Πρώιμη Παρέμβαση σε βρέφη υψηλού κινδύνου ηλικίας 0 έως 12 μηνών

H Επιστημονική Ημερίδα του ΙΑΣΩ Παίδων με θέμα «Πρώιμη Παρέμβαση σε βρέφη υψηλού κινδύνου ηλικίας 0 έως 12 μηνών και  o ρόλος των επιμέρους ειδικοτήτων», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01 Ιουλίου 2023, ώρα 09:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Νευρολογικό Τμήμα και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΙΑΣΩ Παίδων με στόχο να προβάλει το πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης, το οποίο εφαρμόζεται στο ΙΑΣΩ Παίδων σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) και να συμβάλλει στην ολιστική ανάπτυξη των βρεφών υψηλού κινδύνου με νευροαναπτυξιακά προβλήματα.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στη συνεργασία και τη συμβολή του Φυσιοθεραπευτή, του Εργοθεραπευτή, του Ειδικού για τη Διαταραχή Σίτισης και του Λογοθεραπευτή στην ανάπτυξη και τη φροντίδα των βρεφών. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι ευρέως αναγνωρισμένες δοκιμασίες αξιολόγησης των παιδιών με υψηλό κίνδυνο για νευροαναπτυξιακά προβλήματα, τα οποία παρέχονται από τα τμήματά του ΙΑΣΩ Παίδων, όπως για παράδειγμα το HINE Test καθώς και το BAYLEY Test.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα παραθέσει ομιλία η διεθνώς καταξιωμένη Καθηγήτρια Veronica Schiariti, Αναπτυξιακή Παιδίατρος, η οποία έχει ηγηθεί της ομάδας του International Classification of Disability and Functioning της Διεθνούς Οργάνωσης Υγείας και έχει θεσπίσει το σύστημα ICF.

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία ή μέσω του website του Ομίλου ΙΑΣΩ σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 6383906.

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας βρίσκεται στο ακόλουθο link: https://bit.ly/3MVDKoy

ΚΕΤΕΚΝΥ: Παρουσίαση των εφαρμογών της πλατφόρμας DRG

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Ανάπτυξη μηχανισμού ποιοτικού ελέγχου της ιατρικής κωδικοποίησης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ)’. Αξιοποίηση της πλατφόρμας  DRG: plat_FORM HOSPITAL’S FUTURE», θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 15.00. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της  πράξης  «Εγκατάσταση και ενίσχυση μηχανισμών ελέγχου ιατρικής κωδικοποίησης του Ελληνικού Ινστιτούτου DRG (ΚΕΤΕΚΝΥ ΑΕ)» με Κωδικό ΟΠΣ 5174075, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020», ΕΣΠΑ 2014-2020. Η εκδήλωση απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε στελέχη  των: Υπουργείου Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), Νοσοκομεία, ΕΟΠΠΥ. Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι δράσεις και οι στόχοι του  έργου, οι εφαρμογές της πλατφόρμας DRG plat_FORM HOSPITAL’S FUTURE και τρόποι αξιοποίησης από τις Υγειονομικές Περιφέρειες στην Ελλάδα. Επίσης θα γίνει παρουσίαση της μεθοδολογίας υλοποίησης των ελέγχων στο πλαίσιο του υποέργου «Σύμβαση παρόχου Ελέγχου & Συμβουλευτικής στην ιατρική κωδικοποίηση» καθώς επίσης και η σημασία της υιοθέτησης διεθνών πρακτικών για την βελτίωση της ποιότητας της ιατρικής κωδικοποίησης στην Ελλάδα. Τέλος θα γίνει αναφορά στο πλάνο εφαρμογής/επέκτασης των μηχανισμών ελέγχου σε όλες τις ΥΠΕ και στο μοντέλο βιωσιμότητας της πλατφόρμας   που εξασφαλίζουν την λειτουργία, συντήρηση και την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου.

