Η καμπάνια της ZonePage για τον Covid-19 που άλλαξε τα δεδομένα

Η πολυετής συνεργασία της ZonePage με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών απέδωσε για ακόμα μια φορά καρπούς και αυτό μέσα από την άκρως δημιουργική καμπάνια “Test Your Negativity” του ομίλου, που σκοπό είχε να ενημερώσει το κοινό για τη δυνατότητα διεξαγωγής διαγνωστικού ελέγχου για τον ιό SARS-COV2.

Η πανδημία άλλαξε αρκετά τα δεδομένα της καθημερινότητας των ανθρώπων. Στο πλαίσιο της πρόληψης και προστασίας των συνανθρώπων μας, τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού μετατράπηκαν σε επιτακτική ανάγκη. Η ZonePage Digital Agency ανέλαβε την υλοποίηση της καμπάνιας ενημέρωσης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών (concept, slogan, δημιουργικό, performance), η οποία  έτρεξε στην Google (Google Search & Google Display) από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.

Η καμπάνια “Test Your Negativity” κατάφερε να ανταποκριθεί απόλυτα στις προσδοκίες της και να ξεπεράσει τους digital marketing στόχους της πετυχαίνοντας αύξηση της επισκεψιμότητας του site κατά 475%. Πιο συγκεκριμένα την περίοδο που έτρεξε η καμπάνια “Test Your Negativity” οι επισκέπτες του site ξεπέρασαν τους 1.3 εκατομμύρια. Οι προβολές σελίδων του site ξεπέρασαν τα 3.4 εκατομμύρια, ενώ ο μέσος χρόνος παραμονής των χρηστών στο site ήταν μεγαλύτερος από 2 λεπτά.

Ακόμα, οι Google διαφημίσεις εμφανίστηκαν 20.520.173 φορές σε περισσότερους από 280.000 χιλιάδες χρήστες, πετυχαίνοντας 323.817 clicks και 15.121 conversions. Το ποσοστό των επισκεπτών που ολοκλήρωσε αγορά διαγνωστικού test στο site ήταν 4.67% (με μέσο όρο κλάδου το 1,5%), που σημαίνει ότι περισσότεροι από 4 στους 100 επισκέπτες που είδαν την καμπάνια και μπήκαν στο site, ολοκλήρωσαν αγορά.

Ποια είναι η ZonePage;

Η ZonePage μετράει ήδη 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο του digital marketing. Έχει ένα πλούσιο πελατολόγιο, το οποίο απαρτίζεται από επαγγελματίες διαφορετικών κλάδων και υπηρεσίες της καλύπτουν ένα ολοκληρωμένο φάσμα της digital παρουσίας ενός πελάτη (E-Commerce, Social Media, Content Marketing, SEO, Google Ads). Η Zonepage επίσης διαθέτει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στην προώθηση του έργου ιατρών, ιατρικών ομίλων, αλλά και επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας γενικότερα.

Η ZonePage και το Ιατρικό Marketing

Όλες οι ενέργειες και στρατηγικές ανάπτυξης της ZonePage έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τις ιατρικές υπηρεσίες κατανοητές και προσιτές στο κοινό, ενώ παράλληλα οι καμπάνιες έχουν στόχο να τονίσουν τα πλεονεκτήματα του εκάστοτε πελάτη.  Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους συνεργάτες μας να αποκτήσουν τη δική τους φωνή και παρουσία στον ψηφιακό κόσμο, προβάλλοντας την ανατρεπτική φύση της ιατρικής λύσης που προτείνουν, χωρίς να διακυβεύεται σε καμία περίπτωση το κύρος και η αξιοπιστία τους.

Στη ZonePage κατανοούμε τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει όποιος ανήκει στον ιατρικό κλάδο και επιθυμεί να ξεκινήσει μία digital προώθηση της δουλειάς του και αυτό γιατί πρόκειται για έναν επαγγελματικό χώρο, ο οποίος απαιτεί συγκεκριμένες τεχνικές και ταυτόχρονα διέπεται από διαφημιστικούς περιορισμούς, τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζει το agency που θα τον αναλάβει. Η διατήρηση της αξιοπιστίας και του κύρους του διαφημιζόμενου είναι ζωτικής σημασίας και αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας. Στο ιατρικό marketing απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, ενώ τα concept πρέπει να είναι δημιουργικά αλλά και διακριτικά ταυτόχρονα, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται και ο σεβασμός προς το κοινό που παρακολουθεί το εκάστοτε account.

