Μεγάλη ρύπανση των θαλασσών λόγω της Covid-19

Ένα ακόμα δεινό που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, είναι η ρύπανση των θαλασσών με επιπλέον δεκάδες χιλιάδες τόνων πλαστικών.

Σύμφωνα με μια νέα κινεζοαμερικανική έρευνα, επιπλέον απόβλητα, συνολικού βάρους περίπου 25.900 τόνων, εκτιμάται ότι ήδη έχουν καταλήξει στους ωκεανούς.

Πρόκειται για μάσκες, γάντια, χειρουργικές ποδιές, προσωπίδες, φιάλες αντισηπτικών και άλλα προστατευτικά είδη μιας χρήσης, καθώς επίσης πλαστικές συσκευασίες τεστ, η ζήτηση των οποίων έχει αυξηθεί -πέρυσι και φέτος- λόγω του κορονοϊού. Η μεγάλη πλειονότητα αυτών των αποβλήτων (το 87,4%) προέρχεται από τα νοσοκομεία ανά τον κόσμο, ενώ από μεμονωμένα άτομα προέρχεται μόνο το 7,6% και το υπόλοιπο 5% αφορά τις συσκευασίες των τεστ κορονοϊού.

Η τεράστια ποσότητα πλαστικών αυτού του είδους που παράγεται και καταναλώνεται έχει αποδειχθεί ότι ξεπερνά τις δυνατότητες των περισσότερων χωρών να τα ανακυκλώσουν και να τα επεξεργαστούν. Εκτιμάται ότι από την αρχή της πανδημίας έως τον Αύγουστο του 2021, 8,4 εκατομμύρια τόνοι έξτρα πλαστικών αποβλήτων είχαν παραχθεί από 193 χώρες.

 

Οι Γιώργος Τουσίμης και Δημήτρης Μωραΐτης Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management της Ε.Ε.Φα.Μ.

Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.), το οποίο προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον Μάιο του 2022, ανέλαβαν οι Γιώργος Τουσίμης, Γενικός Διευθυντής της Amgen για την Ελλάδα και την Κύπρο και Δημήτρης Μωραΐτης, Γενικός Διευθυντής της ΒΙΑΝ Α.Ε., του Ομίλου Γιαννακόπουλου.

 Το 13ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management αναμένεται να συγκεντρώσει και φέτος το ενδιαφέρον των σημαντικότερων εκπροσώπων του φαρμακευτικού κλάδου, οι οποίοι για πρώτη φορά μετά από δύο κρίσιμα χρόνια, γεμάτα αλλεπάλληλες εξελίξεις στα επιστημονικά δεδομένα, θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις στην εγχώρια και παγκόσμια Φαρμακοβιομηχανία και θα επιχειρήσουν να απαντήσουν σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ο Γιώργος Τουσίμης διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον φαρμακευτικό κλάδο, έχοντας διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε σημαντικές εταιρείες, σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του PhRMA Innovation Forum (PIF). Ο κ. Τουσίμης δήλωσε: «Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή για την πρόσκληση να αναλάβω από κοινού με τον Δημήτρη Μωραΐτη την προεδρία του 13ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Φα.Μ., ενός Συνεδρίου το οποίο αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τον φαρμακευτικό χώρο στην πατρίδα μας. Ευελπιστώ πως το Συνέδριο θα αποτελέσει, για μια φορά ακόμα, ευκαιρία γόνιμης συζήτησης, επιμόρφωσης και ανάδειξης νέων δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι το αγκαλιάζουν εδώ και χρόνια με την ενεργή συμμετοχή τους».

Ο Δημήτρης Μωραΐτης διαθέτει 25ετή εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων, όπως ΜΗΣΥΦΑ, προϊόντα Αυτοφροντίδας, συνταγογραφούμενα φάρμακα, ιατροτεχνολογικά, νοσοκομειακά και διαγνωστικά προϊόντα. Παράλληλα, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ). Ο κ. Μωραΐτης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να αναλάβω από κοινού με τον Γιώργο Τουσίμη, την Προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Φα.Μ. Η ανάγκη για ουσιαστική επιμόρφωση, που δεν σταματά να προσαρμόζεται στα συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα, είναι τώρα πιο επιτακτική από ποτέ. Μόνο με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Φαρμακοβιομηχανία και τα στελέχη της».