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών – Ελληνικό Ινστιτούτο DRG (ΚΕΤΕΚΝΥ ΑΕ), πιστό στις αρχές του για ανεξαρτησία, διαφάνεια, ουδετερότητα και επιστημονική τεκμηρίωση, ξεκινά με την πρώτη διαδικτυακή του εκδήλωση τις δράσεις  προς ενημέρωση και κινητοποίηση  των εργαζόμενων στον χώρο τα Υγείας, αλλά και του ευρέος κοινού.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχή μπορείτε να καλέσετε: 210 3648337

Σε εξέλιξη δύο νέα φάρμακα για την παχυσαρκία με εντυπωσιακά πλεονεκτήματα

Δύο νέα φάρμακα για τη θεραπεία της παχυσαρκίας πρόκειται να γίνουν διαθέσιμα τα επόμενα χρόνια – και προσφέρουν πλεονεκτήματα πέρα ​​από αυτά των εξαιρετικά αποτελεσματικών φαρμάκων που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά.

Το πρώτο, που ονομάζεται orforglipron, είναι πιο εύκολο στη χρήση και στην παραγωγή, και πιθανότατα θα είναι φθηνότερο από τις υπάρχουσες θεραπείες. Το δεύτερο, το retatrutide, έχει ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο αποτελεσματικότητας και θα μπορούσε να ανεβάσει τον πήχη για τη φαρμακολογική θεραπεία της παχυσαρκίας.

Τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙ και των δύο φαρμάκων ανακοινώθηκαν στη συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης Διαβήτη αυτόν τον μήνα και δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine. Οι δοκιμές φάσης ΙΙ παρέχουν δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου και την ιδανική δοσολογία σε μια μικρή ομάδα συμμετεχόντων. Η ορφοργλιπρόνη και η ρετατρουτίδη μιμούνται τις ορμόνες που παράγονται από την επένδυση του εντέρου ως απόκριση σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Αυτές οι ορμόνες βοηθούν στην επιβράδυνση της διέλευσης της τροφής μέσω του πεπτικού σωλήνα και στη μείωση της όρεξης δρώντας στους υποδοχείς στον εγκέφαλο –δύο αποτελέσματα που μειώνουν την επιθυμία των ανθρώπων για φαγητό και τους βοηθούν να χάσουν βάρος. Τα φάρμακα αποτελούν μέρος μιας κατηγορίας που ονομάζονται αγωνιστές υποδοχέα τύπου γλυκαγόνης πεπτιδίου-1 (GLP-1). Παρόμοια φάρμακα δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά για την καταπολέμηση του διαβήτη, με την απώλεια βάρους ως ευπρόσδεκτο παράπλευρο όφελος. Τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, δύο αγωνιστές των υποδοχέων GLP-1 που οδηγούν σε σημαντική απώλεια βάρους έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ένα από αυτά, το tirzepatide με την εμπορική ονομασία Mounjaro, έχει εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ μόνο για τη θεραπεία του διαβήτη. Το άλλο εγκεκριμένο φάρμακο, η σεμαγλουτίδη, πωλείται με δύο εμπορικές ονομασίες: Ozempic, θεραπεία διαβήτη και Wegovy, θεραπεία παχυσαρκίας. Τόσο η τιρζεπατίδη όσο και η σεμαγλουτίδη έχουν βοηθήσει τα άτομα με παχυσαρκία να αποκτήσουν τα δυνητικά σωτήρια οφέλη της απώλειας βάρους, όπως η μείωση του σακχάρου στο αίμα και η μειωμένη υπέρταση. Τόσο το Wegovy όσο και το Mounjaro απαιτούν ενέσεις σε εβδομαδιαία βάση, τις οποίες πολλοί άνθρωποι βρίσκουν δυσάρεστες. Επιπλέον, και τα δύο φάρμακα ανήκουν σε μια ομάδα μορίων που ονομάζονται πεπτίδια, τα οποία είναι ακριβά και δύσκολα στην παραγωγή τους.

