικά στο μέλλον λόγω της αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Στη χώρα μας 160.000 άτομα πάσχουν από άνοια και 280.000 άτομα από Ήπια Νοητική Διαταραχή (προστάδιο της άνοιας). Το ετήσιο δε κόστος της πάθησης αυτής στην Ελλάδα εκτιμάται σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η πρόληψη της νόσου Alzheimer είναι σε σημαντικό βαθμό εφικτή και οι μελέτες τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι η επίπτωση της άνοιας μειώνεται ως αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου ζωής και του ελέγχου των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου. Τέλος, ο Καθηγητής Αντώνης Πολίτης ανέφερε ότι κατάθλιψη και άνοια αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία» που χρήζουν μίας ενιαίας ολιστικής προσέγγισης στον θεραπευτικό σχεδιασμό και στον σχεδιασμό των υπηρεσιών. Οι θεραπείες για την ΝΑ είναι μόνο συμπτωματικές και περιλαμβάνουν φάρμακα που προσωρινά μπορεί να βελτιώσουν τα συμπτώματα της άνοιας (οι αναστολείς της ακετυλχολινεστεράσης και η μεμαντίνη που βοηθούν την επικοινωνία ανάμεσα στους νευρώνες, οι νευρώνες χωρίς επικοινωνία πεθαίνουν λόγω των διαφορετικών παθολογικών διαδρομών της ΝΑ) και φάρμακα που εστιάζουν στις ψυχικές διαταραχές της άνοιας όπως η καταθλιψη, η απάθεια, το άγχος κλπ.

 

Αδρανοποιημένο εμβόλιο BBIBP-CORV σε νέους κάτω των 18 ετών

Το αδρανοποιημένο εμβόλιο BBIBP-CorV έναντι της COVID-19 είναι ασφαλές και καλά ανεκτό σε άτομα ηλικίας 3 έως 17 ετών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο The Lancet Infectious Diseases, τα οποία συνοψίζουν οι Ιατροί του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ). Πρόκειται για μια τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη κλινική μελέτη φάσης 1/2 που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Henan της Κίνας.

Συμμετείχαν υγιείς εθελοντές ηλικίας 3 ετών έως 17 ετών, ενώ άτομα με ιστορικό προηγούμενης λοίμωξης COVID-19 αποκλείστηκαν από συμμετοχή στη μελέτη. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ηλικιακές κατηγορίες ως εξής: 3-5 έτη, 6-12 έτη και 13-17 έτη. Οι συμμετέχοντες τυχαιοποιήθηκαν να λάβουν τρεις δόσεις σε μεσοδιαστήματα 28 ημερών είτε του αδρανοποιημένου εμβολίου BBIBP-CorV σε δόση 2μg ή 4μg ή 8μg είτε εικονικό εμβόλιο. Το πρωτεύον καταληκτικό σημείο της μελέτης ήταν η αξιολόγηση της ασφάλειας, ενώ το κύριο δευτερεύον καταληκτικό σημείο ήταν η ανάπτυξη εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2.

Ο γεωμετρικός μέσος τίτλος εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 1 μήνα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κυμαινόταν από 105.3 έως 180.2 στις ηλικίες 3-5 έτη, από 84.1 έως 168.6 στις ηλικίες 6 έως 12 έτη, και από 88 έως 155.7 στις ηλικίες 13 έως 17 έτη. Ο γεωμετρικός μέσος τίτλος εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 1 μήνα μετά την τρίτη δόση του εμβολίου κυμαινόταν από 143.5 έως 224.4 στις ηλικίες 3-5 έτη, από 127 έως 184.8 στις ηλικίες 6-12 έτη, και από 150.7 έως 199 στις ηλικίες 13 έως 17 έτη. Συμπερασματικά, το αδρανοποιημένο εμβόλιο BBIBP-CorV έναντι της COVID-19 είναι ασφαλές και καλά ανεκτό στα δοσολογικά επίπεδα που αξιολογήθηκαν σε άτομα ηλικίας 3 έως 17 ετών. Επιπλέον, δύο δόσεις του εμβολίου BBIBP-CorV οδήγησαν σε ισχυρές αντισωματικές απαντήσεις έναντι του SARS-CoV-2 στους νέους κάτω των 18 ετών.

