Διαχείριση της καρδιακής ανεπάρκειας

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σταθερά προσανατολισμένη στην ενημέρωση -πολιτών και ασθενών- για τις Καρδιαγγειακές Παθήσεις πραγματοποιεί και φέτος μια σειρά ενημερωτικών δράσεων για την Καρδιακή Ανεπάρκεια. Ανάμεσα σε αυτές θα είναι η διοργάνωση Διαδικτυακής Ενημερωτικής Εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 στις 18.00, σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας και τις Ομάδες Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας και Νοσηλευτικής Καρδιολογίας της ΕΚΕ.

Την προσπάθεια αυτή υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων Ελλάδας. Γιατί όμως δίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε αυτή τη νόσο και γιατί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θέτει ως προτεραιότητα την ενημέρωση πολιτών και ασθενών για την Καρδιακή Ανεπάρκεια; Η απάντηση έγκειται στο γεγονός ότι η Καρδιακή Ανεπάρκεια αποτελεί τη συχνότερη αιτία νοσηλειών στις καρδιολογικές κλινικές, αλλά και την κύρια αιτία απώλειας ποιότητας ζωής.

Η συχνότητα της είναι περίπου 1% στα άτομα κάτω των 65 ετών, και αυξάνει προοδευτικά στο 7% σε άτομα 75 έως 84 ετών και στο 15% σε άτομα άνω των 85 ετών.
Το link για την παρακολούθηση της εκδήλωσης από πολίτες και ασθενείς είναι το https://freivirtualevents.gr/eke-scientists-answer/
Όσοι πολίτες παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήματα στους ομιλητές κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των ομιλιών.

 

Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στη Σαγκάη

Οι αρχές της Σαγκάης αποφάσισαν τη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων που είχαν ληφθεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες για τη διασπορά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σε χθεσινή συνέντευξη τύπού, ο αντιδήμαρχος της πόλης.
Αναλυτικότερα από σήμερα Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν ορισμένες επιχειρήσεις, όπως εμπορικά κέντρα και κομμωτήρια. Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας το Σάββατο επιβεβαιώθηκαν στην ηπειρωτική Κίνα 1.789 νέα κρούσματα κορονοϊού και τρεις θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.

Επαναλαμβανόμενες κλοπές στο Κέντρο Εργασίας Αναπήρων Φυλής

Το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων Φυλής με επιστολή του αυτή τη φορά προς την Κυβέρνηση και τους υπεύθυνους δημόσιας τάξης, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την άσχημη κατάσταση που έχει προκληθεί από τις επαναλαμβανόμενες κλοπές στο Κέντρο. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «έχουν γίνει πολλές συλλήψεις από την αστυνομία, η οποία βρίσκεται 100 μέτρα από το Κέντρο, κι όμως, οι ίδιοι κλέφτες μας ξανακλέβουν αφού δεν τιμωρούνται, γιατί ο νόμος τους αφήνει ελεύθερους».

«Οι βανδαλισμοί που έχουν γίνει στο Κέντρο μας είναι πλέον ανυπολόγιστης αξίας. Από τα εξωτερικά καλώδια, τις κεντρικές παροχές του ηλεκτρικού ρεύματος, έως και τις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών, αλλά και πολλά αντικείμενα καθώς και εργόχειρα που έχουν φτιαχτεί από τα μέλη μας. Τι άλλο θα πρέπει να κάνουμε, και πού να απευθυνθούμε για να σταματήσει πια όλο αυτό; Θα πρέπει πλέον όλοι οι αρμόδιοι φορείς να αναλογιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Από το 2006 που εγκατασταθήκαμε στο συγκεκριμένο χώρο μας έχουν κλέψει 91 φορές.

Οι κατ’ επανάληψιν κλοπές στο Κέντρο μας έχουν δημιουργήσει αδιέξοδα. Εκτός του ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τα εργαστήριά και τα γραφεία μας, δυσκολευόμαστε και να προστατέψουμε ότι έχει απομείνει. Ο Δήμος Φυλής επισκευάζει, διορθώνει και τοποθετεί τα ηλεκτρικά καλώδια που μας έκλεψαν. Εκτός από τα καλώδια και τα κλιματιστικά, οι υλικές ζημιές είναι ανεπανόρθωτες και πρέπει πάλι από το υστέρημά μας να διορθώσουμε. Ο δικός μας αγώνας είναι ασταμάτητος, δίκαιος και αποτελεσματικός. Αναρωτιόμαστε όμως: υπάρχει κρατική μέριμνα; Υπάρχει δικαιοσύνη;».

