Αποτελεσματικό αντίσωμα για τη θεραπεία ορισμένων ανεγχείρητων καρκίνων του παχέος εντέρου

Στοιχεία ζωτικής σημασίας για το πιο αποτελεσματικό αντίσωμα για τη θεραπεία ορισμένων ανεγχείρητων καρκίνων του παχέος εντέρου προέκυψαν από μια μεγάλης κλίμακας ιαπωνική δοκιμή. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του Nature, μια μακροχρόνια συζήτηση σχετικά με την πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις διαδεδομένες μορφές καρκίνου του παχέος εντέρου – τον τρίτο πιο διαγνωσμένο καρκίνο στον κόσμο – ολοκληρώθηκε τελικά τον Ιούνιο του 2022. Τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα μιας δοκιμής με περισσότερους από 800 συμμετέχοντες στην Ιαπωνία αποκάλυψαν ότι, όταν σε συνδυασμό με την τυπική χημειοθεραπεία, το φάρμακο panitumumab μείωσε τον κίνδυνο θανάτου κατά 18% σε σύγκριση με το bevacizumab, ένα άλλο φάρμακο που συνήθως συνδυάζεται με χημειοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς. Ο Takayuki Yoshino του National Cancer Center Hospital East (NCHE) στην Kashiwa της Ιαπωνίας, ανέφερε τα αποτελέσματα στην ολομέλεια της Ετήσιας Συνάντησης 2022 της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) στο Σικάγο. «Οι ερευνητές για τον καρκίνο του παχέος εντέρου περίμεναν σχεδόν μια δεκαετία για να έχουν οριστικά στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του panitumumab έναντι του bevacizumab», λέει ο Yoshino. «Τα αποτελέσματα οδήγησαν σε μια αλλαγή στις κατευθυντήριες γραμμές θεραπείας που εκδόθηκαν τόσο από την ASCO όσο και από το Εθνικό Ολοκληρωμένο Δίκτυο Καρκίνου, επηρεάζοντας την πορεία της θεραπείας για έως και 200.000 ασθενείς σε όλο τον κόσμο».

Η χειρουργική αφαίρεση όγκων είναι το χρυσό πρότυπο για την πρώτη θεραπεία στον καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλά περισσότερο από το ένα τρίτο των ασθενών έχουν ανεγχείρητους όγκους όταν διαγνωστούν. Για περίπου τους μισούς από αυτούς τους ασθενείς, δηλαδή εκείνους που έχουν μια μη μεταλλαγμένη εκδοχή του γονιδίου RAS, το panitumumab ή το bevacizumab σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία αποτελούν θεραπευτικές επιλογές, που μπορούν να παρατείνουν τη συνολική επιβίωση έως και 30 μήνες. Το panitumumab και το bevacizumab είναι αντισώματα που στοχεύουν διαφορετικές μοριακές οδούς: το panitumumab αναστέλλει τον υποδοχέα του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα, ενώ το bevacizumab αναστέλλει τον αγγειακό ενδοθηλιακό αυξητικό παράγοντα. Αλλά υπήρχαν ανάμεικτα στοιχεία σχετικά με το ποια από τις δύο ήταν η πιο αποτελεσματική θεραπεία.

Οι αναδρομικές αναλύσεις αυτών των δοκιμών έδειξαν αντικρουόμενα αποτελέσματα. Η ευρωπαϊκή μελέτη πρότεινε ότι το panitumumab ήταν ανώτερο. Από την άλλη πλευρά, οι αναλύσεις στις ΗΠΑ απέδωσαν ασήμαντα αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, το panitumumab χρησιμοποιήθηκε ευρύτερα στην Ευρώπη, ενώ το bevacizumab χρησιμοποιήθηκε ως επί το πλείστον στις ΗΠΑ. Ο Yoshino, μαζί με την Takeda Pharmaceutical, ξεκίνησε την τρέχουσα μελέτη, γνωστή ως δοκιμή PARADIGM, για να συγκρίνει το panitumumab και το bevacizumab απευθείας σε ασθενείς με μη μεταλλαγμένες εκδόσεις γονιδίων RAS. «Έγινε επίσης σαφές από τη βασική έρευνα ότι το panitumumab λειτούργησε καλύτερα για όγκους που προέρχονται από την αριστερή πλευρά του παχέος εντέρου. Το πρωτόκολλο δοκιμής μας ήταν σε θέση να εξηγήσει αυτά τα νέα ευρήματα», λέει ο Yoshino. «Τώρα, με ισχυρές ενδείξεις υπέρ της πανιτουμουμάμπης, αναμένουμε ότι οι θεραπείες για τον αριστερόστροφο καρκίνο του παχέος εντέρου θα τυποποιηθούν παγκοσμίως».