Οι τιμές για το Wegovy και το Mounjaro ξεπερνούν τα 1.000 δολάρια ΗΠΑ το μήνα και οι ελλείψεις προμηθειών καθιστούν μερικές φορές τα φάρμακα δυσεύρετα. Η ορφοργλιπρόνη, ωστόσο, είναι ένα μη πεπτιδικό μόριο που είναι εύκολο να παραχθεί και να συσκευαστεί σε χάπι. Η τιμή του φαρμάκου δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά πιθανότατα θα είναι πολύ φθηνότερο από τα υπάρχοντα φάρμακα διαχείρισης βάρους, λέει ο γιατρός εσωτερικής ιατρικής Sean Wharton στο Πανεπιστήμιο McMaster στο Χάμιλτον του Καναδά. Ενώ η ορφοργλιπρόνη θα μπορούσε να προσφέρει φαρμακολογική διαχείριση βάρους σε έναν ευρύτερο πληθυσμό, η ρετατρουτίδη θα μπορούσε να προσφέρει ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο απώλειας βάρους. Στην υψηλότερη δόση που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή, οι συμμετέχοντες έχασαν κατά μέσο όρο 24,2% του σωματικού τους βάρους σε διάστημα 11 μηνών θεραπείας. Τα επί του παρόντος εγκεκριμένα φάρμακα τείνουν να αποφέρουν περίπου 15-20% απώλεια βάρους σε παρόμοια χρονική περίοδο.

Στο 45% το clawback για τις μικροβιολογικές εξετάσεις τον Μάρτιο

Με αφορμή το ύψος του clawback για τις μικροβιολογικές εξετάσεις για το μήνα Μάρτιο που «σκαρφάλωσε» στο 45%, το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ ζητά συνάντηση με τον νέο Υπουργό Υγείας. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων ως Υπουργός Υγείας και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας. Το έργο που έχετε να διατελέσετε είναι σίγουρα δύσκολο και με αρκετές προκλήσεις.

Μία από αυτές, είναι τα υψηλά ποσοστά clawback στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ιδιαίτερα στις ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις.Το clawback που κοινοποιήθηκε σήμερα στους παρόχους υγείας και αφορά στον μήνα Μάρτιο, για τις μικροβιολογικές εξετάσεις, είναι σχεδόν 45%, αρνητικό ποσοστό ρεκόρ όλων των εποχών!!!

Εξαιτίας του ανεξέλεγκτου πλέον clawback, που ήρθε στα χέρια σας προς διαχείριση, ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας για τη συζήτηση των θεμάτων που άπτονται του clawback των διαγνωστικών εξετάσεων, της χρηματοδότησης της ΠΦΥ καθώς και των μέτρων που μπορούν να ληφθούν για τον περιορισμό των περικοπών αυτών. Η συνέχιση αυτών των μέτρων περικοπών στις δαπάνες των διαγνωστικών εργαστηρίων,πολυϊατρείων και κλινικοεργαστηριακών ιατρών θα αφανίσει την ΠΦΥ στην οποία στην στηρίζεται το 90% της Δημόσιας Υγείας. Σας ευχόμαστε και πάλι καλή επιτυχία και αναμένουμε την συνάντηση μαζί σας».

 

Χρυσοχοΐδης: Τηλεδιάσκεψη με διοικητές νοσοκομείων ΕΣΥ

Άμεσα ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συγκαλώντας αμέσως μετά την προχθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Υγείας, τηλεδιάσκεψη με τους 120 διοικητές νοσοκομείων του ΕΣΥ. Ο κ  Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ αποτελεσματικότητα, εγρήγορση και διαχείριση κάθε έκτακτης κατάστασης τόσο κατά τη διάρκεια των καθημερινών ωραρίων όσο και κτά τη διάρκεια των εφημεριών. Ο Υπουργός Υγείας φέρεται επίσης να τους ζήτησε να απευθύνονται για κάθε κρίσιμο θέμα στον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, που όπως έχει ήδη ανακοινωθεί αναλαμβάνει το σύνολο των αρμοδιοτήτων που αφορούν στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΣΥ. Επίσης κατέστησε σαφές ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) το οποίο συντονίζει το έργο όλου του ΕΣΥ, θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα για κάθε συμβάν. Χθες το πρωί ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τον Ευαγγελισμό, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμεινε περίπου 2 ώρες, και ενημερώθηκε για ζητήματα του νοσοκομείου, από τους αρμόδιους του Ιδρύματος. Επισκέφθηκε επίσης το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ογκολογικές και αιματολογικές κλινικές, όπου και συνομίλησε με τους γιατρούς.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη του ομιλία κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου, ο κ Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας στο οποίο οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ανεξαρτήτως εισοδήματος, ανακοίνωσε την αναβάθμιση 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, καθώς και τον προγραμματισμό για 10.000 προσλήψεις προσωπικού.