 

ΚΕΦΙ: 2ΟΣ ποδηλατικός γύρος για τη μάχη κατά του καρκίνου

Στις 5 Ιουνίου 2022 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. διοργανώνει τον 2ο Ποδηλατικό Γύρο. Το σύνθημά μας είναι «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο» και σκοπός μας η δράση αυτή να γίνει θεσμός και να αποτελέσει ένα ακόμα εφαλτήριο στη μάχη κατά του καρκίνου.

Με ή χωρίς ποδήλατο, θα είμαστε όλοι την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 9 πμ στο Ζάππειο για να δώσουμε το δικό μας μήνυμα ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Παράλληλα οι φίλοι μας στην υπόλοιπη Ελλάδα θα οργανώσουν τοπικές δράσεις ή θα βγουν με την παρέα τους για μια βόλτα και θα ανεβάσουν τη φωτογραφία τους στα social media του Κ.Ε.Φ.Ι.
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε και φέτος στη δράση μας και να σταθείτε στο πλευρό μας, στο πλευρό των ασθενών και των οικογενειών τους, αλλά και να τιμήσετε τη μνήμη όσων έχασαν τη μάχη με την ασθένεια.

Αν θέλετε να γίνετε Ambassador της δράσης μας στον τόπο που κατοικείτε, καλέστε στο 2106468222.
Για την εγγραφή πατήστε στον σύνδεσμο: https://www.anticancerath.gr/trexoume-pio…/registrations/
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ/άτομο. Ομάδες 6 ατόμων και άνω: 6 ευρώ/άτομο. Το πακέτο εγγραφής περιλαμβάνει μπλουζάκι και σακίδιο. Τα έσοδα του Ποδηλατικού Γύρου θα ενισχύσουν το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ογκολογικών ασθενών “Μαζί και στο Σπίτι”. Ανέβασμα φωτογραφιών στα social media του Συλλόγου με τα hashtags #runwithKEFI #ridewithKEFI

Ευρωπαϊκή εβδομάδα εξέτασης για τον HIV

Η Θετική Φωνή – Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint ανακοινώνουν τις δράσεις τους για εύκολη, γρήγορη, προσβάσιμη, δωρεάν εξέταση για HIV στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης, από Δευτέρα 16 Μαΐου έως και Δευτέρα 23 Μαΐου 2022. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης αποτελεί πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία με στόχο να αποστιγματιστεί η εξέταση για τον HIV και να γίνει προσβάσιμη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, να δοθεί κατάλληλη και συμπεριληπτική ενημέρωση, να προβληθεί η σημασία της πρόληψης και της τακτικής εξέτασης, αλλά και να τονιστούν τα οφέλη της πρώιμης διάγνωσης για τη λοίμωξη HIV.

Γιατί να εξεταστώ για τον HIV;
– Γιατί ο HIV αφορά κάθε σεξουαλικά ενεργό άτομο. Γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να ξέρω αν έχω εκτεθεί στον ιό.
– Γιατί μπορεί να ζω με τον HIV χωρίς να έχω κάποιο σύμπτωμα.
– Γιατί παγκοσμίως 1 στα 5 άτομα που ζουν με HIV δεν το γνωρίζουν.
– Γιατί η έγκαιρη διάγνωση βοηθά στην καλύτερη δυνατή πορεία της HIV λοίμωξης, η οποία πλέον αποτελεί ένα χρόνιο διαχειρίσιμο νόσημα.
– Γιατί είναι καλύτερα να ξέρω.
– Γιατί αν γνωρίζω, μπορώ να προστατεύσω και εμένα και τις/τους συντρόφους μου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων την τρέχουσα εβδομάδα: Δευτέρα 16/5 10.00-14.00 Ξενώνας Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών Δήμου Αθηναίων – ΚΥΑΔΑ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, Αθήνα
Δευτέρα 16/5 18.00-21.00 Πάρκο Ξούθου, Αθήνα (σε συνεργασία με την ομάδα streetwork του ΟΚΑΝΑ).
Τρίτη 17/5 10.00-14.00 STEKI 46 ΟΚΑΝΑ, Αθήνα και 12.00-17.00 δωρεάν εξετάσεις σε Ρομά κοινότητες, Μενίδι, Αθήνα.
Τετάρτη 18/5 10.00-14.00 STEKI 46 ΟΚΑΝΑ, Αθήνα.
Πέμπτη 19/5 11.00-13.00 Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη (σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ) και 19.00-23.00 Θησείο, πλησίον ΗΣΑΠ, Αθήνα. Παρασκευή 20/5 10.00-13.00 Δενδροπόταμος, Θεσσαλονίκη (σε συνεργασία με την ομάδα streetwork του ΟΚΑΝΑ). Παρασκευή 20/5 10.00-13.30 Μονάδα Χορήγησης ΟΚΑΝΑ, Λαϊκό Νοσοκομείο, Αθήνα και 23.30-03.00 Shamone, Αθήνα. Σάββατο 21/5 22.00-02.00 Alexander Sauna, Αθήνα,
23.00-02.00 Enola, Θεσσαλονίκη, 23.30-03.30 Sodade2, Αθήνα.