 

 

 

Περισσότεροι από 13 εκατ. θάνατοι ετησίως οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατ. θάνατοι σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια που μπορούν να αποφευχθούν. Αυτό περιλαμβάνει την κλιματική κρίση που είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., 9/10 ανθρώπους αναπνέουν μολυσμένο αέρα. 13 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε λεπτό εξαιτίας του καρκίνου του πνεύμονα, καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικών συμβαμάτων, τα οποία μπορούν να συνδεθούν με την μόλυνση του αέρα. Η αύξηση της θερμοκρασίας και οι πλημμύρες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή θα θέσουν επιπλέον 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε κίνδυνο μόλυνσης από τον δάγκειο πυρετό.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, η Novartis δεσμεύεται να επενδύσει σε ενέργειες που απαιτούνται για να διατηρηθούν οι άνθρωποι και ο πλανήτης υγιείς (ουδέτερο περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα μέχρι το 2030, 100% ηλεκτρικός εταιρικός στόλος έως το 2030). Να αναγνωρίζει τον κοινωνικό αντίκτυπο ως βασικό επιχειρηματικό
στόχο. Να στοχεύει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας που επικεντρώνεται στην ευημερία και αειφορία.

 

Θ. Πλεύρης: Μετά το Πάσχα περαιτέρω άρση των μέτρων

Για περαιτέρω αποκλιμάκωση των μέτρων κατά του κορονοϊού μετά το Πάσχα, έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη.
Όπως ανέφερε, ήδη για τους εμβολιασμένους πολίτες η αποκλιμάκωση είναι σχεδόν ολική εκτός από τη χρήση της μάσκας, ωστόσο αυτό το οποίο εξετάζεται στην Επιτροπή και υπάρχει μία κατ’ αρχήν τοποθέτηση των μελών, είναι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι να υπάρξει «ένα συνολικό πλαίσιο πρόσβασης στους χώρους, ενδεχομένως και χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά με κάποιους άλλους όρους».

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης ότι απέδωσαν τα μέτρα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αφού η χώρα μας κατάφερε να φθάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πριν τα μέτρα υποχρεωτικότητας, είχαμε 55% εμβολιαστική κάλυψη στο γενικό πληθυσμό και 65% στον ενήλικο, ενώ σήμερα είμαστε στο 74% στο γενικό πληθυσμό και κοντά στο 85% στον ενήλικο, ανέφερε ο κ Πλέυρης. Για την 4η δόση του εμβολίου είπε ότι οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως και η Ελλάδα, έχουν καταλήξει σε ένα ηλικιακό όριο ως σύσταση για την 4η δόση, αλλά εντός του Απριλίου περιμένουμε τις αποφάσεις των επιστημονικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τότε θα υπάρξει συνολικά μία κοινή πολιτική.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή ο Έλληνας πολίτης δίνει 35% για ιδιωτικές δαπάνες Υγείας, ενώ τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία θα γίνονται με συμμετοχή ΕΟΠΥΥ σε πολύ πιο συμφερότερες τιμές. «Από τα απογευματινά χειρουργεία θα πλήττονται μόνο οι ιδιωτικές κλινικές, που θα δουν μεταφορά κόσμου που έχει φύγει από το ΕΣΥ γιατί κάποιοι το επιθυμούν», δήλωσε ο κ Πλεύρης. Πρόσθεσε δε, «ότι δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα, να μπουν ιδιώτες ιατροί στο ΕΣΥ για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν, διατηρώντας όμως το ρόλο τους, δεν θα προσληφθούν».

 

Covid-19: Αυξημένος κίνδυνος για εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση

Μια νέα μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο διερεύνησε τον κίνδυνο για εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση (VTE) μετά από COVID-19 σε περιπατητικούς ασθενείς με ήπια COVID-19. Ο αριθμός τέτοιων ασθενών αυξάνεται συνεχώς παγκοσμίως και είναι σημαντικό να εντοπιστούν εκείνοι που θα ωφελούνταν από προφυλακτική αντιπηκτική αγωγή, για να αποφευχθούν επιπλοκές όπως η πνευμονική εμβολή.

Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Λίνα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Μαριάννα Πολίτου (Καθηγήτρια Αιματολογίας-Ιατρική των Μεταγγίσεων), Βασιλική Παππά (Καθηγήτρια Αιματολογίας), Ευάγγελος Τέρπος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας). Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα κύρια σημεία της μελέτης αυτής.
Μια μεγάλη ομάδα περιπατητικών ασθενών με ήπια COVID-19 από τη Biobank του Ηνωμένου Βασιλείου παρακολουθήθηκε για να αξιολογηθεί ο κίνδυνος για VTE εντός 30 ημερών από τη νόσηση.

Η ομάδα αυτή συγκρίθηκε με άτομα χωρίς μόλυνση από SARS-CoV-2. Πραγματοποιήθηκαν πολυπαραγοντικές στατιστικές αναλύσεις που έλαβαν υπόψη ηλικία, φύλο, εθνικότητα, κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, παχυσαρκία, εμβολιαστική κατάσταση και την παρουσία κληρονομικής θρομβοφιλίας. Ανευρέθηκε ότι η λοίμωξη από SARS-CoV-2 συσχετίζεται με σχεδόν 20πλάσια αύξηση του κινδύνου για VTE (HR 19,49, 95% CI 11,50 – 33,05). Ο κίνδυνος ήταν πολύ υψηλότερος για τους μη εμβολιασμένους (HR 29,37; 95% CI 15,11 – 57,08) και σημαντικά μειωμένος στους πλήρως εμβολιασμένους ασθενείς (HR 2,79, 95% CI 0,82 – 9,54). Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμμετέχοντες παρουσίασαν υψηλότερο κίνδυνο για VTE, ο οποίος διπλασιαζόταν για κάθε 10ετία (προσαρμοσμένο HR 2,00, 95% CI, 1,61 – 2,47).

Οι άνδρες φάνηκε ότι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο από τις γυναίκες (προσαρμοσμένο HR 1,66, 95% CI 1,28 – 2,15), ενώ τα άτομα με παχυσαρκία παρουσιάζουν επίσης υψηλότερο κίνδυνο συγκριτικά με τα νορμοβαρή (προσαρμοσμένο HR 1,85, 95% CI 1,29 – 2,64). Δεν βρέθηκε συσχέτιση μεταξύ της κατάστασης εμβολιασμού και VTE σε άτομα που δεν μολύνθηκαν. Η κληρονομική θρομβοφιλία (V Leiden, προθρομβίνη) αύξησε τον κίνδυνο για VTE μετά από λοίμωξη με SARS-CoV-2 (προσαρμοσμένο HR 2,05; 95% CI 1,15 – 3,66). Συμπερασματικά, η νέα αυτή μελέτη κατέδειξε ότι ακόμη και περιπατητικά άτομα με ήπια νόσηση από COVID-19 παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο για εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση μετά τη λοίμωξη. Ο κίνδυνος αυτός μειώνεται σημαντικά με τον πλήρη εμβολιασμό.

Ολοκληρωθήκαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες τα επιμορφωτικά σεμινάρια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) για πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και για τους φροντιστές τους στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Τα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022 σε έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, οι οποίες ήταν: Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πράξης «Ανάπτυξη Προτύπου Μοντέλου Ποιότητας στην Αγωγή Υγείας, Αυτοφροντίδα – Μακροχρόνια Φροντίδα Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Σκοπός της ανωτέρω δράσης, η οποία περιλαμβάνει και δεύτερο κύκλο με ενημερωτικές ημερίδες στις προαναφερθείσες πόλεις, στο προσεχές μέλλον, είναι η ανάπτυξη ενός προτύπου μοντέλου ποιότητας στην αγωγή υγείας, στην αυτοφροντίδα και τη μακροχρόνια φροντίδα πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη που θα συμβάλει στη σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση της χρόνιας πάθησης και στην πρόληψη των κοστοβόρων, σε κάθε επίπεδο, επιπλοκών της.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων διανεμήθηκαν στους συμμετέχοντες, πάσχοντες και φροντιστές, εκπαιδευτικοί οδηγοί επιμόρφωσης, με στόχο την επικαιροποίηση των γνώσεών τους καθώς και την πληρέστερη ενημέρωσή τους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Επιπλέον διανεμήθηκαν στους συμμετέχοντες στα σεμινάρια ειδικά διαμορφωμένα ερωτηματολόγια, τα οποία στόχευαν στον εντοπισμό αλλά και στην ενίσχυση των επιμορφωτικών αναγκών των πασχόντων και των φροντιστών τους. Οι απαντήσεις στα ερωτηματολόγια ήταν ανώνυμες και παρείχαν σημαντικές πληροφορίες που αφορούσαν τις μέχρι τώρα γνώσεις για την αυτοδιαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη και την ποιότητα ζωής των πασχόντων αλλά και των φροντιστών τους.