Ασφαλής και αποτελεσματική η ιβουπροφαίνη σε δόσεις μέχρι 1200 mg ημερησίως

Η ιβουπροφαίνη είναι φάρμακο αποτελεσματικό και ασφαλές  όταν δίνεται σε δόσεις  μέχρι 1200mg ημερησίως και παραμένει βασικός πυλώνας στο αναλγητικό οπλοστάσιο με πολυάριθμες τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές, μελέτες και δεκαετίες κλινικής εμπειρίας, ήταν ένα από τα βασικά μηνύματα της Συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε η Reckitt Health με αφορμή την πραγματοποίηση  Expert Forum, στο οποίο συμμετείχαν  16 ειδικοί/experts  από 10 διαφορετικές ειδικότητες.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο Expert Forum, όπως τόνισε ο γενικός γιατρός Άρις Γκόβας συμφώνησαν ότι το μέγιστο αναλγητικό αποτέλεσμα δίδεται με την δόση των 400mg/dose  παρόλο που η ιβουπροφαίνη προτείνεται και χρησιμοποιείται λανθασμένα  σε δόσεις των 600mg για οξύ άλγος. Αυτή είναι μία λάθος θεωρία και αντίληψη που θα πρέπει να «σπάσει». Όσον αφορά στην διαχείριση του πονοκεφάλου, η άμεση θεραπεία είναι σημαντική για την βελτιστοποίηση του αναλγητικού αποτελέσματος: Πλήρης αναλγησία, το ταχύτερο δυνατό, στην χαμηλότερη δόση.  Σύμφωνα με τους ειδικούς και με βάση τις Κατευθυντήριες οδηγίες για την Κεφαλαλγία Τάσεως, η ιβουπροφαίνη των 400mg συνιστάται ως θεραπεία πρώτης επιλογής αφού είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι συνδυάζει και τα 3 προ απαιτούμενα, κατέληξε ο κος Γκόβας.

Τέλος,  οι συμμετέχοντες  αποφάσισαν  να πραγματοποιηθεί από το Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ με τη συνεργασία Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών Γενικής Ιατρικής π.χ. της ΕΕΕΕΠ και του ΕΚΟΓΙ,  ένα συστηματικό review και μετανάλυση με τίτλο «Συγκριτική εκτίμηση της ασφάλειας της ιβουπροφαίνης σε σχέση με την παρακεταμόλη».

 

 

Γιατροί: Εκκαθάριση και αποπληρωμή ληξιπροθέσμων οφειλών παλαιών ασφαλιστικών ταμείων

Ο ΙΣΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και του ΕΦΚΑ για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκκαθάρισης και αποπληρωμής οφειλών των παλαιών ασφαλιστικών ταμείων και με εισήγηση του προέδρου κ. Πατούλη και ομόφωνη έγκριση του Δ.Σ. προχώρησε στην πρόσληψη υπαλλήλων, αναλογιζόμενος τις ανάγκες των ιατρών μελών του προκειμένου να επιλυθεί ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τους ιατρούς για μια δεκαετία. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται  ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο αριθμός των υπαλλήλων που είχε προσλάβει ο ΙΣΑ για αυτές τις διαδικασίες ανερχόταν σε δεκατρείς, με οικονομική επιβάρυνση αποκλειστικά το ταμείο του Συλλόγου. Ένας αριθμός από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, από κάποια περίοδο και μετά, απασχολήθηκε και στην απονομή συντάξεων από τον ΕΦΚΑ ( τόσο στις συντάξεις του πρώην ΤΣΑΥ όσο και στις συντάξεις του Δημοσίου) επιλύοντας σε μεγάλο βαθμό ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος. Με τις προσπάθειες του ΙΣΑ αυτή την περίοδο έχουν εκκαθαριστεί και αποπληρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιατρών της Αθήνας και λόγω του όγκου της δουλειάς αλλά και των διαδικασιών εκκαθάρισης έχουν εξυπηρετηθεί και πολλοί ιατροί της επαρχίας χωρίς να είναι μέλη του Συλλόγου. Το ίδιο ισχύει και στην επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής συντάξεων των συναδέλφων, η οποία επιτυγχάνεται πάλι με οικονομική επιβάρυνση, αποκλειστικά του ΙΣΑ.

