Ημερίδα από 7 επιστημονικά σωματεία

Επτά Επιστημονικά Σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αντικείμενο τις Θετικές Επιστήμες, και πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία -ΕΓΕ, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών -ΕΕΦ, η Ένωση Ελλήνων Χημικών -ΕΕΧ, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία -ΕΜΕ, η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας -ΕΠΕ, η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας -ΕΠΠΕ και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων –ΠΕΒ, αποφάσισαν (με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής που απαρτίζεται συνολικά από 14 μέλη, 2 από κάθε Επιστημονικό Σωματείο), να συνδιοργανώσουν ημερίδα με θέμα:

«Η παρουσία των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες: προβληματισμοί και προοπτικές».
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου με ώρα έναρξης 10.30 π.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερώσει αρχικά για την παρουσία των γυναικών στους επιστημονικούς τομείς που αφορούν στις Θετικές Επιστήμες, να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία (και ειδικότερα τα νεότερα μέλη της) για το πρόβλημα της περιορισμένης εκπροσώπησης των γυναικών σε αυτούς τους τομείς και να επισημάνει τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτό.

Σκοπός της ημερίδας είναι επίσης να περιγράψει καλές πρακτικές και να προτείνει ενέργειες για τη θεραπεία του προβλήματος, δίνοντας μια προοπτική για το μέλλον. Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Θα υπάρχει επίσης δυνατότητα live-streaming και μετάδοσης στο youtube έτσι, ώστε να επιτύχουμε πανελλαδική κάλυψη.

H 12η Health Expo Athens προ των πυλών

Σε μία εποχή που η πανδημία έχει αλλάξει εντελώς τα δεδομένα στον χώρο της υγείας, η συνεχής ενημέρωση και επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας πάνω σε θέματα που άπτονται της καθημερινής τους πρακτικής, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, η διεξαγωγή της 12ης Health Expo Athens, μιας εκδήλωσης-θεσμού στον χώρο της υγείας, έρχεται να δώσει απαντήσεις σχετικά με όλες τις νέες εξελίξεις, αναδεικνύοντας παράλληλα τον πολύτιμο ρόλο των επαγγελματιών υγείας.

Η 12η Health Expo Athens, θα διεξαχθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στις 21 & 22 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ενώ η 3η μέρα του Συνεδρίου (23 Μαΐου), είναι αφιερωμένη σε μία ξεχωριστή ενότητα ομιλιών, που αφορά τους Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς, με αποκλειστικά διαδικτυακή μετάδοση. 110 διακεκριμένοι ομιλητές, σε 57 ομιλίες, 4 στρογγυλά τραπέζια και 6 εργαστήρια, θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα μέσα από 7 θεματικές ενότητες: Φαρμακευτική Φροντίδα, Management και Marketing, Σεμινάριο Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονική Ημερίδα της ΕΛΕΝΕΠΥ, Καινοτομία και Τεχνολογία, Δορυφορικές Ομιλίες Εταιρειών, Εργαστήρια.

Δεύτερη χρονιά για την καμπάνια «Δώσε Ανάσα στη Ζωή σου»

Janssen Ελλάδος, αφοσιωμένη στο στόχο της να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση, συνεχίζει για 3η χρονιά την καμπάνια «ΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ», μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση. Σκοπός της εκστρατείας «ΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ» είναι να ενημερώσει το κοινό για τη σημασία της αναγνώρισης των μη ειδικών συμπτωμάτων της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (ΠΑΥ), και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης προτού η νόσος εξελιχθεί, δίνοντας έμφαση και προτροπή στο κοινό να απευθυνθεί σε ειδικό γιατρό.

Παράλληλα, η Janssen Ελλάδος σχεδίασε και ανέπτυξε μία ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης στα ελληνικά που έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη των ατόμων τα οποία πάσχουν από Πνευμονική Υπέρταση. Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα PH Human μοιράζεται πληροφορίες για τη νόσο, συμβουλές για ανθρώπους που ζουν με ΠΑΥ, ιστορίες ασθενών, καθώς και άλλες χρήσιμες πηγές ενημέρωσης όπως τη Χάρτα Ασθενών με ΠΑΥ και πληροφορίες για συλλόγους ασθενών.