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Φα.Μ., κα Ντανιέλα Μάλο δήλωσε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τόσο τον κ. Τουσίμη όσο και τον κ. Μωραΐτη για την τιμή να αποδεχτούν την πρόταση να είναι Πρόεδροι στο 13ο Συνέδριο της Ε.Ε.Φα.Μ. Είμαι σίγουρη ότι με την δική τους μοναδική ματιά και δυναμικότητα θα οδηγήσουν την Οργανωτική Επιτροπή στη δημιουργία ενός Συνεδρίου το οποίο θα αποτελέσει, όπως κάθε φορά, τον κορυφαίο εκπαιδευτικό θεσμό για τα στελέχη του φαρμακευτικού κλάδου. Να ευχαριστήσω επίσης τον κ. Κωνσταντίνο Ψυχούλη, ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του Επικεφαλής και Συντονιστή της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Συνεδρίου».

Σημειώνεται πως πρωταρχικός στόχος του Συνεδρίου είναι να προωθήσει τη διασύνδεση των στελεχών της Φαρμακοβιομηχανίας και να δώσει πολύτιμες απαντήσεις στα πιο επίκαιρα θέματα του κλάδου, με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων και παγκόσμιας αναγνώρισης εισηγητών.

Επισημαίνεται επίσης ότι με το πέρας των εργασιών του επιστημονικού προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τελετή απονομής των Αριστείων Ε.Ε.Φα.Μ., του θεσμού που επιβραβεύει τις βέλτιστες και πιο καινοτόμες πρακτικές επικοινωνίας που υλοποιήθηκαν στην αγορά του φαρμάκου και των προϊόντων υγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Δωρεάν περίθαλψη μόνο σε εμβολιασμένους ασθενείς με covid-19 στη Σιγκαπούρη

«Οι ανεμβολίαστοι αντιστοιχούν σε μια ευμεγέθη πλειονότητα αυτών που απαιτείται να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και συνεισφέρουν δυνανάλογα στην πίεση του συστήματος» δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας της Σιγκαπούρης, μετά την ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών ότι από εδώ και πέρα, η δωρεάν περίθαλψη σε ασθενείς με COVID-19, θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους πολίτες στη συγκεκριμένη χώρα. Ωστόσο, η εν λόγω απόφαση έχει διχάσει τους υγειονομικούς καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι λάθος να αρνείται η πολιτεία δωρεάν υγειονομική περίθαλψη με οποιοδήποτε επιχείρημα.

Όπως αναφέρεται στο Fortune, η υγειονομική περίθαλψη στη Σιγκαπούρη προσφέρεται μέσω ενός πλήρως ιδιωτικού συστήματος υγείας με την κυβέρνηση να συνεισφέρει στο κόστος ανάλογα με το εισόδημα του ασθενή. Οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να γίνει μια εξαίρεση στη διάρκεια της πανδημίας για τους ασθενείς με κορονοϊό, και προσέφεραν στους εν λόγω ασθενείς δωρεάν περίθαλψη. Ουσιαστικά με τη νέα απόφαση οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος της νοσηλείας τους όπως και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες που νοσούν από άλλα αίτια. Η νέα πολιτική αφορά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί από επιλογή και όχι παιδιά κάτω των 12 ετών ή όσους δεν έκαναν εμβόλιο για ιατρικούς λόγους.