Δευτέρα 23/5 19.00-23.00 Πλατεία Ομονοίας, πεζόδρομος Μαρίκας Κοτοπούλη, Αθήνα.
Το Athens Checkpoint (Πιττάκη 4) θα παραμείνει ανοιχτό για δωρεάν, γρήγορες, εμπιστευτικές εξετάσεις χωρίς ραντεβού από Δευτέρα 16 Μαΐου μέχρι και Δευτέρα 23 Μαΐου 12.00 με 19.30 (πλην Κυριακής) και αντίστοιχα, το Thess Checkpoint (Εγνατία 112, 3ος όροφος) από Τρίτη 17 Μαΐου μέχρι και Σάββατο 21 Μαΐου 12.00 με 19.30 (πλην Κυριακής).

SARS-CoV-2: Υπάρχει πάντα η πιθανότητα έλευσης πιο επικίνδυνων στελεχών

H έλευση της παραλλαγής Δέλτα το 2021 ήταν το πιο ανησυχητικό γεγονός μοριακής εξέλιξης που έχουμε βιώσει στην πανδημία του κορονοϊού. Πρόκειται για έναν εξελικτικό κλάδο που δεν προέκυψε από τα προϋπάρχοντα επικρατούντα στελέχη του κορονοϊού και ο οποίος είχε αυξημένη μεταδοτικότητα και παθογένεια. Ο συνδυασμός αυτός μας υπενθύμισε ότι η εξέλιξη του κορονοϊού δεν οδηγείται απαραίτητα σε πιο ήπια νόσο και ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα έλευσης πιο επικίνδυνων στελεχών. Τα παραπάνω σημειώνουν οι ιατροί της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) υπογραμμίζοντας ότι τα πιο ενδιαφέροντα και συνάμα ιδιαίτερα για την Δέλτα στοιχεία έρχονται από μελέτες σε ψευδοτυπικούς ιούς, δηλαδή ιούς στους οποίους μέσω γενετικής τροποποίησης δόθηκαν χαρακτηριστικά του στελέχους Δέλτα.

Από την έλευσή της Δέλτα έχουν γίνει πολλές μελέτες για να κατανοήσουν τις ιδιαίτερες ιδιότητες του στελέχους, κάποιες δείχνουν την ικανότητά της να διαφεύγει από την ανοσολογική απόκριση ενώ κάποιες άλλες έδειχναν και την πιο δυνατή συγγένεια σύνδεσης με τα κύτταρα στόχους. Σε μία μελέτη τέτοιου τύπου που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό Science πέρυσι οι ερευνητές είχαν δείξει ότι το στέλεχος Δέλτα έχει την ικανότητα να πακετάρει περισσότερο RNA στα ιϊκά σωμάτια. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ένας ιός Δέλτα περιέχει πολύ περισσότερο γονιδίωμα από ότι τα προηγούμενα στελέχη. Καθότι ο μολυσματικός παράγοντας στους ιούς είναι στην πράξη το γονιδίωμα, αυτό έχει ως άμεση συνέπεια τα ιϊκά σωμάτια Δέλτα να μπορούν να μολύνουν πιο εύκολα τα κύτταρα στόχους.