 

Ανώτατο Κλιμάκιο του ΟΔΙΠΥ στην Ιταλία

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Μπολόνια στην Υγειονομική Περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, μετέβη ανώτατο κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας Υγείας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Από Ελληνικής πλευράς  μετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΔΙΠΥ Βασίλειος Μπαλάνης και  ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βελτίωσης των Υπηρεσιών Ποιότητας, Δρ. Ελευθέριος Θηραίος ενώ από Ιταλικής ο Περιφερειάρχης της Υγειονομικής Περιφέρειας Dr Bordon και η ηγεσία των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του συστήματος Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας με πιο σημαντικά σημεία συζήτησης:

– Τον τρόπο επαρκούς χρηματοδότησης

-Τον ρόλο του οικογενειακού/προσωπικού ιατρού (δέσμη υπηρεσιών, σύστημα παραπομπής, συμβόλαιο και αποζημίωση υπηρεσιών)

-Τον ρόλο των άλλων επαγγελματιών υγείας στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας στις Υγειονομικές περιφέρειες.

-Τον ρόλο της παροχής ολοκληρωμένης υποστήριξης με υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας ασθενών με χρόνια νοσήματα

Ο κ. Θηραίος παρουσίασε την εφαρμογή του θεσμού του προσωπικού ιατρού όπως υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καθώς και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ιδιαίτερη αναφορά στον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας και στις σχεδιαζόμενες υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας.

Επίσης αναλύθηκε διεξοδικά το παράδειγμα  ασθενών με ψυχικά νοσήματα και η εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων προληπτικού και προ συμπτωματικού ελέγχου, στο πλαίσιο της κοινής διαπίστωσης για ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας και της αποδοτικότητας  των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο κ. Μπαλάνης παρουσίασε το ρόλο του ΟΔΙΠΥ στο σύστημα υγείας,  την σημασία της ανάπτυξης ενός κοινού πλαισίου αξιολόγησης των υπηρεσιών υγείας και τις προοπτικές του οργανισμού.

Ως προς το μείζον θέμα του τρόπου αξιολόγησης των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας αναλύθηκαν διεξοδικά βέλτιστες πρακτικές όπως :

-Σύστημα δεικτών σε εθνικό επίπεδο

-Σύστημα προσαρμοσμένων δεικτών για τις ανάγκες κάθε περιφέρειας

-Σύστημα προσαρμοσμένων δεικτών για τις ανάγκες φορέων υπηρεσιών υγείας σε νοσοκομειακό και εξω-νοσοκομειακό περιβάλλον

-Ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης των παραπάνω

Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο , τονίστηκε η σημασία της διασύνδεσης των υπηρεσιών υγείας (health care) με τις κοινωνικές υπηρεσίες (social care) όπως και της πρόσβασης των μεταναστών στις υπηρεσίες υγείας.

 

Στην Αθήνα κορυφαίο διεθνές συνέδριο για την εσωτερική παθολογία

Στην Αθήνα από τις 15 – 18 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθούν το 21o  Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παθολογίας, (ECIM) και το 12ο Διεθνές Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας. Η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία του European Federation of Internal Medicine που φέτος συνεργάζεται με το Ινστιτούτου Εσωτερικής Παθολογίας & Ηπατολογίας και την Παθολογική Κλινική & Ομώνυμου Ερευνητικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με στόχο την από κοινού διοργάνωση δύο πολύ σημαντικών συνεδρίων. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την προεδρεία του Καθηγητή Παθολογίας Dror Dicker από το Hasharoon Hospital του Ισραήλ και του καθηγητή Γεώργιου Νταλέκου από το Τμήμα Ιατρικής  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο 4ήμερο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ως ομιλητές πάνω από 100 διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο το κόσμο, 36 διεθνείς επιστημονικές εταιρείες μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παθολογίας (European Federation of Internal Medince), οι οποίοι θα μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους για ότι νεότερο υπάρχει στον ευρύ τομέα της Εσωτερικής Παθολογίας.

Τις εργασίες αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.500 σύνεδροι από όλο τον κόσμο – ειδικευμένων και ειδικευόμενων Παθολόγων, Ηπατολόγων, Καρδιολόγων, Διαβητολόγων, Ρευματολόγων, Λοιμωξιολόγων, Ογκολόγων, Γαστρεντερολόγων, Γενικών Ιατρών και άλλων ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων που ήδη έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν και να διαμείνουν στην Αθήνα για τις εργασίες τους.

Το επιστημονικό πρόγραμμα έχει πιστοποιηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Μοριοδότησης με 25 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τη διεθνή εμπειρία και πρακτική στον τομέα της Εσωτερικής Παθολογίας φέρνοντας τους συνέδρους σε επαφή με ότι νεώτερο στη πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία αυτών. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικό αριθμό στρογγυλών τραπεζών, διδακτικών ομιλιών και συζητήσεων με τους ειδικούς.

Επισήμως η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης, 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 17.15-18.15 στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα «Σκαλκώτας»).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://ecim2023.efim.org/.

 

Έγκριση του luspatercept για την αντιμετώπιση της αναιμίας

Η Bristol Myers Squibb ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε πλήρη Άδεια Κυκλοφορίας για το luspatercept, το οποίο αποτελεί πρώτη στην κατηγορία της (first-in-class) θεραπευτική επιλογή, για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της αναιμίας που σχετίζεται με μη εξαρτώμενη από μεταγγίσεις β-θαλασσαιμία σε ενήλικες ασθενείς. Επί του παρόντος, το luspatercept είναι εγκεκριμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά για την αντιμετώπιση της εξαρτώμενης από μεταγγίσεις αναιμίας που σχετίζεται με β-θαλασσαιμία και χαμηλού κινδύνου μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα (ΜΔΣ). Η κεντρική Άδεια Κυκλοφορίας αφορά την έγκριση χρήσης του luspatercept σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν.

«Η β-θαλασσαιμία είναι μια κληρονομική αιματολογική διαταραχή που λόγω της αναιμίας, θέτει τους ασθενείς σε σημαντικό κίνδυνο εκδήλωσης μακροπρόθεσμων επιπλοκών. Ο κίνδυνος αυτός αναδεικνύει την ουσιαστική ανάγκη για την ύπαρξη θεραπευτικών επιλογών, ανεξαρτήτως της εξάρτησης του ασθενούς από μεταγγίσεις αίματος. Η ανακοίνωση αποτελεί μια ευχάριστη είδηση για τους ασθενείς με αναιμία που σχετίζεται με μη εξαρτώμενη από μεταγγίσεις β-θαλασσαιμία σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίοι αναζητούν νεότερες θεραπευτικές επιλογές για να αποφύγουν αυτές τις επιπλοκές», δήλωσε ο Noah Berkowitz, M.D., Ph.D., αντιπρόεδρος ανάπτυξης του τομέα Αιματολογίας της Bristol Myers Squibb. «Η πρόσφατη έγκριση αφορά στην τρίτη ένδειξη για το luspatercept στην Ευρώπη και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την αξιολόγηση αυτής της πρώτης στην κατηγορία της (first–in-class) θεραπευτικής επιλογής, σε πολλές ακόμη ασθένειες που συνδέονται με την αναιμία, στο πλαίσιο ενός ευρύτατου προγράμματος κλινικής ανάπτυξης».

 