Ανακοίνωση της ΕΨΕ για τη συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων για τους ασθενείς με ψυχικές διαταραχές μόνο από δημόσιες δομές

Ως Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία επανερχόμαστε στο θέμα της απαγόρευσης συνταγογράφησης εξετάσεων και φαρμάκων σε ανασφάλιστους συμπολίτες από ιδιώτες γιατρούς τονίζοντας και πάλι την αντίθεσή μας στο μέτρο αυτό και ζητώντας την άμεση απόσυρση του.

Σε κάθε περίπτωση θα θέλαμε να επισημάνουμε την ανάγκη να εξαιρεθούν από αυτό το μέτρο ειδικά οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρές ψυχικές διαταραχές. Τονίζουμε εμφατικά ότι πολλές φορές οι ψυχιατρικοί ασθενείς με δυσκολία προσέρχονται για εξέταση και αποδέχονται μια ψυχιατρική διάγνωση, καθώς και ότι η προσκόλληση στη φαρμακευτική αγωγή τους είναι ιδιαίτερα περιορισμένη. Όπως αναφέρθηκε και στην προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΨΕ,  στην ψυχιατρική, περισσότερο από τις άλλες ειδικότητες της ιατρικής, η αποδοχή της διάγνωσης και της ανάγκης λήψης ενός φαρμάκου από τον ασθενή βασίζεται στη θεραπευτική σχέση και στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον θεράποντα γιατρό. Πέραν λοιπόν της μεγάλης ταλαιπωρίας και των ασθενών με ψυχικές διαταραχές που προκαλεί η συγκεκριμένη απόφαση, είναι δυνατόν να οδηγήσει ειδικά τους ασθενείς αυτούς στην μη συμμόρφωση με τις ενδεικνυόμενες διαγνωστικές εξετάσεις και τη μη αναζήτηση τελικά από μέρους τους της συνταγής των φαρμάκων τους οδηγώντας σε περαιτέρω επιβάρυνση της ψυχικής τους υγείας.

ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε: Ρεκόρ πωλήσεων, κερδών και εξαγωγών το 2021

Μια χρονιά-ρεκόρ σε όλα τα επίπεδα υπήρξε το 2021 για την ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, καθώς η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Γιαννακόπουλου, κατέγραψε μια σαρωτική πορεία σε όλους τους οικονομικούς της δείκτες, προχώρησε σε νέες επενδύσεις και άφησε έντονο το κοινωνικό της αποτύπωμα μέσω της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο.

 Με ενοποιημένες πωλήσεις 405,9 εκατομμυρίων ευρώ, κατέγραψε αύξηση 34,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2020, δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 9,4%. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος στα 95 χρόνια της λειτουργία της, αλλά και ο υψηλότερος ανάμεσα σε όλες τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες.