Σε μία πρόσφατη δημοσίευση ερευνητών του NIH στο περιοδικό Viruses φάνηκε ότι οι Δέλτα ιοί μπορούν και σχηματίζουν συσσωματώματα. Με απλά λόγια οι ιοί Δέλτα μπορούν και κολλάνε μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δημιουργούν δομές που μοιάζουν με «στρατιωτικούς σχηματισμούς»: οι ιοί που είναι στο κέντρο του σχηματισμού είναι προστατευμένοι από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ζέστη, η ξηρασία αλλά και τα αντισώματα. Αυτό έχει ως συνέπεια κατά τους ερευνητές να έχουν μεγαλύτερη αντοχή σε αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες με αποτέλεσμα να αυξάνεται η μεταδοτικότητά του. Η έλευση της Όμικρον έχει πλέον εκτοπίσει σε μεγάλο βαθμό την Δέλτα, ωστόσο η κατανόηση των ιδιαίτερων μηχανισμών της Δέλτα συνεχίζει να είναι εξαιρετικής σημασίας καθότι μέσω αυτών θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις πιθανές, ελπίζουμε σπάνιες, εκπλήξεις που θα μπορούσαμε να δούμε στο μέλλον από τον κορονοϊό.

 

Ο ΙΣΑ στηρίζει τους φορείς Π.Φ.Υ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασής του, συζήτησε εκτενώς τις αλλαγές που επίκεινται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας και διατύπωσε τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Π.Φ.Υ. στις 26,27 και 28 Μαΐου. Ομόφωνα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ζήτησαν να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την ΠΦΥ, τόσο τη δημόσια όσο και την ιδιωτική και να διασφαλιστεί η οικονομική επιβίωση των ιατρείων της γειτονιάς. Όπως επεσήμαναν πρέπει να καταργηθεί το άδικο μέτρο του clawback και να κουρευτούν οι παλιές οφειλές που οδηγούν σε οικονομική ασφυξία του Φορείς της Πρωτοβάθμιας Υγείας Φροντίδας. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΑ στηρίζει τους Φορείς της ΠΦΥ και συστρατεύεται με τα δίκαια αιτήματα τους.

Φαρμακοποιοί για την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης

«Σιωπηλός κίνδυνος» χαρακτηρίζεται η Υπέρταση από την οποία πάσχει ένας στους τέσσερις ανθρώπους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης με συνεργασία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου  του Παγκυπρίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Φαρμακευτικής του UNIVERCITY OF NICOSIA, έχει δημιουργηθεί ενημερωτική αφίσα όπου πέραν από πολύ χρήσιμες συμβουλές , υπάρχει ένα Ημερολόγιο καταγραφής εβδομαδιαίας μέτρησης  της αρτηριακής πίεσης.

Τα 11.000 φαρμακεία της χώρας και οι επιστήμονες Φαρμακοποιοί δίνουν τη δυνατότητα στην άμεση ενημέρωση των πολιτών για την αρτηριακή υπέρταση, στην παροχή συμβουλών για υγιεινή ζωή, στην προτροπή για ενδεδειγμένη διατροφή, στην καθοδήγηση για την ορθή μέτρηση της πίεσής τους, καθώς και στην παρακίνησή τους να καταγράψουν τις μετρήσεις τους σε εβδομαδιαία βάση, με απώτερο στόχο του φαρμακοποιού να ανιχνεύσει αδιάγνωστα υπερτασικά άτομα και να τα παραπέμψει σε δομές Υγείας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς «οι Φαρμακοποιοί στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας απέδειξαν ότι τα φαρμακεία μπορούν να αποτελέσουν κόμβους ενημέρωσης και παροχής υπηρεσιών σε θέματα Δημόσιας Υγείας.

Οι Φαρμακοποιοί σε συνεργασία και με τους άλλους λειτουργούς Υγείας μπορούν, λόγω της άμεσης σχέσης και της άριστης επικοινωνίας με τους ασθενείς,  να συμμετάσχουν σε εθνικές εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού , συνεισφέροντας καθοριστικά στο έργο της Πολιτείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για βελτίωση της ποιότητας ζωής και της Υγείας κάθε πολίτη».