Μελέτη «Engage» για τη μείωση των καισαρικών

Με στόχο την μείωση των καισαρικών τομών και την ενίσχυση του κολπικού τοκετού, έχει ξεκινήσει η μεγαλύτερη τυχαιοποιημένη προοπτική μελέτη με την ονομασία «ENGAGE» στη Μαιευτική που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Ο Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριος Λουτράδης μιλώντας στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας ανέφερε ότι : «Η ΕΜΓΕ είχε ήδη αναγνωρίσει και επισημάνει το υψηλό ποσοστό γεννήσεων με καισαρική τομή στον Ελληνικό χώρο σε σύγκριση με προηγούμενες δεκαετίες, το οποίο ανέρχεται περίπου στο 57% με βάση τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ.

Η εξήγηση για το φαινόμενο αυτό είναι πολυδιάστατη και δεν μπορεί να αποδοθεί a priori στη κακή άσκηση της ιατρικής από τους επαγγελματίες υγείας στο χώρο της Μαιευτικής.
Η απόφαση για την πραγματοποίηση της μελέτης ελήφθη από το Δ.Σ. της ΕΜΓΕ το έτος 2017, ενώ η χρηματοδότηση της μελέτης γίνεται από την ΕΜΓΕ. Οι εργασίες του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα με το 27ο Συνέδριο του European Board and College of Obstetrics and Gynecology (EBCOG) στην Αθήνα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται κάθε τρία έτη από την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία (ΕΜΓΕ) και αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της εταιρείας και της ειδικότητας της Μαιευτικής και Γυναικολογίας στη χώρα μας.

Στη μελέτη «ΕNGAGE» συμμετέχουν 22 μαιευτικές κλινικές από όλη τη χώρα και μάλιστα αντιπροσωπεύονται όλα τα είδη μαιευτηρίων, δημόσιων (κρατικών και πανεπιστημιακών) και ιδιωτικών από όλη την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι στη μελέτη θα συμπεριληφθούν συνολικά περίπου 10.000 τοκετοί κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 22 μηνών.

Ενημέρωση για τη σημασία του εμβολιασμού

“Μένω ασφαλής. ΕμβολιάΖΩμαι!” είναι το μήνυμα της νέας ενημερωτικής εκστρατείας που υλοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ),sμε στόχο την διάδοση του θετικού μηνύματος για τον εμβολιασμό, την ανάδειξη της σημασίας του ως μέτρο πρόληψης, αλλά και την υπεύθυνη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών με απλά λόγια, για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Επικοινωνιακό όχημα της εκστρατείας είναι επτά (7) σποτ – τοποθετήσεις και των επτά (7) μελών του ΔΣ της ΕΠΕ διάρκειας 30-40”, σε μια συμβολική κίνηση που μας τονίζει ότι ο εμβολιασμός μας αφορά όλους και καθέναν από εμάς ως κρίκο μιας αλυσίδας. Κάθε σποτ μεταφέρει μια απάντηση – μήνυμα, αλλά όταν διαδέχονται το ένα το άλλο, δίνουν συνολικά απαντήσεις σε προβληματισμούς και αναδεικνύουν την αξία του εμβολιασμού με λόγο φιλικό, απλό, κατανοητό και τεκμηριωμένο, απευθυνόμενοι στους πολίτες που ανησυχούν ή/και προβληματίζονται, με αποτέλεσμα να αναβάλλουν τον εμβολιασμό τους.

Τα σποτ μεταδίδονται ως κοινωνικό μήνυμα μετά από την έγκριση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ) από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Στόχος της εκστρατείας είναι να συμβάλλει στην εξέλιξη του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού, στέλνοντας το μήνυμα “κάθε πολίτης που εμβολιάζεται γίνεται κρίκος στην αλυσίδα προστασίας για όλους μας”. Αναφερόμενος στην ενημερωτική εκστρατεία ο Πρόεδρος της ΕΠΕ καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ κ. Στέλιος Λουκίδης τόνισε «από την αρχή της πανδημίας, οι ιατροί

Πνευμονολόγοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της COVID-19. Η υπεύθυνη ενημέρωση αναφορικά με τον εμβολιασμό, ως μέσο θωράκισης της κοινωνίας, αποτελεί προτεραιότητα και υποχρέωσή μας. Με το μήνυμα της εκστρατείας “Μένω ασφαλής. ΕμβολιάΖΩμαι”, απευθυνόμαστε κυρίως στους συμπολίτες μας που ανησυχούν ή προβληματίζονται, αναβάλλοντας τον εμβολιασμό τους. Τους εξηγούμε με απλό τρόπο τα πολλαπλά οφέλη για την ατομική αλλά και δημόσια υγεία από τον εμβολιασμό, ώστε να γίνουν κρίκος στην αλυσίδα προστασίας για όλους μας. Όσο πιο πολλοί οι κρίκοι της αλυσίδας, τόσο περισσότερο θα είμαστε προστατευμένοι. Ας μοιραστούμε όσο περισσότεροι μπορούμε αυτό το μήνυμα».