Η σύγκριση σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά το 2015 – 6 χρόνια πριν – είναι απολύτως ενδεικτική: Οι πωλήσεις από 232,5 εκατ. ευρώ απογειώθηκαν στα 405,9 εκατ. ευρώ το 2021, τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων από τα 12,1 στα 27,6 εκατ. ευρώ. Οι εξαγωγές εκτοξεύτηκαν από το 39 εκατ. ευρώ το 2016, στα 52,9 εκατ. ευρώ το 2021. Επιπλέον, το 2016 το μερίδιο της εταιρείας στην εγχώρια αγορά ήταν της τάξης του 4%, ενώ το 2021 έχει φτάσει το 9,1%, έχει δηλαδή υπερδιπλασιαστεί.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος:  «Το 2021 υπήρξε για τη ΒΙΑΝΕΞ πραγματικά μια χρονιά – ρεκόρ, με αυξημένους τους οικονομικούς μας δείκτες σε πολύ μεγάλα ποσοστά σε σύγκριση με τα 5-6 τελευταία χρόνια. Σε μια δύσκολη εποχή, γεμάτη προκλήσεις στην παγκόσμια κοινότητα, η εταιρεία μας κατάφερε να ξεπεράσει τους στόχους της και να δικαιώσει τη φήμη της ως η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Όλη η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ, διοίκηση και εργαζόμενοι, νιώθουμε υπερήφανοι για τα φετινά αποτελέσματα της επιχειρηματικής μας στρατηγικής. Ταυτόχρονα, είμαστε πιο δυνατοί και έτοιμοι για το μέλλον, ενώ μέσα από στρατηγικές επενδύσεις, θέτουμε ακόμα πιο γερές βάσεις για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εταιρείας μας. Θέλω να σημειώσω τέλος, ότι δεδομένων των αποτελεσμάτων μας, προφανώς και το τίμημα του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ σε clawback και rebate είναι πολύ μεγάλο. Ωστόσο, δε σταματήσαμε να επενδύουμε τόσο στους ανθρώπους μας, αυξάνοντας το δυναμικό μας, όσο και στην κοινωνία εν γένει, απαντώντας σταθερά στις ανάγκες της, επεκτείνοντας τα προγράμματα και τη προσφορά μας από άκρη σε άκρη της Ελλάδας».

 

Νέες επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ
H BIANEΞ επενδύει στην ανάπτυξη με εξωστρέφεια, παρά τις διαρκείς αντιξοότητες των τελευταίων ετών. Ειδικότερα, για τη διετία 2021-2022 είναι σε εξέλιξη πολλά μεγάλα και καινοτόμα προγράμματα, με τη συνολική επένδυση να φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ.

Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν και τα εξής έργα:
1.Εξαγορά και αναβάθμιση των πρώην εγκαταστάσεων της Beiersdorf, επένδυση ύψους 9,5 εκατ. ευρώ. Στόχος, η μετέγκατασταση της θυγατρικής εταιρείας ΒΙΑΝ και η επέκταση / αναβάθμιση των αποθηκευτικών χωρών της ΒΙΑΝΕΞ.
2. Νέα γραμμή για την παραγωγή φιαλιδίων και αμπουλών, επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ. Η γραμμή αυτή θα διπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα στις συγκεκριμένες φαρμακοτεχνικές μορφές.
3.Αναβάθμιση στείρων χωρών και εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής, μια επένδυση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.
4.Δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου στη Βιομηχανική Ζώνη Πατρών για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων, επένδυση 10 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023.
5.Επέκταση στα Βαλκάνια με δημιουργία Δικτύου Πωλήσεων στις Βαλκανικές Χώρες, μια επένδυση 2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ποιότητα των προϊόντων και η σύγχρονη οργανωτική υποδομή της εταιρείας λειτουργούν ως πόλος έλξης για διεθνείς φαρμακευτικούς κολοσσούς που επιλέγουν να συνεργαστούν με τη ΒΙΑΝΕΞ. Πρόσφατα στην μακρά και εντυπωσιακή λίστα των στρατηγικών συμμαχιών της εταιρείας, προστέθηκαν οι πολυεθνικές Organon, Celltrion και HRA.

Σημειώνεται ότι με τις επενδύσεις της στο ανθρώπινο δυναμικό, η ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει έμπρακτα την απασχόληση στην Ελλάδα. Απασχολεί 1.316 εργαζόμενους με υψηλή κατάρτιση, τεχνογνωσία και εξειδικευμένη, ανώτερη εκπαίδευση και στηρίζει την ισότητα και την ισοτιμία, καθώς το 57% των εργαζομένων είναι άνδρες και το 43% γυναίκες.