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Janssen Ελλάδος, Κέλυ Σταυροπούλου, αναφορικά με την κοινωνική πρωτοβουλία ενημέρωσης δήλωσε ότι «όλοι οι άνθρωποι που ζουν με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση αξίζουν πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή φροντίδα. Πέρα από τη συμβολή μας στην φαρμακευτική αντιμετώπιση μιας τόσο σπάνιας και δύσκολης ασθένειας, είναι καθήκον μας η σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς και των ασθενών που πάσχουν από ΠΑΥ, με στόχο την πρόληψη και την καλύτερη υγεία των πολιτών».

Δωρεά αυτομάτου εξωτερικού απινιδωτή στον Δήμο ηρακλείου

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντιμετώπισης της Εξωνοσοκομειακής Καρδιακής Ανακοπής, που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τους Δήμους, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη και Προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη, τοποθετήθηκε συσκευή Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) στο 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου. Η παράδοση του Απινιδωτή πραγματοποιήθηκε από τον επικεφαλής του Προγράμματος, Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Γιάννη Κεχρή, στον Δήμαρχο Ηρακλείου, Νίκο Μπάμπαλο, και αποτελεί δωρεά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο κ Κεχρής, μεταφέροντας μήνυμα του Περιφερειάρχη διεμήνυσε, ότι θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε τοπικό επίπεδο, με στόχο τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και την εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας σε όλους τους πολίτες.
Ειδικότερα, δήλωσε: «Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να συνδράμουμε την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, μέσα από την προώθηση συνεργειών με όλους τους φορείς. Οι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές είναι απλές συσκευές, η χρήση των οποίων είναι δυνατή και από μη ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό, και οι οποίες εξασφαλίζουν πολύτιμο χρόνο, μέχρι τη διακομιδή του ασθενούς στο Νοσοκομείο. Η τοποθέτηση τους αποδεδειγμένα σώζει ζωές.

Ως Περιφερειακή Διοίκηση, με μοναδικό γνώμονα την προστασία των πολιτών, κάνουμε πράξη το όραμα για ασφαλείς γειτονιές, αναβαθμίζοντας την πρόληψη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό σε μια περίοδο που ο τομέας της υγείας δοκιμάζεται, η πρόληψη να αναχθεί σε προτεραιότητα, αλλά και σε εργαλείο για την αντιμετώπιση του αιφνίδιου θανάτου». Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, προτίθεται να διαθέσει αριθμό ΑΕΑ στους Δήμους της χωρικής αρμοδιότητάς της, αναλαμβάνοντας το κόστος αγοράς των συσκευών.

Γ. Πατούλης: Η διεθνής επιστημονική κοινότητα πρέπει να επενδύσει ουσιαστικά στη νοσηλευτική

Την ανάγκη να επενδύσει ουσιαστικά στη Νοσηλευτική η διεθνής επιστημονική κοινότητα και τα συστήματα υγείας και Οικονομίας των χωρών αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά των νοσηλευτών και των νοσηλευτριών στη διατήρηση της υγείας των πολιτών, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας τη σχετική τιμητική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη νοσηλευτική υπηρεσία του Ευαγγελισμού, παρουσία του Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη και της Αν. Υπ. Υγείας Μ. Γκάγκα.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης εξήρε το ρόλο και τη συμβολή των νοσηλευτών ειδικά κατά την πανδημία επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι αλήθεια ότι το νοσηλευτικό προσωπικό υπερέβη εαυτόν από την πρώτη ημέρα της πανδημίας. Και συνεχίζει να στοιχίζει τα αποθέματα δυνάμεων, που κάθε νοσηλευτής και νοσηλεύτρια διαθέτει, για να δώσει κάθε καινούργια ημέρα, πολλές ακόμη καινούργιες μάχες».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κλάδος του νοσηλευτικού προσωπικού στην Ελλάδα, κατά κοινή ομολογία πάσχει από «χρόνια κόπωση», λόγω της υποστελέχωσης, των ανεπαρκειών, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που επιπλέον υπέστη αυτούς τους 30 μήνες από τον κορωνοϊό, που μέτρησε περισσότερους από 3000 νοσηλευτές που νόσησαν, και έναν σοβαρό αριθμό που δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και αφού τόνισε ότι είναι αυξανόμενος ο αριθμός των ερευνών διεθνώς που καταδεικνύουν ότι η Υγεία, η αρτιότητα αλλά και η Επάρκεια του νοσηλευτικού προσωπικού σχετίζεται άμεσα με την υγεία και την επιβίωση των ασθενών και τη διάσωση ζωών, ανέφερε «Αξίζει πράγματι να αναδειχθούν στους μεγάλους ήρωες της πανδημίας οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μας, που με καθαρή αμοιβή η οποία μπορεί και να μην υπερβαίνει τα 800 ευρώ, οι ίδιοι υπερβαίνουν καθημερινά κάθε δυσκολία».

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά το νοσηλευτικό προσωπικό «για το έργο ζωής, για την Διάσωση της Ζωής, που με σεμνότητα και υπομονή αδιάκοπα προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο» και ανακοίνωσε την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της Περιφέρειας να παραταθεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 η διάρκεια χρηματοδότησης του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που προσελήφθη σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, λόγω της πανδημίας.

Αυξάνεται η ανησυχία για την «ευλογιά των πιθήκων»

Εκτός από τη Βρετανία, κρούσματα με την «ευλογιά των πιθήκων» εντοπίστηκαν και στην Ισπανία και την Πορτογαλία, αυξάνοντας την ανησυχία στην Ευρώπη για τη διασπορά της νόσου. Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές αρχές της Πορτογαλίας ανακοίνωσαν ότι έξι επιβεβαιωμένα περιστατικά ύποπτα κρούσματα, θεωρούνται δώδεκα ακόμα. Στην Ισπανία βρίσκονται υπό επιτήρηση οκτώ άτομα, στα οποία συνεχίζονται οι εξετάσεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο ιός. Στη Βρετανία, που ήταν η πρώτη χώρα όπου εντοπίστηκαν κρούσματα της νόσου, τρία αρχικά, επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη 17/5 ακόμα τέσσερα.

Η «ευλογιά των πιθήκων» οφείλει το όνομά της στην προέλευσή της από το ζώο, αλλά συνήθως μεταδίδεται στον άνθρωπο μετά από επαφή με τρωκτικά όπως οι αρουραίοι και τα ποντίκια. Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, η ευλογιά των πιθήκων είναι μία ιογενής λοίμωξη. Ο άνθρωπος μπορεί να μολυνθεί αν τον δαγκώσει το μολυσμένο ζώο ή αν έρθει σε επαφή με το αίμα του, τα σωματικά του υγρά ή το εξάνθημά του. Μετάδοση μεταξύ των ανθρώπων, μπορεί να συμβεί μέσω της επαφής με μολυσμένα αντικείμενα του πάσχοντος (π.χ. με τα σεντόνια ή τις πετσέτες του) ή των μεγάλων σταγονιδίων που εκπέμπει ένας ασθενής με ενεργό νόσο, όταν βήχει ή φταρνίζεται.

Αξιοσημείωτη χυμική και κυτταρική ανοσία έναντι του SARS-CoV-2

Η χορήγηση της τέταρτης (2ης αναμνηστικής) δόσης του εμβολίου έναντι του SARS-CoV-2 έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του κόσμου για την ενίσχυση της ανοσίας έναντι του ιού με προτεραιότητα στις ομάδες που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Ροδάνθη Ελένη Συρίγου, Πάνος Μαλανδράκης, και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα της πρόσφατης δημοσίευσης του Howard D Larkin στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση Lancet .

Πρόκειται για τυχαιοποιημένη, τυφλή μελέτη φάσης 2 η οποία αφορά εθελοντές που έλαβαν την τέταρτη δόση του εμβολίου BNT162b2 (Pfizer/BioNTech, 30μgr) έναντι του mRNA-1273 (Moderna, 50μgr). Από το συνολικό αριθμό των εθελοντών που τυχαιοποιήθηκαν, το 50% έλαβε το εμβόλιο BNT162b2 και το 50% το mRNA-1273. Συνολικά έλαβαν μέρος 166 συμμετέχοντες, από τους οποίους το 52% ήταν γυναίκες και το 48% άνδρες.

Η μέση ηλικία των εθελοντών ήταν τα 70.1 έτη. Οι συμμετέχοντες είχαν λάβει αρχικά δύο δόσεις του εμβολίου ChAdOx1 nCoV-19 ή του BNT162b2 έναντι του SARS-CoV-2 και ακολούθως μια τρίτη δόση (1η αναμνηστική) με το εμβόλιο BNT162b2. Το χρονικό διάστημα μεταξύ της τρίτης και της τέταρτης δόσης ήταν 208 ημέρες, με πιο συχνή παρενέργεια το άλγος στην περιοχή της έγχυσης καθώς και καταβολή. Δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Από τα αποτελέσματα της μελέτης παρατηρήθηκε ότι την 14η ημέρα μετά την τέταρτη δόση, ο αριθμός των αντισωμάτων αυξήθηκε κατά 12% με το εμβόλιο BNT162b2 και κατά 16% με το mRNA-1273, αντιστοίχως.

Η απάντηση των Τ λεμφοκυττάρων μετά την 4η δόση έναντι του αρχικού στελέχους του SARS-CoV-2 ήταν 7.3% και 6.2%, αντιστοίχως. Συγκριτικά με τα αποτελέσματα της αντισωματικής απάντησης την 28η ημέρα μετά την 3η δόση του εμβολίου, η 4η δόση φαίνεται να αυξάνει τα αντισώματα κατά 2 φορές περισσότερο από την 3η δόση. Συνοπτικά, μετά την 4η δόση του εμβολίου δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, ο εμβολιασμός ήταν καλά ανεκτός από τους συμμετέχοντες και οδήγησε σε σημαντική αύξηση της κυτταρικής και χημικής ανοσίας. Οι μέγιστες αποδόσεις της τέταρτης δόσης του εμβολίου ήταν παρόμοιες και πιθανόν καλύτερες από την τρίτη δόση του εμβολίου.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας χαιρετίζει τη θεσμοθέτηση της «Φωνής των Ασθενών»

Ιστορική μέρα για το κίνημα των ασθενών χαρακτηρίζει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τη θεσμοθέτηση της «φωνής των ασθενών», με το άρθρο 60 του Νόμου 4931/2022 «Γιατρός για όλους», που ψηφίστηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, από την Ολομέλεια της Βουλής. Όπως επισημαίνει η Ένωση, ήταν εισήγηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. Το εν λόγω αρθρο στο νόμο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις», εισάγει το θεσμικό ρόλο των συλλόγων ασθενών στη διαμόρφωση των πολιτικών της υγείας, επιταχύνοντας τη μετάβαση σε ένα πιο συμμετοχικό μοντέλο αξιολόγησης και βελτίωσης του συστήματος υγείας, που αντιμετωπίζει τον ασθενή ως ισότιμο μέλος.

Η Ένωση δεσμεύεται να διερευνήσει με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και με τους συναφείς οργανισμούς και αρμόδια όργανα της Πολιτείας, τις ευκαιρίες, τη σκοπιμότητα και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη θεσμική συμμετοχή και εκπροσώπηση των ασθενών. «Προσβλέπουμε στην πρόσκληση του Υπουργού για μια συνάντηση εργασίας και στις Υπουργικές Αποφάσεις που θα υλοποιήσουν την πρόθεση της Πολιτείας» αναφέρει, τέλος, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας.

Έφυγε ο Γιώργος Δόκιος

Έφυγε την Τρίτη 17/5, σε ηλικία 78 ετών, ο επί 23 χρόνια Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) Γιώργος Δόκιος. Άνθρωπος δραστήριος και πολυπράγμων, με βαθιά γνώση του χώρου της Υγείας και του Φαρμάκου, ο Γιώργος Δόκιος διετέλεσε επί 23 χρόνια Γενικός Διευθυντής του ΕΦΕΧ, συνδέοντας το όνομά του με τη θεμελίωση και την προαγωγή του κλάδου της Αυτοφροντίδας στην Ελλάδα. Παραμένοντας έως το τέλος αφοσιωμένος στην εκπλήρωση του οράματος του Συνδέσμου, ο εκλιπών συνέβαλε ενεργά στην επίτευξη σημαντικών στόχων και επιτευγμάτων στην αγορά των ΜΗΣΥΦΑ, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη για τους συνεχιστές του έργου του. Η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Δόκιου θα τελεστεί την Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 12:00 στον Ιερό ναό Αγίου Τρύφωνος Κηφισιάς.

Συνεχίζεται για 2η χρονιά το Digital Rotational Program

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Digital Rotational Program, που εξελίσσεται σε θεσμό, φέρνει στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer 4 νέες και νέους, αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Ψηφιακό Οργανισμό της Pfizer μέσα από διάφορους ρόλους και θέσεις εργασίας, κάνοντας το ιδανικό ξεκίνημα στην καριέρα τους.

To Digital Rotational Program του CDI αποδεικνύει τη σταθερή και έμπρακτη υποστήριξη της Pfizer στην νέα γενιά και στους νέους επαγγελματίες της χώρας μας, που αναζητούν ευκαιρίες εργασίες σε ένα διεθνές περιβάλλον με προκλήσεις στον δυναμικό χώρο της καινοτομίας και της ψηφιακής τεχνολογίας.

Το Πρόγραμμα, που εφαρμόζεται από την Pfizer στις Η.Π.Α., ξεκίνησε πέρσι με επιτυχία και στη Θεσσαλονίκη και φέτος απευθύνεται σε νέους από όλη την Ελλάδα, προωθώντας την κουλτούρα της διαρκούς μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης μέσα από την ένταξη 4 αποφοίτων ελληνικών πανεπιστημίων στον οργανισμό της Pfizer, όπου θα απασχοληθούν για δύο χρόνια διαδοχικά σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις εργασίας (6 μήνες στην κάθε μία) προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε τομείς όπως: Software Engineering, Technical Architecture, Information Security και Data Analytics. Στο τέλος των 2 χρόνων οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα επιλέξουν το ρόλο που θέλουν σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και τις προοπτικές εξέλιξης αλλά και με βάση τις ανάγκες της εταιρείας. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου με την εταιρεία και θα πρέπει να εργάζονται στη Θεσσαλονίκη.

Το Digital Rotational Program είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρέχει ευελιξία και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανακαλύψουν στην πράξη τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους σε συνδυασμό με τις ανάγκες του οργανισμού σε θέσεις εργασίας.

Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται βάσει των ακαδημαϊκών επιδόσεων και του βιογραφικού τους με συνέπεια στη δέσμευση της Pfizer να προωθεί ένα περιβάλλον που υποστηρίζει την αποδοχή της διαφορετικότητας και την εξέλιξη και ανάπτυξη μέσα από τη συνεχή μάθηση, και με την υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το ενδιαφέρον του προγράμματος εστιάζεται σε αποφοίτους τεχνολογικών σχολών, σχολών πληροφορικής, ηλεκτρολόγων μηχανικών και θετικών επιστημών.

«Για δεύτερη χρονιά υποδεχόμαστε στην οικογένεια της Pfizer απόφοιτους ελληνικών πανεπιστημιακών σχολών, ταλαντούχους νέους ανθρώπους που θα έχουν την ξεχωριστή ευκαιρία στο ξεκίνημα της επαγγελματικής διαδρομής τους να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες από τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας» δήλωσε ο Nico Gariboldi, Επικεφαλής του CDI, και κατέληξε: «Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του CDI στη Θεσσαλονίκη, επενδύουμε στις δυνατότητες και τα ταλέντα του ελληνικού οικοσυστήματος. Και είμαστε χαρούμενοι που δημιουργούμε πλέον έναν θεσμό ο οποίος αναδεικνύει αυτή την προτεραιότητά μας και δίνει ευκαιρίες στα ταλέντα της χώρας».

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως 27/5/2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την αίτηση τους στο: Digital Rotational Associate (myworkdayjobs.com)