Novo Nordisk: Ένας Αιώνας Ιστορίας – Ένας Αιώνας Καινοτομίας

Στο πλαίσιο της 100ης επετείου της εταιρείας καθώς και του 21ου Διαβητολογικού Συνεδρίου της Ε.Δ.Ε., το Ελληνικό Υποκατάστημα “Novo Nordisk Hellas Ltd”, διοργάνωσε μία σειρά εκδηλώσεων στην αίθουσα Βεργίνα του ξενοδοχείου Divani Caravel από τις 6 έως τις 11 Μαρτίου 2023, ώστε να γνωστοποιήσει την ιστορία της εταιρείας, τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους επαγγελματίες υγείας, συμμετέχοντες του συνεδρίου. Περισσότεροι από 500 προσκεκλημένοι της εταιρείας, εκ των οποίων, μέλη της κυβέρνησης, θεσμικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, εκπρόσωποι επιστημονικών εταιρειών, δημοσιογράφοι του χώρου της υγείας, εμπορικά τμήματα, προμηθευτές της εταιρείας, καθώς και περισσότεροι από 1000 σύνεδροι – επαγγελματίες υγείας ξεναγήθηκαν στη ΝΝ100 Heritage Exhibition, είτε με φυσική, είτε με virtual παρουσία. Παράλληλα, μέσω εικονικής πραγματικότητας (VR experience), βιώσαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, όπου περιηγήθηκαν ψηφιακά σε ένα διαφορετικό «κόσμο ιστορίας» της Novo Nordisk. Στην αίθουσα Βεργίνα του ξενοδοχείου Divani Caravel, καθ’ όλη τη διάρκεια της ΝΝ100 Heritage Exhibition, υπήρξαν παρουσιάσεις από το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου, τη Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων κα Μαίρη Καραγεώργου καθώς και από τα στελέχη του Leadership Team της εταιρείας. Ο Γενικός Διευθυντής της Novo Nordisk Hellas κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, δήλωσε σχετικά με την 100η επέτειο της εταιρείας: «Καθώς η Novo Nordisk κλείνει τα 100 της χρόνια, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε την αλλαγή για έναν υγιή κόσμο. Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βασίζονται στα φάρμακά μας που σώζουν ζωές, αντιμετωπίζουμε, επίσης, νέες προκλήσεις στον τομέα της υγείας. Σήμερα, η διάσωση ζωών πρέπει να συνοδεύεται από τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας, με την τελική φιλοδοξία ενός κόσμου απαλλαγμένου από το βάρος των ασθενειών. Η Επιμονή και η συνεργασία έχουν καθορίσει το παρελθόν μας και θα καθορίσουν το μέλλον μας. Μαζί, οδηγούμε την αλλαγή για τις επόμενες γενιές».

Η NIVEA ανέπτυξε ένα μοναδικό αντηλιακό για 4χρονη

Πιστή στις αρχές της και στην αποστολή CARE BEYOND SKIN, η ΝΙVEA ανέπτυξε ένα μοναδικό αντηλιακό, το «Shadow Jumper», ειδικά και μόνο για την 4χρονη Charlotte. H Charlotte πάσχει από Ερυθροποιητική Πρωτοπορφυρία (EPP) που δεν της επιτρέπει να εκτεθεί στον ήλιο, κι έτσι μαζί με άλλους συχνά ονομάζονται «Shadow Jumpers», αφού ζουν στην σκιά. Χάρη στην νέα ανακάλυψη των εργαστηρίων της NIVEA, η Charlotte θα μπορεί να απολαμβάνει πια μικρές περιπλανήσεις κάτω από τον ήλιο. Ήδη από τη βρεφική της ηλικία, η Charlotte δεν μπορούσε να βρεθεί στον ήλιο, γι’ αυτό και οι γονείς της έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να βρουν βοήθεια. Έτσι, έφτασαν στη NIVEA και τον Dr. Ludger Kolbe, Chief Scientist for Photobiology της Beiersdorf και εκεί ξεκίνησε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου καλλυντικού αντιηλιακού με στόχο την προστασία της επιδερμίδας της Charlotte από το μπλε φως και την υπεριώδη ακτινοβολία, και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της. Ο Dr. Ludger Kolbe, Chief Scientist for Photobiology της Beiersdorf Της έρευνας ηγήθηκε της έρευνας, καταφέρνοντας να δημιουργήσει ένα μοναδικό αντηλιακό, ειδικά για την Charlotte. Όπως ο ίδιος αναφέρει: «Με τα υψηλά πρότυπα που ακολουθούμε στη NIVEA, είμαστε ευτυχείς που καταφέραμε να βρούμε μια εξειδικευμένη λύση για τη Charlotte. Με το ειδικά διαμορφωμένο αντιηλιακό της, ενώ θα χρειαστεί να είναι προσεχτική όταν βρίσκεται στον ήλιο, θα μπορεί πια να περνάει λίγο περισσότερο χρόνο παίζοντας έξω με τους φίλους της». Το αντηλιακό της Charlotte δημιουργήθηκε ειδικά και μόνο για την Charlotte και της δικές της εξατομικευμένες ανάγκες και δεν αποτελεί μια νέα προσθήκη στην σειρά αντηλιακών της NIVEA.

 

 

Σημαντικές πιστοποιήσεις για τα Διαγνωστικά Κέντρα Affidea

Σημαντικές πιστοποιήσεις έλαβαν τα διαγνωστικά κέντρα του Ομίλου Affidea από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας (European Society of Radiology – ESR), κατακτώντας 5 αστέρια για την ποιότητα και την ασφάλεια των εξετάσεών τους. Τα διαγνωστικά κέντρα Affidea αποτελούν τα μοναδικά ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα που  βραβεύονται με την ανώτατη αυτή διάκριση από πλευράς ακτινοπροστασίας και κατατάσσονται στη λίστα ‘Wall of Stars’ μαζί με την «αφρόκρεμα» των ιατρικών κέντρων της Ευρώπης.

To ‘EuroSafe Imaging Stars’ είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας, η οποία στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου ιατρικών μονάδων απεικόνισης υψηλής ποιότητας με εφαρμογή αυστηρών μέτρων ακτινοπροστασίας. Τα κέντρα Dose Excellence της Affidea συμμετέχουν μέσω του ‘EuroSafe Imaging Stars’ σε προγράμματα ακτινοπροστασίας, ενημέρωσης και ασφάλειας των εξεταζόμενων, συνεισφέροντας στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας των εξετάσεων και παράλληλα της ασφάλειας των εξεταζόμενων στην καθημερινή πράξη.

Στο πλαίσιο του ελέγχου για την πιστοποίηση πραγματοποιείται επιθεώρηση και πιστοποιούνται οι επιδόσεις του Ομίλου σε ιατρικό, τεχνικό και διοικητικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης ελέγχεται το σύστημα ποιότητας και οι λειτουργίες των διαγνωστικών. Η απόκτηση του πιστοποιητικού που ανανεώνεται κάθε τρία χρόνια είναι απόδειξη ότι η Affidea καλύπτει τις απαιτήσεις και τα κριτήρια του προτύπου, καθώς τον Φεβρουάριο 2023 ανανεώθηκαν τα σχετικά πιστοποιητικά.

«Είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς στην Affidea που τα κέντρα μας βραβεύτηκαν με 5 αστέρια από τον Ευρωπαϊκό θεσμό ‘Eurosafe Imaging – Wall of Stars’. Σκοπός μας είναι και τα λοιπά κέντρα να λάβουν αντίστοιχη βράβευση και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Η πελατοκεντρικότητα και στα κλινικά μας πρωτόκολλα αναγνωρίζεται και η διαφορά της χαμηλότερης ακτινικής επιβάρυνσης σαφώς μετράει για τους εξεταζόμενούς μας», σημειώνει ο Επιστημονικός Διευθυντής της Affidea Ελλάδος, Ακτινοδιαγνώστης, Δημήτριος Δαραβίγκας.

Το Άσυλο Ανιάτων προκηρύσσει θέσεις Νοσηλευτών Τραπεζοκόμων και Ιματοφυλάκων

Το Άσυλο Ανιάτων προκηρύσσει δέκα (10) θέσεις Νοσηλευτών, έξι (6) θέσεις Τραπεζοκόμων και δύο (2) θέσεις Ιματοφυλάκων, για την υποστήριξη ατόμων με κινητική αναπηρία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος, όσον αφορά του νοσηλευτές/τριες το προφίλ του επιθυμητού υποψηφίου περιλαμβάνει: Πτυχίο Νοσηλευτή/τριας ΠΕ / ΤΕ / ΔΕ,  Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, Γνώση χειρισμού Η/Υ (ECDL), Προαιρετική η ύπαρξη επιμορφωτικών σεμιναρίων, Πιστοποιητικό εμβολιασμού, Ποινικό μητρώο. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό σημείωμα τους στο email: [email protected] τηλ. επικοινωνίας: 2108647522 (εσωτ. 143). Όσον αφορά τους τραπεζοκόμους, το προφίλ επιθυμητού υποψηφίου περιλαμβάνει Πτυχίο Λυκείου / ΕΠΑΛ, Προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση Τραπεζοκόμου,  Αίσθημα ενδιαφέροντος και υπευθυνότητας απέναντι στον ασθενή, Πιστοποιητικό εμβολιασμού, Ποινικό μητρώο.Για τους ιματιοφύλακες, το προφίλ επιθυμητού υποψηφίου περιλαμβάνει: Πτυχίο Λυκείου / ΕΠΑΛ, Γνώση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, Πιστοποιητικό εμβολιασμού, Ποινικό μητρώο.