Χρυσό βραβείο για την ομάδα δερματολογίας της AbbVie

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκε η ομάδα Δερματολογίας της AbbVie στα Αριστεία του 13ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.), στις 29 Απριλίου 2022. Η διάκριση αφορά στην κατηγορία «Καμπάνια Νέου Προϊόντος», για την ολιστική επικοινωνιακή και marketing στρατηγική καμπάνια “Nothing is Everything”, που υλοποίησαν οι συνεργάτες του τμήματος Δερματολογίας της AbbVie για μία νέα, καινοτόμο θεραπευτική λύση για την ψωρίαση. Η διάκριση αυτή αποτελεί την 3η χρυσή διάκριση της ομάδας Δερματολογίας της AbbVie στα Αριστεία της Ε.Ε.Φα.Μ. τα οποία αποτελούν θεσμό από το 2001 και επιβραβεύουν την αριστεία, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στο φαρμακευτικό management, αντανακλώντας τις υψηλές αξίες της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie, Πασχάλης Αποστολίδης σημείωσε ότι: «Η διάκριση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή και δικαίωση για την προσπάθεια της ομάδας της Δερματολογίας η οποία με αφοσίωση, πνεύμα συνεργασίας και ενθουσιασμό εργάζεται καθημερινά για να υπερβαίνει τον εαυτό της και να πετυχαίνει, διαρκώς, υψηλότερους στόχους. Στην AbbVie μετράμε μία δεκαετία εντατικής προσπάθειας για να ανακαλύψουμε και να προσφέρουμε θεραπείες οι οποίες μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή των ανθρώπων που ζουν με νοσήματα που δυσκολεύουν την ποιότητα της ζωής τους. Στην Ανοσολογία και στη Δερματολογία βρισκόμαστε στην αιχμή της επιστήμης, ανακαλύπτοντας νέες θεραπευτικές λύσεις για να ενισχύσουμε την εμπειρία των ασθενών από τη διάγνωση έως την ύφεση των συμπτωμάτων τους. Είμαστε περήφανοι γιατί χάρη στη σκληρή δουλειά, η ομάδα μας τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε μία καλύτερη ζωή για εκατομμύρια ανθρώπους, στον κόσμο».

Συζήτηση για τις ψηφιακές ανάγκες ασθενών και επαγγελματιών υγείας

Mε στόχο να αναζητήσει και να χαρτογραφήσει ιδέες για ψηφιακές καινοτομίες που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ασθενών, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer διοργάνωσε την Πέμπτη 14 Απριλίου το «Thought Leadership Workshop on Digital Healthcare», μια υβριδική εκδήλωση, που συγκέντρωσε εκπροσώπους της ερευνητικής–επιστημονικής κοινότητας.

Ειδικότερα, αντλώντας στοιχεία και ερεθίσματα από τα ευρήματα έρευνας που διεξήγαγε πρόσφατα το CDI για τις ψηφιακές ανάγκες των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε διάφορες θεραπευτικές περιοχές, η οποία παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες στην αρχή της εκδήλωσης, στο Workshop συζητήθηκαν οι ανάγκες και οι προτεινόμενες λύσεις, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας του ασθενούς μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών υγείας.

Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους συμμετέχοντες επικεντρώθηκε σε καινοτόμες λύσεις ψηφιακής υγείας σε τομείς όπως:

– Επικοινωνία μεταξύ ασθενών – επαγγελματιών υγείας – φροντιστών

– Εκπαίδευση ασθενών

– Διάγνωση και θεραπεία

– Απομακρυσμένη παρακολούθηση και αυτοδιαχείριση ασθενών

– Εξυπηρέτηση διαδικασιών σε όλο το θεραπευτικό ταξίδι του ασθενούς

Με τη διοργάνωση στρογγυλής τραπέζης για την Ψηφιακή Υγεία (Thought Leadership Workshop on Digital Healthcare) το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer επιδίωξε για μία ακόμα φορά να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και τις ιδέες επιστημόνων-ερευνητών αλλά και ασθενών και φροντιστών για τον μετασχηματισμό των ερευνητικών ιδεών σε συγκεκριμένες λύσεις που θα οδηγήσουν στην επίτευξη του βασικού στόχου του Κέντρου: να Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών.