Αύξηση στη δωρεά μοσχευμάτων στο ΓΝΘ Παπαγεωργίου

Το παράδειγμα της οικογένειας της 21χρονης που έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη να δωρίσουν τα όργανά της, φαίνεται να ακολουθούν και άλλοι συμπολίτες μας, όπου τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αυξημένη προσφορά μοσχευμάτων με αποτέλεσμα τις τελευταίες 4 μέρες να έχουν πραγματοποιηθεί τρεις νέες μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.

Συγκεκριμένα, η πιο πρόσφατη μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, σε μία 73χρονη γυναίκα από την Ξάνθη, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα όρασης. Είχαν προηγηθεί μία μεταμόσχευση τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και μια άλλη το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου. Οι λήπτριες, μια γυναίκα 72 ετών από τη Θεσσαλονίκη και μια 62χρονη από τη Σκύδρα, αντίστοιχα, ελπίζουν πλέον ότι η καθημερινότητά τους θα αλλάξει άμεσα, μετά την επιτυχή μεταμόσχευση. Όπως τόνισε ο  Διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών Νικόλαος Ζιάκας, ο οποίος μαζί με την ομάδα του, ανέλαβε και έφερε εις πέρας τις μεταμοσχεύσεις, «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται τεράστια κινητοποίηση στη δωρεά οργάνων και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Εύχομαι η ευαισθητοποίηση να συνεχιστεί και να ακολουθήσουν περισσότερες δωρεές. Μαζί και με την μεταμόσχευση κερατοειδούς της 21χρονης φοιτήτριας και αυτές των τελευταίων ημερών, έχουμε φτάσει τις 29 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς από τις αρχές του έτους», δήλωσε.

 

Συνεχίζονται τα  βραβεία Humanizing Health της TEVA για δεύτερη χρονιά

Έξι  Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, βραβεύτηκαν για δράσεις που χαρακτηρίζονται για τον ανθρωποκεντρικό τους χαρακτήρα και τις χαρισματικές καινοτομίες τους στα Humanizing Health Awards της TEVA. Οι εργαζόμενοι της TEVA, είναι οι άνθρωποι πίσω από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, οι οποίοι ψήφισαν τα προγράμματα που επιβραβεύτηκαν με το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ, ανά περίπτωση.

Οι κοινωνικές δράσεις που επιβραβεύτηκαν φέτος εστιάζουν:

 • Στην προσφορά πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας σε νοσούντες από σπάνιες ασθένειες, αλλά και στις οικογένειες αυτών, από το «Σύλλογο 95 Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς».
 • Στην παροχή δωρεάν καθημερινής βοήθειας σε οικογενειακούς φροντιστές, ώστε να αποδεσμευτούν από ένα μέρος των καθηκόντων που έχουν αναλάβει απέναντι σε μέλη της οικογένειας τους που το έχουν ανάγκη, από το φορέα « Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ».
 • Στη δημιουργία ενόςχρηστικού ενημερωτικού οδηγού, για τα θέματα επιβίωσης των παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο,  από τον φορέα «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ».
 • Στη διεξαγωγή διαδικτυακών σεμιναρίων εκπαίδευσης από εξειδικευμένους επιστήμονες, με θέμα πρωτότυπες μορφές ψυχοκινητικής θεραπείας, ειδικά σχεδιασμένες για τη νόσο του Πάρκινσον με τη υποστήριξη του Συλλόγου ασθενών & Φροντιστών ΠΑΡ.ΚΙΝ.Σ.Ο.Ν.
 • Στη ενδυνάμωση, την ανακούφιση και την υποστήριξη μιας ολοκληρωμένης φροντίδας για τους ασθενείς με καρκίνο, αλλά και τους φροντιστές τους, από το φορέα «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ».
 • Στην νοητική & σωματική ενδυνάμωση καθώς και στη δημιουργική απασχόληση ασθενών με άνοια ή ήπια νοητική διαταραχή, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή tablet από επαγγελματίες, καθώς και εκπαίδευση οικογενειακών φροντιστών στο τρόπο εφαρμογής τους, από το Σωματείο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».

Στην εκδήλωση έστειλε χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης: «Θα ήθελα πραγματικά να σας δώσω συγχαρητήρια και να σας ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία αυτών των Βραβείων που κάνουν πράξη την ουσιαστική φροντίδα μέσω της συνεργασίας με οργανώσεις ασθενών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και φορείς πολιτών. Όλη η φιλοσοφία των συστημάτων υγείας καθώς επίσης και των συνεργατών των συστημάτων υγείας, που είναι η φαρμακοβιομηχανία, είναι ακριβώς να υπηρετούμε τον ασθενή. Προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι ο άνθρωπος και βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των πολιτικών της Πολιτείας, γι’ αυτό η συνεργασία μας με μια φαρμακοβιομηχανία 121 ετών σαν τη δική σας πρέπει να είναι στενή. Η δημιουργία ενός θεσμού «φροντίδας» με γνώμονα την ενσυναίσθηση οδηγούν στην ολιστική αντιμετώπισης των χρόνιων και σοβαρών νοσημάτων αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της ιατρικής και φαρμακευτικής αγωγής

Και πάλι σας συγχαίρω για τις πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνετε όπως είναι οι «Πρωτοβουλίες που μιλάνε στην καρδιά των ασθενών, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των ασθενών»!»

Η Roberta Bonardi, Γενική Διευθύντρια της TEVA Ελλάδας, δήλωσε σχετικά : «Στόχος της TEVA και όλων εμάς, ήταν, είναι και θα είναι η βελτίωση της ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους. Περίπου διακόσια εκατομμύρια άνθρωποι σε εξήντα χώρες επωφελούνται καθημερινά από τα προϊόντα της TEVA και έχουν έναν καλύτερο τρόπο ζωής.  Τα βραβεία Humanizing Health είναι η έμπρακτη απόδειξη μιας προσπάθειας που στο κέντρο βρίσκεται ο ασθενής και μόνο περήφανη μπορώ να αισθάνομαι που είμαι μέρος αυτής της ενέργειας. Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους και στους νικητές»

Η Ιωάννα Καρώνη, Διευθύντρια Επικοινωνίας της TEVA δήλωσε: «Η TEVA συνεχίζει να στηρίζει τον άνθρωπο και ενισχύει δράσεις και πρωτοβουλίες που στέκονται δίπλα στους ασθενείς με χρόνιες ή σοβαρές παθήσεις. Η προσφορά είναι μία από τις σημαντικότερες αξίες της εταιρείας μας, για αυτό και για μία ακόμα χρονιά αναγνωρίζουμε, υποστηρίζουμε και συνδράμουμε, έστω και στο ελάχιστο, στο δύσκολο αγώνα τον συνανθρώπων μας, αλλά και τον οικογενειών τους. Η καλοσύνη και η ευαισθησία ήταν, είναι και θα είναι το επίκεντρο των προθέσεων και των ενέργειων μας. »

Προτάσεις του ΕΚ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία

Σε έκθεση που υιοθετήθηκε την Τρίτη με 526 ψήφους υπέρ, 10 κατά, και 83 αποχές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να επαναπροσδιορίσουν το κοινωνικό, νομικό και πολιτικό πλαίσιο των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, και να συνεισφέρουν στην εξάλειψη στερεοτύπων, διακρίσεων υπέρ ατόμων χωρίς αναπηρία και λανθασμένων αντιλήψεων.

Οι ευρωβουλευτές τάσσονται υπέρ ενός συστήματος που θα προωθεί την κοινωνική συμμετοχή, παραδείγματος χάρη μέσω προσβάσιμων κοινοτήτων που θα είναι σε θέση να παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες και τη φροντίδα που χρειάζονται τα άτομα με αναπηρίες σύμφωνα με την σχετική ευρωπαϊκή στρατηγική. Οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης να διευρυνθούν τα οφέλη της ανακοινωθείσας ευρωπαϊκής κάρτας αναπηρίας και η θέσπισή της να καταστεί υποχρεωτική για τα κράτη μέλη, όπως και μέτρα για εκπαίδευση και περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς.

 

 

Αισιόδοξα αποτελέσματα από εμβόλιο τεχνολογίας mRNA κατά του καρκίνου του δέρματος

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από δοκιμή φάσης 2 εμβολίου που χρησιμοποιεί τεχνολογία mRNA κατά του καρκίνου του δέρματος  ανακοίνωσαν χθες οι αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες Moderna και Merck. Η κλινική δοκιμή αποτελεί μέρος μιας εξαετούς συνεργασίας μεταξύ Merck και Moderna στον τομέα της ανάπτυξης εξατομικευμένων εμβολίων κατά του καρκίνου. Τον Οκτώβριο, η Merck συμφώνησε να πληρώσει 250 εκατ. δολάρια στη Moderna για να αναπτυχθεί και να διατεθεί από κοινού το mRNA-4157/V940. Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, είπε ότι τα αποτελέσματα ενθάρρυναν τη Merck και τη Moderna να ξεκινήσουν δοκιμή φάσης 3, μέσα στο 2023, έτσι ώστε το φάρμακο να υποβληθεί στις ρυθμιστικές αρχές για έγκριση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Moderna, ο συνδυασμός του πειραματικού εμβολίου της με το ανοσοθεραπευτικό φάρμακο Keytruda της Merck μείωσε κατά 44% τον κίνδυνο θανάτου ή υποτροπής μελανώματος σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, σε σύγκριση με τη θεραπεία που χρησιμοποιεί μόνο το Keytruda. Ο Stéphane Bancel δήλωσε ότι οι εταιρείες θα δοκιμάσουν τον συνδυασμό και σε άλλα είδη καρκίνου. ‘Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να λειτουργεί σε πολλούς τύπους όγκων, όχι μόνο στο μελάνωμα’, ανέφερε.

Μετά τις ανακοινώσεις, οι μετοχές της Moderna εκτινάχθηκαν περισσότερο από 8% στις προκαταρκτικές συναλλαγές, ενώ η Merck σημείωσε άνοδο άνω του 2% και οι δείκτες μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν ελαφρά.

 

Θάνος Πλεύρης: Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για τις νέες ακριβές θεραπείες

Για δύσκολη ισορροπία στον τομέα του φαρμάκου δεδομένου ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για τις νέες ακριβές θεραπείες έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2022.  Όπως ανέφερε το στοίχημα για την επόμενη χρονιά είναι ένας ρεαλιστικός προϋπολογισμός . «Αφού εξαντλήσαμε τη φαρμακοβιομηχανία με τις εκπτώσεις, αφού προσπαθήσαμε να ελέγξουμε την κατανάλωση, πρέπει να πάμε στην αύξηση», δήλωσε ο κ Πλεύρης και πρόσθεσε για παράδειγμα ότι όσον αφορά  τις νέες θεραπείες, το επιπλέον ποσό που θα προστίθεται θα υπολογίζεται με βάση τον προσδιορισμό των ενδείξεων και τον κλειστό αριθμό ασθενών στους οποίους θα απευθύνονται. Ο Υπουργός Υγείας επιδοκίμασε επίσης το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης και Διαπραγμάτευσης δεδομένου όπως ανέφερε ότι έχουν επιτευχθεί εκπτώσεις  αξίας 348 εκατ. ευρώ, ενώ στις νέες θεραπείες έχει προβλεφθεί «κλειδωμένος» αριθμός ασθενών.  Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας στο κομμάτι της κατανάλωσης, δεν έγιναν όσα θα ήθελε η ηγεσία του Υπουργείου.

Από 1η Απριλίου  η επιβολή των «ποινών» για την μη εγγραφή στον προσωπικό γιατρό

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση

Για την 1η Απριλίου 2023 μετατίθεται τελικά η παράταση για την εφαρμογή των «ποινών» ή αλλιώς αντικινήτρων για όσους δεν εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και υπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εργασίας &Κοινωνικών Υποθέσεων Κων/νο Χατζηδάκη και τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Η εν λόγω ΚΥΑ προβλέπει ως αντικίνητρο, πρόσθετη συμμετοχή κατά 10% επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του, στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές.  Ωστόσο, όσοι πολίτες  εγγραφούν θα έχουν προτεραιότητα από 1/1/2023 στον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβολή των αντικινήτρων για την μη εγγραφή σε προσωπικό γιατρό ήταν να ξεκινήσει από την 1η Δεκεμβρίου του 2022. Ωστόσο, η έλλειψη γιατρών ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα έχει σταθεί για πολλούς πολίτες εμπόδιο προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο θεσμό του προσωπικού γιατρού και γι’αυτό το λόγο δεν θεωρήθηκε ορθή και η επιβολή των αντικινήτρων.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία 4,67 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εγγραφεί (52,7%) ενώ το σύνολο το προσωπικών γιατρών που είναι εγγεγραμμένοι είναι 3.337.

Προκειμένου να λειτουργήσει ο θεσμός κανονικά, χρειάζονται 5.000 γιατροί.

Τέταρτη χρονιά για την ενημερωτική καμπάνια «Κόκκινη Κλωστή»

«Μην αφήνεις τον πόνο να σε σταματά. Αντιμετώπισέ τον. Ρώτησε το γιατρό σου». Με αυτό το μήνυμα και τρείς ιστορίες (animated videos) από την καθημερινότητα των ανθρώπων με αιμορροφιλία να ξετυλίγουν την κόκκινη κλωστή, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 το ταξίδι της ενημερωτικής καμπάνιας «Κόκκινη Κλωστή», με στόχο να παροτρύνει τα άτομα με αιμορροφιλία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις αναφορικά με τη διαχείριση της νόσου, ώστε να ζουν ελεύθεροι απαλλαγμένοι από τους περιορισμούς που τους επιβάλλει η ασθένεια.

Η καμπάνια  συνεχίστηκε το 2020 με άλλες δύο ιστορίες  και με τα ενθαρρυντικά μηνύματα «Τώρα ο φόβος είναι πίσω σου. Ο κόσμος μπροστά!» και «Μην αφήνεις τον πόνο να σε απομονώσει. Αντιμετώπισέ τον!», ενώ το 2021 οι ιστορίες της Κόκκινης Κλωστής και το μήνυμα «Ελευθερία είναι εσύ να καθορίζεις τα όριά σου. Τώρα μπορείς!»,  εξηγούσαν πως με τη σωστή ενημέρωση και την κατάλληλη θεραπεία το άτομο με αιμορροφιλία μπορεί πλέον να διεκδικήσει μία καλύτερη ζωή, απαλλαγμένη από τα «Πρόσεχε!» και τα «Μη!».

Τις προκλήσεις και τα εμπόδια της καθημερινότητας των ατόμων με αιμορροφιλία μας «διηγήθηκε», με τρόπο συμβολικό, η κόκκινη κλωστή με πρωταγωνιστή πάντα τον ασθενή με αιμορροφιλία ο οποίος απελευθερώνεται από τους περιορισμούς και επαναπροσδιορίζει τα όριά του.

Η καμπάνια «ταξίδεψε» σε online περιβάλλον, το τρίτο τρίμηνο του 2022, καταγράφοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα τα videos κατέγραψαν γύρω στις 50.000 θεάσεις και 1,3 εκατομμύρια προβολές.

Η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης «Κόκκινη Κλωστή», είναι μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (Σ.Π.Ε.Α) και της βιοφαρμακευτικής εταιρείας εξειδικευμένης φροντίδας, Sobi.

O Άρης Παπαδάκος, Country Manager της Sobi για την Ελλάδα, την Κύπρο & τη Μάλτα, αναφερόμενος στην καμπάνια δήλωσε: «Η ενημερωτική καμπάνια «Κόκκινη Κλωστή» αποτελεί έκφραση του Liberate Life, αποτυπώντας το όραμα της Sobi, για μία ζωή πέρα από την αιμορροφιλία, καθώς οι άνθρωποι που ζουν με αιμορροφιλία δικαιούνται να έχουν τις ευκαιρίες που επιθυμούν και μία ζωή πέρα από τους περιορισμούς της νόσου. Η πρωτοβουλία της Sobi για την υλοποίηση της ενημερωτικής καμπάνιας και η συνεργασία μας με τον Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών, αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωσή μας στους ανθρώπους που ζουν με αιμορροφιλία».

 

Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Φορέων για τα Ναρκωτικά & Άλλες Εξαρτήσεις

Η Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού & Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών (ΕΕΣΣΑΝ) μαζί με τον Εθνικό Συντονιστή για τα Ναρκωτικά (ΕΣΥΝΑΡ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) διοργανώνουν την πρώτη τριήμερη Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Φορέων για τα Ναρκωτικά &  Άλλες Εξαρτήσεις (13-15 Δεκεμβρίου 2022).

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ όλων των φορέων και προσώπων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξαρτήσεων σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση, τις προκλήσεις, τις ανάγκες και τις προτάσεις γύρω από την κάθε θεματική, καθώς και η ανάδειξη προτεραιοτήτων και προεκτάσεων για τη χάραξη πολιτικής και την ανάπτυξη Εθνικής Στρατηγικής και Εθνικού Σχεδίου Δράσης από την ΕΕΣΣΑΝ.

Για πρώτη φορά, δεδομένα, πρακτικές, μέθοδοι -από τη σκοπιά των φορέων που συμμετέχουν- τίθενται σε δημόσιο διάλογο. Μέσω της έγκαιρης παρατήρησης και των αξιόπιστων δεδομένων, δίνεται η δυνατότητα να συζητηθούν και να υιοθετηθούν νέοι τρόποι αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να υποστηριχτούν οι καινοτόμες πρακτικές, με απώτερο στόχο την κάλυψη των αναγκών των ατόμων που κάνουν χρήση ουσιών.

Η Συνδιάσκεψη περιλαμβάνει 6 θεματικές ενότητες. Με κεντρικό κορμό τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ΕΚΤΕΠΝ για το προηγούμενο έτος,  επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες μοιράζονται  την εμπειρία τους, συζητούν  για καλές πρακτικές και θέτουν προβληματισμούς.

Η φετινή Συνδιάσκεψη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Μανίνας Τερζίδου, η οποία διετέλεσε Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΕΚΤΕΠΝ για πάνω από 20 χρόνια με σημαντική παρουσία και προσφορά στο χώρο της αντιμετώπισης των προβλημάτων από τη χρήση ουσιών.

Οι οδοντίατροι ζητούν άρση της αύξησης των ασφαλιστικών τους εισφορών

Την ισοπέδωση των συντάξεων των υγειονομικών που έχουν καταγγείλει συντεταγμένα οι Υγειονομικοί Φορείς της χώρας τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας ΕΟΟ, Θανάσης Δεβλιώτης, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, που οργανώθηκε από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία συντασσόμενη με το σύνολο των επιστημονικών φορέων της χώρας ζητάει από την κυβέρνηση : Να αντιληφθεί το μέγεθος της επιβάρυνσης των ελεύθερων επαγγελματιών του χώρου και να άρει, προσωρινά τουλάχιστον για ένα χρόνο, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των οδοντιάτρων.

Επιπροσθέτως, ζητά από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος χιλιάδων υγειονομικών και να επαναφέρει τις συντάξεις τους στο ίδιο επίπεδο με των υπολοίπων επιστημόνων. Τέλος οι οδοντίατροι ζητούν από την κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει το επίδομα μητρότητας στις μη μισθωτές αυτοαπασχολούμενες μητέρες προστατεύοντας έτσι και τις ελεύθερες επαγγελματίες υγειονομικούς συναδέλφους χορηγώντας ισόνομα το επίδομα τεσσάρων μηνών στο ύψος του βασικού  μισθού.

Δερμοαπόξεση και φωτοθεραπεία από τα City Med του Ομίλου Affidea

Τα City Med, Πρότυπα Δερματολογικά Κέντρα του Ομίλου Affidea προσφέρουν σε προνομιακές τιμές έως και τις 31 Ιανουαρίου 2023 δερματικές θεραπείες όπως δερμοαπόξεση και φωτοθεραπεία. Η δερμοαπόξεση είναι μία θεραπεία που ρυθμίζει το pH της επιδερμίδας και κατά συνέπεια προσφέρει καλύτερη συνεκτικότητα στον ιστό, καθώς συμβάλλει στη σμίκρυνση των πόρων και των σμηγματογόνων αδένων, ενώ αναπλάθει φυσικά το δέρμα. Ο μικροβελονισμός του δέρματος είναι ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος και τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Μπορεί να συνδυαστεί με άλλα πρωτόκολλα, ενώ είναι ιδανικός συνδυασμός με βιταμίνη C για extra λάμψη και φωτοθεραπεία. Γνωστή για τις αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές και λευκαντικές ιδιότητές της, είναι μία από τις πιο σημαντικές βιταμίνες. Μία ενυδάτωση προσώπου με την εφαρμογή ορού βιταμίνης C η οποία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση κηλίδων, θα προστατέψει το δέρμα από μελλοντική επανεμφάνισή τους και θα προσφέρει άμεση λάμψη. Η φωτοθεραπεία είναι η εφαρμογή χαμηλής ισχύος φωτεινής ενέργειας, μέσω φασματικά καθαρών μηκών κύματος, για την τόνωση ή τη ρύθμιση βιολογικών λειτουργιών με αποδεδειγμένα θεραπευτικά αποτελέσματα, δίχως παρενέργειες. Έρευνες δείχνουν αύξηση κατά 200% στη σύνθεση ανθρώπινου κολλαγόνου και αύξηση 50 έως 75% στην ανάπτυξη ινοβλαστών τρείς ημέρες μετά την εφαρμογή με led φωτοθεραπεία. Η θεραπεία με φως εφαρμόζεται όλο το χρόνο και είναι αποτελεσματική για όλους τους τύπους δέρματος.

 

 

Βραβεία Humanizing Health της TEVA για δεύτερη χρονιά

Έξι  Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, βραβεύτηκαν για δράσεις που χαρακτηρίζονται για τον ανθρωποκεντρικό τους χαρακτήρα και τις χαρισματικές καινοτομίες τους στα Humanizing Health Awards της TEVA.

Οι εργαζόμενοι της TEVA, είναι οι άνθρωποι πίσω από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, οι οποίοι ψήφισαν τα προγράμματα που επιβραβεύτηκαν με το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ, ανά περίπτωση.

Οι κοινωνικές δράσεις που επιβραβεύτηκαν φέτος εστιάζουν:

 • Στην προσφορά πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας σε νοσούντες από σπάνιες ασθένειες, αλλά και στις οικογένειες αυτών, από το «Σύλλογο 95 Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς».
 • Στην παροχή δωρεάν καθημερινής βοήθειας σε οικογενειακούς φροντιστές, ώστε να αποδεσμευτούν από ένα μέρος των καθηκόντων που έχουν αναλάβει απέναντι σε μέλη της οικογένειας τους που το έχουν ανάγκη, από το φορέα « Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ».
 • Στη δημιουργία ενός χρηστικού ενημερωτικού οδηγού, για τα θέματα επιβίωσης των παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο, από τον φορέα «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ».
 • Στη διεξαγωγή διαδικτυακών σεμιναρίων εκπαίδευσης από εξειδικευμένους επιστήμονες, με θέμα πρωτότυπες μορφές ψυχοκινητικής θεραπείας, ειδικά σχεδιασμένες για τη νόσο του Πάρκινσον με τη υποστήριξη του Συλλόγου ασθενών & Φροντιστών ΠΑΡ.ΚΙΝ.Σ.Ο.Ν.
 • Στη ενδυνάμωση, την ανακούφιση και την υποστήριξη μιας ολοκληρωμένης φροντίδας για τους ασθενείς με καρκίνο, αλλά και τους φροντιστές τους, από το φορέα «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ».
 • Στην νοητική & σωματική ενδυνάμωση καθώς και στη δημιουργική απασχόληση ασθενών με άνοια ή ήπια νοητική διαταραχή, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή tablet από επαγγελματίες, καθώς και εκπαίδευση οικογενειακών φροντιστών στο τρόπο εφαρμογής τους, από το Σωματείο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».

Στην εκδήλωση έστειλε χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης: «Θα ήθελα πραγματικά να σας δώσω συγχαρητήρια και να σας ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία αυτών των Βραβείων που κάνουν πράξη την ουσιαστική φροντίδα μέσω της συνεργασίας με οργανώσεις ασθενών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και φορείς πολιτών. Όλη η φιλοσοφία των συστημάτων υγείας καθώς επίσης και των συνεργατών των συστημάτων υγείας, που είναι η φαρμακοβιομηχανία, είναι ακριβώς να υπηρετούμε τον ασθενή. Προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι ο άνθρωπος και βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των πολιτικών της Πολιτείας, γι’ αυτό η συνεργασία μας με μια φαρμακοβιομηχανία 121 ετών σαν τη δική σας πρέπει να είναι στενή. Η δημιουργία ενός θεσμού «φροντίδας» με γνώμονα την ενσυναίσθηση οδηγούν στην ολιστική αντιμετώπισης των χρόνιων και σοβαρών νοσημάτων αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της ιατρικής και φαρμακευτικής αγωγής».