 

Ελλάδα: Σε χαμηλότερα επίπεδα κυκλοφορίας ο ιός του Δυτικού Νείλου φέτος

Χαμηλότερα επίπεδα κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφονται στη χώρα μας από τα μέσα Μαΐου μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την πρώτη μεγάλη συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων στην Ελλάδα για το 2023, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Οικοανάπτυξη ΑΕ» ταυτόχρονα με τα έργα καταπολέμησης κουνουπιών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στην ανακοίνωση της εταιρείας, τονίζεται ότι «αναφορικά με την όχληση, οι πληθυσμοί των κουνουπιών, παρ’ όλες τις βροχοπτώσεις του περασμένου διαστήματος, κινούνται χωρίς εξάρσεις και υφέσεις και κοντά στο μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας».

Με αφορμή την ανησυχία εμπειρογνωμόνων του ECDC και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πιθανή έξαρση φαινομένων επιδημιολογικού κινδύνου μεταδιδόμενου από κουνούπια στην Ευρώπη για το φετινό καλοκαίρι, η εταιρεία αναφέρει ότι όσον αφορά τον ιό του Δυτικού Νείλου, το 2022 αναφέρθηκαν 1.133 ανθρώπινα κρούσματα και 92 θάνατοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτός ήταν ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μετά το έτος 2018.

Επιπλέον, το 2022 σημειώθηκαν 71 κρούσματα δάγκειου πυρετού, κυρίως στη Γαλλία, περίπου ο ίδιος αριθμός που είχε σημειωθεί καθ’ όλο το διάστημα 2010-2021 σε όλη την Ευρώπη. Ο πρόεδρος της εταιρείας Σπύρος Μουρελάτος, μιλώντας πρόσφατα στο 3ο Webinar της Οικοανάπτυξης με θέμα «Διαμοιρασμός και αξιοποίηση γεωχωρικών δεδομένων», ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν συντρέχουν λόγοι ιδιαίτερης ανησυχίας για το δείκτη επικινδυνότητας που σχετίζεται με ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια και κυρίως για τον ιό του Δυτικού Νείλου που ενδημεί από το 2010 στην επικράτεια».

 

Διενέργεια των rapid tests μόνο από γιατρούς

Με κοινή τους ανακοίνωση οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Δράμας, Καβάλας Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) ζητούν την άμεση παρέμβαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ώστε να σταματήσουν τα φαρμακεία να διενεργούν κάθε είδους rapid tests τονίζοντας πως «πρόκειται για αμιγώς ιατρικές πράξεις, και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι προκύπτει θέμα αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος όταν διενεργούνται ιατρικές πράξεις σε μη αδειοδοτημένους ιατρικούς φορείς. Η νομοθεσία και η ορθή ιατρική πρακτική επιβάλλει τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ μόνο από αδειοδοτημένους φορείς παροχής ιατρικών υπηρεσιών και με υπογραφή του αποτελέσματος από τον επιστημονικά υπεύθυνο ιατρό».

Στην ίδια ανακοίνωση, οι ιατρικοί σύλλογοι της Περιφέρειας ΑΜΘ υπογραμμίζουν ακόμα πως έχει παρέλθει πλέον η περίοδος της πανδημίας στη διάρκεια της οποίας, με σκοπό τη διευκόλυνση και μόνο των ασθενών, είχε επιτραπεί από τους φαρμακοποιούς η εκτέλεση και καταχώρηση των rapid tests για Covid 19. Όπως τονίζεται, θα πρέπει «να είναι ξεκάθαρος ο ρόλος του φαρμακοποιού και οι αρμοδιότητές του ώστε να διαφυλάξουμε από κοινού τη δημοσιά υγεία και να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος».