Σημαντικό το Κοινωνικό Αποτύπωμα της εταιρείας
Η ΒΙΑΝΕΞ είναι ένας όμιλος με σημαντική παράδοση στον τομέα της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και το 2021 η παράδοση αυτή συνεχίστηκε με πρωτοβουλίες που ανέλαβε , ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος. Ειδικότερα, ο κ. Γιαννακόπουλος εγκαινίασε στο Καστελλόριζο ένα ανανεωμένο και πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο για την εξυπηρέτηση και τη φροντίδα υγείας όλων των κάτοικων. Σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης, επίσης μέσα από την προσφορά της ΒΙΑΝΕΞ, οι ακρίτες συμπολίτες μας απολαμβάνουν πλέον περισσότερες και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας.  Επίσης, με πρωτοβουλία του η εταιρεία ανέλαβε την αποκατάσταση και αναδάσωση της Βαρυμπόμπης, υστέρα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο θα πλαισιώσει επιστημονικά το πρόγραμμα «Βαρυμπόμπη Reset».

Πέραν των παραπάνω, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ «υιοθέτησε» για ένα χρόνο το νησί της Σάμου, στηρίζοντας ζευγάρια που αντιμετωπίζουν αναπαραγωγικές και οικονομικές δυσκολίες. Επίσης, δώρισε συστήματα απολύμανσης στο νοσοκομείο της Λάρισας, στον Ευαγγελισμό, το Σωτήρια και το Γεννηματάς στο πλαίσιο της μάχης ενάντια στον κορονοϊό. Τέλος, ενίσχυσε με tablet όλους τους μαθητές τεσσάρων ακριτικών νησιών : Ίου, Πάτμου, Αγαθονησίου, Θύμαινας.

Διακρίσεις
Η ΒΙΑΝΕΞ βραβεύτηκε το 2021 για τις εξαιρετικές της επιδόσεις, τη συμβολή της στην απασχόληση, καθώς και για το επενδυτικό της πρόγραμμα ως εάν από τα επιχειρηματικά «διαμάντια» της χωράς.

Όλα τα παραπάνω επιτεύγματα έλαβαν χώρα σε μια εποχή όπου κάθε άλλο παρά ευνοεί την ανάπτυξη. Η οικονομική κρίση που ξεπερνά πλέον τα δέκα συνεχή χρόνια, η πανδημία και πρόσφατα οι ασύμμετρες επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, καθώς και οι συνεχιζόμενες μειώσεις τιμών στα φάρμακα, οι διαρκείς περιορισμοί στη συνταγογράφηση  και τη φαρμακευτική δαπάνη, αλλά και η επίπονη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, είναι μερικά από τα εμπόδια τα οποία έπρεπε να αντιμετωπίσει η επιχείρηση.

Το πλέον ανυπέρβλητο εμπόδιο ωστόσο, εδώ και χρόνια είναι οι δυσβάστακτες επιβαρύνσεις με υποχρεωτικές επιστροφές (clawback & rebates) το οποίο κυμαίνεται από 40 % έως 60%. Για το σύνολο της φαρμακευτικής αγοράς το ποσό των επιστροφών το 2021 έφτασε το 1,925 δισ. ευρώ και το 2022 προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ. Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ για το 2022 υπολογίζεται ότι θα αποδώσει μέσα από το clawback ένα ποσό της τάξης των 64,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 11 εκατ. ευρώ που ήταν το 2015. Είναι προφανές ότι ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ πληρώνει πολύ μεγάλο τίμημα σε clawback και rebate, αποδίδοντας ποσά τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν στους εργαζομένους, σε νέες προσλήψεις, περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, αλλά και στο κοινωνικό της αποτύπωμα, το οποίο η ΒΙΑΝΕΞ διευρύνει τα τελευταία χρόνια επιστρέφοντας στους πολίτες μέρισμα εμπιστοσύνης και αγάπης.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι, παρά τα εμπόδια και τα προβλήματα που θέτουν εξωγενείς παράγοντες και θεσμικές στρεβλώσεις στην επιχειρηματική δραστηριότητα, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ θα πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και την επόμενη δεκαετία, πάντα με όραμα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της οικονομίας της χώρας.

 

7ο Συνεδριο Αξιολογησης Τεχνολογιων Υγειας (ΗΤΑ)

Με τη συμμετοχή 30 κορυφαίων ειδικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκπρόσωπων της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικών φορέων και διακεκριμένων ακαδημαϊκών, ανοίγει διαδικτυακά στις 29 Απριλίου η αυλαία του μεγαλύτερου ετήσιου συνεδρίου για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ) στην Ελλάδα. Το 7ο  κατά σειρά συνέδριο διοργανώνεται από τo Health Daily και την Boussias υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Pharma Innovation Forum (PIF) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε).

Με τίτλο «Better Methods, Better Evidence, Better Decisions», το κύριο θέμα του συνεδρίου είναι ο νέος ρόλος που καλούνται να αναλάβουν οι Επιτροπές HTA και Διαπραγμάτευσης, στο πλαίσιο του νέου κανονισμού της ΕΕ για την αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας που θα επιτρέψει σε καινοτόμα φάρμακα και ζωτικής σημασίας ιατρικό εξοπλισμό και μεθόδους  πρόληψης και θεραπείας, να είναι ευρύτερα διαθέσιμα.

Στόχος του συνέδριου είναι να προσφέρει την ευκαιρία να συζητηθούν σε βάθος οι στρατηγικές, οι διαδικασίες, οι δεξιότητες και οι ικανότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση προκλήσεων και την υπέρβαση πιθανών φραγμών στην πρόσβαση σε πολλές νέες και καινοτόμες θεραπείες. Ύστερα από 4 χρόνια λειτουργίας της Επιτροπής HTA και της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων, είναι η κατάλληλη στιγμή να υπάρξει αναφορά στις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τα επιτεύγματα, καθώς και να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος αυτών των μεταρρυθμίσεων στη φαρμακευτική πολιτική της Ελλάδας.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα ανοίξει τις εργασίες του Συνεδρίου με εισαγωγική ομιλία αφιερωμένη στην «Αναδιάρθρωση της Φαρμακευτικής Πολιτικής στην Ελλάδα». Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ασθενών, Νίκος Δέδες θα απευθύνει επίσης εναρκτήρια ομιλία αφιερωμένη στη Συμμετοχή των Ασθενών για ένα βιώσιμο και δίκαιο οικοσύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Εκπρόσωποι των Θεσμικών Φορέων ΣΦΕΕ, ΠΕΦ και PIF θα παρουσιάσουν επίσης τις προτάσεις τους για τη Μεταρρύθμιση της Φαρμακευτικής Πολιτικής της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της 1ης συνεδρίας με τίτλο «Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας: Νέοι τρόποι βελτίωσης της πρόσβασης σε καινοτόμες τεχνολογίες» ο Καθ. Πάνος Καναβός, Αναπληρωτής Καθηγητής, Αναπληρωτής Διευθυντής, LSE Health, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, London School of Economics θα μιλήσει για τα Value Frameworks του HTA, ενώ η Πρόεδρος της Επιτροπής HTA, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής, ΕΚΠΑ, Φλώρα Μπακοπούλου θα αναφερθεί στις επιδόσεις της επιτροπής HTA στην Ελλάδα και τη μελλοντική στρατηγική. Ο Πάνος Σταφυλάς, Καρδιολόγος / Σύμβουλος HTA, Επιστημονικός Διευθυντής της HealThink θα επικεντρώσει την εισήγησή του στην αξιολόγηση των Βιοδεικτών για τη βελτίωση της πρόσβασης σε καινοτόμες τεχνολογίες.

Συμμετέχουν διακεκριμένοι  ξένοι ομιλητές  όπως οι: Kärt Veliste, Chief Specialist at Department of Medicines and Medical Devices, Haigekassa Estonia, Kristof Vanfraechem, Founder & CEO, Data for Patients, καθώς και εκλεκτοί Έλληνες ομιλητές όπως Ιωάννης Μπουκοβίνας, Μαίρη Γείτονα, Γεωργία Κουρλαμπά, Ζωή Τσίμτσιου , Ιωάννης Υφαντόπουλος, Ιωάννης Ντανάσης-Σταθόπουλος,  Δημήτριος Αθανασίου, Νάντια Μπουμπουχαιροπούλου. Τέλος, σημαντικοί ομιλητές καλούνται να μοιραστούν πολύτιμη εμπειρία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να μιλήσουν για ρυθμιστικές διαδικασίες και πλαίσια αξίας και πολλά άλλα, κατά τη διάρκεια της 4ης συνεδρίας αφιερωμένης στα «Πλαίσια HTA & πολιτικές HCS για τη βελτίωση της πρόσβασης για ψηφιακές πλατφόρμες και ιατρικές συσκευές». Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.htaconference.gr/

ΚΕΦΙ: 2ος Ποδηλατικός Γύρος 2022

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, διοργανώνει τον 2ο Ποδηλατικό Γύρο 2022, στις 5 Ιουνίου 2022. Με σύνθημα «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο», επιθυμούμε η δράση αυτή να γίνει θεσμός και να αποτελέσει ένα ακόμα εφαλτήριο στη μάχη κατά του καρκίνου.

Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, είναι μια ημέρα μνήμης όσων νικήθηκαν και γιορτής για όλους τους επιζώντες. Παίρνοντας τη σκυτάλη από την 3η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου, σας καλούμε να φορέσουμε τις μπλούζες και τα σακίδια μας, να ανέβουμε ξανά στα ποδήλατά μας και να στείλουμε τις  φωτογραφίες μας ως ένα μήνυμα ενσυναίσθησης και αισιοδοξίας για τη συνολική αντιμετώπιση της ασθένειας, αλλά και ενδυνάμωσης όλων των μικρών και μεγάλων μαχητών. Επιθυμούμε, μέσα από αυτή τη δράση, να συναντηθούμε, να μοιραστούμε όμορφες στιγμές, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κοινό καλό. Η αφετηρία και ο τερματισμός μας φέτος θα είναι η Αίγλη του Ζαππείου, για όσους θέλουν να μας γνωρίσουν και να κάνουμε μαζί τη διαδρομή  των 5km του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, με το ποδήλατό τους, τρέχοντας ή με τα πόδια. Μπορεί να συμμετάσχει κάθε άτομο ή ομάδα, κυριολεκτικά από όπου θέλει, είτε μένει στην Αθήνα, είτε στην επαρχεία, αρκεί να δηλώσει συμμετοχή στο site  του Συλλόγου μας, να λάβει το συλλεκτικό υλικό μας και να ανεβάσει φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας τα hashtags #ridewithKEFI #runwithKEFI. Απαραίτητες προϋποθέσεις: το κέφι και η θέληση για προσφορά στον άνθρωπο που νοσεί, στο περιβάλλον του και στο σύνολο της κοινωνίας.

 

Αποτελεσματική θεραπεία για τον μη μεταστατικό, ευνουχοάντοχο καρκίνο του προστάτη

Στις εξελίξεις και τις προοπτικές όσον αφορά την  αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη και ειδικότερα του μη μεταστατικού ευνουχοάντοχου καρκίνου του προστάτη (μμΕΚΠ), εστιάστηκαν οι διακεκριμένοι ομιλητές σε χθεσινή συνέντευξη τύπου της Bayer. Όπως ανέφερε ο Καθηγητής Ουρολογίας Αθανάσιος Παπατσώρης, στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, εκτιμάται ότι πάνω από 67.000 άνδρες πάσχουν από ευνουχοάντοχο καρκίνο του προστάτη και για τους ασθενείς αυτούς, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν θεραπευτικές επιλογές που να καθυστερούν την εμφάνιση μεταστάσεων και να εμφανίζουν δυνητικά, λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες. «Συνήθως, οι άνδρες με μμΕΚΠ μπορούν να επιτελούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Συνεπώς, είναι σημαντικό για αυτούς να υπάρχουν επιλογές θεραπείας που καθυστερούν την πρόοδο της νόσου τους, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις επιβαρυντικές παρενέργειες της θεραπείας», δήλωσε ο Καθηγητής Θεραπευτικής-Παθολογίας-Ογκολογίας Αριστοτέλης Μπάμιας. Η δαρολουταμίδη, ένας αναστολέας των υποδοχέων των ανδρογόνων (ARI) δεύτερης γενιάς που χορηγείται από το στόμα υπό τη μορφή δισκίων, έχει εγκριθεί σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, για τη θεραπεία ασθενών με μμΕΚΠ, οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης μεταστατικής νόσου. Η διακριτή χημική δομή της

επιτρέπει την πρόσδεση στον υποδοχέα με ισχυρούς δεσμούς και την εμφάνιση έντονης ανταγωνιστικής δράσης, με αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας του υποδοχέα και της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων στον προστάτη. Παράλληλα, το μικρό ποσοστό διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού της δαρολουταμίδης εξηγεί τη συνολική χαμηλή συχνότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών. Η δαρολουταμίδη έχει λάβει έγκριση και στη χώρα μας και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο αποζημιωμένων φαρμάκων από τον Φεβρουάριο του 2022.