Βρετάνια: Η ανοσία που αναπτύχθηκε έχει ποιοτικά καλύτερα χαρακτηριστικά

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παίξει ένα ιδιαίτερο ρόλο στην κατανόηση της πανδημίας του SARS-CoV-2. Οι Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) αναφέρουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει την πρωτοπορία στη γονιδιωματική μελέτη στελεχών του SARS-CoV-2 καθώς έχουν μελετηθεί και έχουν γίνει δημόσια διαθέσιμα περισσότερα από 1 εκατομμύριο πλήρη γονιδιώματα του κορονοϊού. Μέσω της πολιτικής ανοικτών δεδομένων που εφαρμόζει αλλά και της εκτεταμένης γονιδιωματικής μελέτης έχει καταφέρει να ανιχνεύει και να μελετάει σε βάθος πολλές δυνητικά επικίνδυνες μεταλλάξεις στο γονιδίωμα του κορονοϊού και συνεπώς να ανιχνεύει τα επικίνδυνα στελέχη όπως τα στελέχη Άλφα, Γάμμα και Δέλτα.

Επιπλέον σε μία κίνηση που δέχτηκε αρκετή κριτική αλλά τελικά αποδείχθηκε σωστή, οι εμβολιαστικές δόσεις δόθηκαν σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα από αυτά που είχαν προταθεί στις αρχικές μελέτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ανοσία που αναπτύχθηκε στον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου να έχει ποιοτικά καλύτερα χαρακτηριστικά από τις χώρες που ακολούθησαν τα «παραδοσιακά» εμβολιαστικά σχήματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 19 Ιουλίου έχουν σταματήσει όλοι οι περιορισμοί που σχετίζονται με τον κορονοϊό. Η απόφαση αυτή δεν έγινε τυχαία, καθότι οι επιτήρηση της επιδημίας από τον οργανισμό δημόσιας υγείας του

Ηνωμένου Βασιλείου είναι μία από τις πιο καλά οργανωμένες στον κόσμο. Κάθε εβδομάδα παράγονται αναφορές που ποσοτικοποιούν την μεταδοτικότητα των διάφορων κυκλοφορούντων στελεχών του κορωνοϊού Τα βλέμματα των επιδημιολόγων είναι λοιπόν στραμμένα στην εξέλιξη της επιδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο καθότι φαίνεται ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί μία ισορροπία ελέγχου της επιδημίας μέσω ικανοποιητικών επιπέδων εμβολιασμού.

Η επιδημία, λοιπόν, στο Ηνωμένο Βασίλειο από την «ημέρα ελευθερίας» δείχνει μία σταθερότητα με διακυμάνσεις, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζει σημαντική μείωση του αριθμού των νέων διαγνώσεων. Αυτές είναι πρώιμες ενδείξεις ότι στην πρώτη χειμερινή περίοδο και απουσία περιορισμών σε μία χώρα με ικανοποιητικά ποσοστά εμβολιασμού η επιδημία του κορονοϊού μπορεί να ελεγχθεί ικανοποιητικά. Αν και οι πρώτες ενδείξεις είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε αρκετούς μήνες για να εξάγουμε τα τελικά συμπεράσματα με ασφάλεια. Μέχρι τότε οι επιδημιολόγοι θα δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα στοιχεία που συλλέγονται με προσοχή και γίνονται δημόσια διαθέσιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος στην Affidea Πειραιά

Ο Όμιλος Affidea, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στρατηγικής ανάπτυξης και αναβάθμισης εξοπλισμού, που συνεχίζει να υλοποιεί και εν μέσω πανδημίας, εντάσσει νέο υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο υψηλής τεχνολογίας στο πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο του Πειραιά (Ακτή Μουτσοπούλου 60).

Οι ασθενείς θα μπορούν να πραγματοποιούν εξετάσεις ρουτίνας αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως αξονική στεφανιογραφία, αξονική αγγειογραφία, αξονική κολονοσκόπηση, αξονική πυελογραφία, dental scan, διασφαλίζοντας νέα δεδομένα στην απεικόνιση και αποτελέσματα υψηλής αξιοπιστίας.

Ο αξονικός τομογράφος Revolution EVO EL 128 τομών της GE Healthcare διαθέτει το εξειδικευμένο πρόγραμμα μείωσης δόσης ASIR, το οποίο επιτρέπει να πραγματοποιηθούν όλες οι εξετάσεις με τουλάχιστον 40% χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας και εξαιρετική ποιότητα εικόνας, μειώνοντας σημαντικά τη διάρκεια της εξέτασης. Αυτό είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο σε περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να μείνουν ακίνητοι για πολλή ώρα, όπως τα παιδιά. Ο νέος αξονικός τομογράφος προσφέρει πιο άνετη εμπειρία στους εξεταζόμενους, ενώ καλύπτει όλους τους τύπους ασθενών, ακόμη και υπέρβαρους.

«Η νέα επένδυση καθιστά το διαγνωστικό κέντρο Affidea στον Πειραιά έναν προορισμό υψηλών προδιαγραφών φροντίδας και εξυπηρέτησης», ανέφερε ο Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος Affidea Ελλάδος.

«Η Affidea αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της GE Healthcare σε διεθνές επίπεδο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας. Στόχος της GE Healthcare είναι η δημιουργία τελευταίας τεχνολογίας μηχανημάτων και καινοτόμων υπηρεσιών, με γνώμονα τη διευκόλυνση του έργου των επαγγελματιών της υγείας αλλά και την βελτιστοποίηση της συνολικής εμπειρίας των ασθενών», δήλωσε ο Σπυρίδων Γκίκας, Γενικός Διευθυντής GE Healthcare Ελλάδας και Κύπρου.

Αποτελέσματα μελέτης φάσης 3 για το natalizumab

Η Biogen ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα από τη Μελέτη Φάσης 3β NOVA, η οποία αξιολογεί τη χορήγηση του natalizumab κάθε 6 εβδομάδες στην Υποτροπιάζουσα-Διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η ενδοφλέβια χορήγηση natalizumab κάθε έξι εβδομάδες παρέχει υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας στον έλεγχο της ενεργότητας της πολλαπλής σκλήρυνσης σε ασθενείς που άλλαξαν θεραπεία από το εγκεκριμένο δοσολογικό σχήμα κάθε τέσσερις εβδομάδες. Τα δεδομένα από την πρώτη προοπτική, τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη μελέτη του εκτεταμένου δοσολογικού σχήματος για το natalizumab προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις και εμπλουτίζουν τα θετικά ευρήματα αποτελεσματικότητας που προέρχονται από την καθημερινή κλινική πρακτική.

Επικαιρoποιημένες αναλύσεις από το Πρόγραμμα Συνταγογράφησης TOUCH® υποδηλώνουν ότι ένα μέσο δοσολογικό σχήμα χορηγούμενο κάθε έξι εβδομάδες σχετίζεται με μείωση στην πιθανότητα ανάπτυξης PML4 κατά 88%. «Η μελέτη NOVA παρέχει τα πρώτα προοπτικά, τυχαιοποιημένα δεδομένα αποτελεσματικότητας της χορήγησης natalizumab κάθε 6 εβδομάδες, εμπλουτίζοντας το καλά εδραιωμένο κλινικό προφίλ αλλά και τα ευρήματα από την καθημερινή κλινική πρακτική1,2,3», δήλωσε η Maha Radhakrishnan, M.D., Chief Medical Officer της Biogen.

«Επιπροσθέτως των αναλύσεων ασφάλειας από το Πρόγραμμα Συνταγογράφησης TOUCH, το οποίο κατέδειξε σημαντική μείωση στην πιθανότητα εμφάνισης PML, τα αποτελέσματα από τη μελέτη NOVA παρέχουν μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση του σχήματος χορήγησης κάθε έξι εβδομάδες του natalizumab». Τα ευρήματα ασφάλειας της μελέτης NOVA συνάδουν με το γνωστό προφίλ ασφάλειας του ενδοφλεβίως χορηγούμενου natalizumab, ενώ η επίπτωση ανεπιθύμητων συμβάντων και σοβαρών ανεπιθύμητων συμβάντων ήταν παρόμοια μεταξύ των δύο σκελών θεραπείας.

Novartis: 5ος κύκλος της εκστρατείας «Είσαι γυναίκα. Eίσαι δύναμη! »

Η Novartis Hellas, συνεχίζει και φέτος τον πέμπτο κύκλο της εκστρατείας «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» για την υποστήριξη γυναικών που νοσούν ή έχουν νοσήσει με καρκίνο του μαστού, με κύριο όχημα την μουσική και με μια σύμπραξη-έκπληξη: Το φωνητικό σύνολο «Chόrεs», ένα αμιγώς γυναικείο φυτώριο καλλιτεχνών, ηλικίας 13-55 ετών που ιδρύθηκε το 2017 από τη Μαρίνα Σάττι και αναβιώνει παραδοσιακά τραγούδια με το δικό τους μοναδικό τρόπο, δημιουργούν το δικό τους μήνυμα αλληλοϋποστήριξης και γυναικείας ενδυνάμωσης. Με αφετηρία το πολυφωνικό τραγούδι, οι «Chόrεs», σε μια ταινία 60 δευτερολέπτων πειραματίζονται εκφραστικά & δημιουργούν ένα πολυεπίπεδο καλλιτεχνικό δρώμενο με θεατρικά και κινησιολογικά στοιχεία.

Ενώνουν τις φωνές τους και με άλλες γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, υπενθυμίζοντάς τους ότι δεν είναι μόνες και όλες κρύβουν μέσα τους αληθινή δύναμη. Πρόκειται για μια σαφή αναφορά στη δύναμη της γυναικείας κοινότητας & του σεβασμού στη διαφορετικότητα, χωρίς ηλικιακά όρια. Ταυτόχρονα αποτελεί και κίνηση υψηλού συμβολισμού, καθώς αναδεικνύει τη σημασία της έκφρασης, της συνεργασίας και της συμμετοχής σε μια κοινότητα αλληλοϋποστήριξης, παράγοντες καθοριστικοί στο ταξίδι ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Ο πέμπτος κύκλος της εκστρατείας «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και την υποστήριξη των: Άλμα Ζωής Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών Με Καρκίνο Μαστού, Άλμα Ζωής Σύλλογος Γυναικών Με Καρκίνο Μαστού Νομού Αχαΐας, Άλμα Ζωής Σύλλογος Γυναικών Με Καρκίνο Μαστού Νομού Θεσσαλονίκης. Η έναρξη της εκστρατείας θα γίνει με 360ο καμπάνια ευαισθητοποίησης κοινού και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια ολιστικής υποστήριξης γυναικών που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού.

 

Live συνέντευξη του γενικού διευθυντή της Amgen

Ο Γιώργος Τουσίμης, Γενικός Διευθυντής της Amgen Ελλάδας και Κύπρου, παραχώρησε live συνέντευξη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με αφορμή τα δύο Silver βραβεία στις κατηγορίες «Prevention and Disease Awareness» και «Improving Patients’ Life» στα Patient in Partnership Awards από την BOUSSIAS! Η φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας συνεργάστηκε με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των οστών σε μία ολοκληρωμένη καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την ασθένεια της οστεοπόρωσης, μίας χρόνιας πάθησης που αφορά μία τεράστια μερίδα των πολιτών και μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Η Amgen με την εκστρατεία «Γερά Οστά» ενημερώνει για την αξία της έγκαιρης διάγνωσης και της τακτικής παρακολούθησης της υγείας των οστών, ειδικά από την ηλικία των 50 και πάνω, μέσα από πολλαπλές δράσεις, ανάμεσα τους και την φωταγώγηση του Ζάππειου Μέγαρού. Τέλος, ο κ. Τουσίμης τόνισε την ανάγκη της υποστήριξης των ασθενών χρόνιων παθήσεων #BOUSSIASAwards

DEMO: Επενδυτικό πλάνο 2021-2027, αξίας 356 εκατ. ευρώ

Χθες Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021, παρουσιάστηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της βιομηχανίας φαρμάκων Δημήτρη Δέμο, το πολυδιάστατο πακέτο επενδύσεων στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας για τη χρονική περίοδο 2021-2027, αξίας 356 εκατ. ευρώ. Σε μία εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – ΙΣΝ, ο κ. Δέμος παρουσίασε τις επενδύσεις της εταιρείας, που ήδη έχουν ξεκινήσει να παίρνουν σάρκα και οστά, στους τομείς της παραγωγής πρώτων υλών, της επέκτασης της παραγωγής τελικών σκευασμάτων, της έρευνας και της βιοτεχνολογίας.

Το σύνολο των επενδύσεων της εταιρίας στην Ελλάδα θα δώσει προστιθέμενη αξία για την οικονομία, την αγορά εργασίας, το ελληνικό φάρμακο και την επιστήμη, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα το νέο κεφάλαιο στην εξαγωγική δραστηριότητα της DEMO με περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης διεθνώς. Παρουσιάστηκε το πλάνο επενδύσεων της DEMO στην Αρκαδία με 3 μονάδες για παραγωγή Α΄ υλών και 4 μονάδες για παραγωγή τελικών σκευασμάτων για νοσοκομεία. Ε

πιπλέον σε ότι αφορά τους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία ήδη στην τρέχουσα χρονιά δημιούργησε νέα σύγχρονα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη. Τα νέα εργαστήρια έκτασης 2.500 τετραγωνικών μέτρων και εργονομικού σχεδιασμού, στεγάζονται στο υπάρχον κτίριο της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα και στην πλήρη εξέλιξή τους θα απασχολήσουν πάνω από 100 άτομα από διάφορους επιστημονικούς κλάδους.

Με τις επενδύσεις αυτές, σε Τρίπολη και Β. Ελλάδα, η DEMO προχωρά στην παραγωγή 125 νέων νοσοκομειακών φαρμάκων, ενώ θα είναι σε θέση να καλύψει το 20% των αναγκών ολόκληρης της Ευρώπης. Η DEMO ΑΕ, προχωράει σε μια σημαντικού μεγέθους επένδυση με στόχο να δημιουργήσει μια πρότυπη μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η επένδυση θα γίνει στον Αγ. Στέφανο Αττικής και θα λαμβάνει υπόψη της και έναν άλλο σημαντικό τομέα, αυτόν της εκπαίδευσης και την απασχόλησης.

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) ανακοινώνει ότι ξεκινούν σε Δράμα και Καβάλα τα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και για τους φροντιστές τους. Τα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια υλοποιούνται στο πλαίσιο της πράξης «Ανάπτυξη Προτύπου Μοντέλου Ποιότητας στην Αγωγή Υγείας, Αυτοφροντίδα – Μακροχρόνια Φροντίδα Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Δράμας στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2021. Οι ώρες διεξαγωγής των επιμορφωτικών σεμιναρίων είναι: Παρασκευή 12/11/2021: 17:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ., Σάββατο 13/11/2021: 10:00 π.μ. – 18:30 μ.μ.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Καβάλας, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός» στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2021. Οι ώρες διεξαγωγής των επιμορφωτικών σεμιναρίων είναι: Παρασκευή 19/11/2021: 17:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ. Σάββατο 20/11/2021: 10:00 π.μ. – 18:30 μ.μ.
Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα διεξαχθούν επιπλέον στις πόλεις: Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη.

Οι ακριβείς ημερομηνίες των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα. Για εγγραφή στις εκπαιδευτικές δράσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: 210 520 1474 – 6955484580, Σύλλογος Διαβητικών Ν. Δράμας: 6932621821, Σύλλογος Ινσουλινοεξαρτώμενων Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη Ν. Καβάλας «ΓΛΥΚΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ»: 6943123419 – 6983739223, Σύλλογος Διαβητικών Ν. Ροδόπης «ΓΛΥΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»: 25310 86009 – 6985761968, Σύλλογος Διαβητικών Ν. Έβρου: 6959868515.