Σήμερα το Συνέδριο Νοσοκομείο-Φάρμακο-Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός

Είκοσι και πλέον ειδικοί συζητούν σήμερα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου κλινικής διαχείρισης της πανδημίας στα νοσοκομεία, για τον επανασχεδιασμό των νοσοκομειακών υπηρεσιών και για τη διαχείριση και χρηματοδότηση του νοσοκομειακού φαρμάκου, στο συνέδριο για το Νοσοκομείο, το Φάρμακο και τον Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά από το Health Daily και τη Boussias. Το συνέδριο έρχεται να ανοίξει το μεγάλο θέμα της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στη χώρα μας, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις, τις προτάσεις, τις συνέργειες που αναπτύσσονται, αλλά και τις ευκαιρίες του κλάδου στην εποχή μετά την πανδημία.

Πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ). Συμμετέχουν με ομιλίες Διοικητές Νοσοκομείων και ΥΠΕ, Φαρμακοποιοί Νοσοκομείων, διακεκριμένοι Καθηγητές των Οικονομικών και της Διοίκησης Υπηρεσιών της υγείας, Στελέχη Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, και εκπρόσωποι ασθενών και φορέων της αγοράς. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διαχείριση του νοσοκομειακού φαρμάκου και στη χρηματοδότηση του τα τελευταία χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο «Νοσοκομείο – Φάρμακο – Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός», μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.hospitalmedicine.gr/

Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τις παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος

«Μην αγνοείς τα σημάδια. Επισκέψου άμεσα τον Ουρολόγο σου. Εκείνος ξέρει». Με αυτό το μήνυμα, η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.) υλοποιεί Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού, μέσω της οποίας μας προσκαλεί να γνωρίσουμε καλύτερα την ειδικότητα της Ουρολογίας και τις παθήσεις που την αφορούν.

Η Εκστρατεία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή της Ε.Ο.Ε. και στο πλαίσιο της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ουρολογικών Παθήσεων (20-24 Σεπτεμβρίου). Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να εξοικειώσει το ελληνικό κοινό με την ειδικότητα του Ουρολόγου και να παρακινήσει άνδρες και γυναίκες να τον συμβουλεύονται χωρίς ταμπού και χωρίς καθυστέρηση, τόσο στο πλαίσιο του προσυμπτωματικού ελέγχου, όσο και για την έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ουρογεννητικών παθήσεων.

Για τον σκοπό αυτό, η καμπάνια περιλαμβάνει την προβολή τηλεοπτικού σποτ με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό Πασχάλη Τσαρούχα, καθώς και τη δημιουργία ενημερωτικού εντύπου το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Ε. και μπορούν να “κατεβάσουν” οι ενδιαφερόμενοι εδώ. Επιπρόσθετα, το διάστημα 20 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου οι άνδρες άνω των 50 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση PSA σε Δημόσια Νοσοκομεία και σε συνεργαζόμενο με την Ε.Ο.Ε. δίκτυο διαγνωστικών κέντρων. Περισσότερες πληροφορίες για τον δωρεάν έλεγχο PSA μπορείτε να βρείτε εδώ. Η εξέταση PSA είναι ένα ισχυρό όπλο για την πρώιμη ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη, ο οποίος προσβάλλει έναν (1) στους επτά (7) άνδρες, αλλά είναι 95% ιάσιμος εφόσον αντιμετωπιστεί νωρίς.

Σημαντική διάκριση της Amgen Hellas

Η Amgen Hellas βραβεύτηκε στην τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2021 για την καμπάνια «ΓΕΡΑ ΟΣΤΑ». Τα Healthcare Business Awards διοργανώθηκαν φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις βέλτιστες πρακτικές και τις καινοτόμες δράσεις σε όλο το φάσμα της υγείας. Η εκστρατεία ενημέρωσης της Amgen Hellas «ΓΕΡΑ ΟΣΤΑ» απέσπασε το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία “Ιntegrated Marketing Communications”.

Η συγκεκριμένη καμπάνια, δημιουργήθηκε από την Amgen Hellas με βασικό στόχο να ενημερώσει το κοινό για τη σημασία της πρόληψης και τακτικής παρακολούθησης της υγείας των οστών. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, άτομα άνω των 50 ετών κλήθηκαν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.geraosta.gr, να κάνουν το τέστ ενός λεπτού και στη συνέχεια, εφόσον το επιθυμούν, να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους και να λάβουν περισσότερες πληροφορίες.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για αυτή τη διάκριση στα Healthcare Business Awards 2021. H Amgen Hellas, είναι μια εταιρεία που επιδιώκει να βρίσκεται στο πλευρό των ασθενών και η καμπάνια «ΓΕΡΑ ΟΣΤΑ» είναι μια έμπρακτη απόδειξη πως οι δράσεις μας έχουν στο επίκεντρο την αποστολή μας, να είμαστε στην υπηρεσία των ασθενών. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το ότι καταφέραμε μέσα από τη συγκεκριμένη καμπάνια να αναδείξουμε την αξία της πρόληψης και της ορθής ενημέρωσης σχετικά με την οστεοπόρωση και φυσικά δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας πάντα ως επίκεντρο τους ασθενείς και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους», δήλωσε η Άσπα Μπαλτοπούλου, Gen Med Business Unit Senior Manager της Amgen Hellas.

ΙΣΑ: Δεκτό το αίτημα για αύξηση της χρηματοδότησης της ΠΦΥ

Η αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ήταν στα αντικείμενα της συνάντησης του Πρόεδρου του ΙΣΑ Γιώργο. Πατούλη, με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε στον Πρόεδρο του ΙΣΑ, ότι θα δοθούν σε πρώτη φάση 15 εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση από το Υπουργείο Οικονομικών και άλλα 15 εκατομμύρια από το Υπουργείο Υγείας, με ανακατανομή των πόρων. Επίκειται μάλιστα, η κατάθεση της σχετικής τροπολογίας.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα πρέπει να στηριχθεί περαιτέρω καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα του συστήματος υγείας, ειδικά, στην κρίσιμη μάχη που δίνει η χώρα μας, με την πανδημία. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ μεταξύ άλλων ζήτησε να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τόνισε την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης για την υγεία.

ΙΑΣΩ: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκπαίδευση σε πραγματικά χειρουργεία με παράλληλη ζωντανή αναμετάδοση

Το ΙΑΣΩ, η Μεγαλύτερη Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Β’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αρεταίειο και τον Διευθυντή κ. Νικόλαο Βλάχο, Καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας ΕΚΠΑ, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους και την δημιουργία του καινοτόμου Επιστημονικού & Εκπαιδευτικού προγράμματος που στόχο έχει να προάγει την αριστεία στην εκπαίδευση και να διευρύνει το ερευνητικό και επιστημονικό έργο με γνώμονα την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.

Ενώνοντας τις δυνάμεις του με την Β’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου, ένα Κέντρο Αριστείας στην Μαιευτική και Γυναικολογία με πλούσια ερευνητική δραστηριότητα, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο Επιστημονικό και Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με καινοτόμα στοιχεία όπως την εκπαίδευση σε πραγματικά χειρουργεία. Παράλληλα, με αυτή την συνεργασία διευρύνεται σημαντικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των φοιτητών της ιατρικής και η εκπαίδευση των ειδικευόμενων και διοργανώνονται από κοινού εκπαιδευτικά προγράμματα, επιστημονικές εκδηλώσεις, συνέδρια και σεμινάρια με hands on εκπαιδεύσεις με την συμμετοχή διεθνούς κύρους εξειδικευμένων επιστημόνων στους τομείς της Υστεροσκοπικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, της Εμβρυομητρικής Ιατρικής, της Γυναικολογικής Ογκολογίας και της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (IVF).

Ο κος Αριστείδης Αντσακλής, MD, PhD, FRCOG (Hon.), Καθηγητής Μαιευτικής / Γυναικολογίας, Εμβρυομητρικής & Περιγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Διευθυντής Τμήματος Εμβρυομητρικής Ιατρικής ΙΑΣΩ, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ δήλωσε: «Το Επιστημονικό Συμβούλιο επικροτεί τη συνεργασία με την Β’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα εκπαίδευσης νέων Μαιευτήρων / Γυναικολόγων στον τομέα της Γυναικολογικής Ογκολογίας, της Ιατρικής της Αναπαραγωγής και της Εμβρυομητρικής και Περιγεννητικής Ιατρικής. Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη εκπαίδευση των ιατρών Μαιευτήρων / Γυναικολόγων».