ΕΚΑΒ για το περιστατικό θανάτου τουρίστριας στη Θάσο  

Διευκρινίσεις σχετικά με το περιστατικό αλλοδαπής τουρίστριας που έχασε τη ζωή της σε παραλία της Θάσου, ενώ περίμενε το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού, δίνει με ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ, αναφέροντας τα εξής:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με το περιστατικό θανάτου αλλοδαπής τουρίστριας σε παραλία της θάσου και των αναφορών περί πενηντάλεπτης καθυστέρησης της άφιξης του ασθενοφόρου, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

βάσει των επίσημων καταγεγραμμένων στοιχειών του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου, στις 27 Ιουνίου 2023 στις 11:45 το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του 166 δέχθηκε κλήση από τη περιοχής της παραλίας Αστρίδας Θάσου, σχετικά με περιστατικό πνιγμού γυναίκας με αναφερομένη μη ύπαρξη ζωτικών σημείων. Η κλήση διαβιβάστηκε άμεσα στο διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Θάσου, του οποίου το πλήρωμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή παρέδιδε επείγον περιστατικό αγγειακού εγκεφαλικού στο Κέντρo Υγείας Πρίνου. Εντός λίγων λεπτών το ασθενοφόρο αναχώρησε από το Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου και αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στη παραλία Αστρίδας (επαρχιακό οδικό δίκτυο απόστασης 35 χλμ) σε τριάντα δύο (32) λεπτά.

Στο σημείο του συμβάντος βρισκόταν και ιδιώτης ιατρός, ο οποίος αφού παρείχε ιατρικές πρώτες βοήθειες αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) διαπίστωσε το θάνατο της άτυχης τουρίστριας. Θα πρέπει να αναφερθεί πως ο Τομέας ΕΚΑΒ Θάσου αποτελεί έναν εκ των Τομέων του ΕΚΑΒ στη χώρα, που όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από τη Κυβέρνηση, θα ενισχυθούν τις προσεχείς ημέρες με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

 

Το ΙΣΝ στηρίζει το Obama Presidential Center

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοινώνει δωρεά ύψους 26 εκατομ. δολαρίων στο Obama Foundation για τη δημιουργία του Obama Presidential Center. Το μεγαλύτερο μέρος της δωρεάς ($25 εκατομμύρια) θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή χώρου με την ονομασία Democracy in Action Lab (DIAL), με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και ενεργοποίηση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Το υπόλοιπο ποσό, ύψους $1 εκατομμυρίου, θα διατεθεί για την υλοποίηση του Leaders Program (Πρόγραμμα Ηγετών) του Obama Foundation, με αποστολή την έμπνευση, ενδυνάμωση και διασύνδεση ηγετικών προσωπικοτήτων από διαφορετικές περιοχές του κόσμου για την επιτάχυνση της δημιουργίας διαρκών, θετικών αλλαγών στις εκάστοτε κοινότητές τους και σε όλο τον κόσμο. Στη συζήτηση του Προέδρου Barack Obama με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του SNF Nostos 2023 του ΙΣΝ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), έγινε αναφορά στην υποστήριξη του ΙΣΝ για τη δημιουργία του DIAL, καθώς και στους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών. Το ΚΠΙΣΝ φιλοξένησε πρόσφατα μια σειρά εκδηλώσεων του Leaders Program του Obama Foundation, το οποίο συγκέντρωσε περισσότερους από εκατό ηγέτες ως επιστέγασμα της συμμετοχής τους στο πεντάμηνο πρόγραμμα.

 

 

 

Διπλή διάκριση για την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας

Διπλή διάκριση απέσπασε η Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας CR Index 2023 και το CRI Pass του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο (Gold Award), καθώς και με τον Έπαινο Best in Marketplace, για την πρόοδο της αναφορικά με τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και τα κριτήρια ESG που εφαρμόζει διαχρονικά μέσα από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεων της.

Παραμένοντας πιστή στις αξίες Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας επενδύει σταθερά σε πρακτικές βιωσιμότητας που τοποθετούν στο επίκεντρο το περιβάλλον, τους εργαζομένους της και την κοινωνία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η στρατηγική συνεργασία της με την Polygreen, Εταιρία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Αποβλήτων και Αντιμετώπισης Θαλάσσιων Ρυπάνσεων, που συνδέεται με την εταιρική της ομάδα GR Sustainability Taskforce, με στόχο την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας των εργαζομένων της.  Ακόμη, απόδειξη της προσήλωσης της εταιρίας στη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας αποτελεί η στήριξη κοινωνικών πρωτοβουλιών, όπως η «Ανάσα Ζωής» για την ευαισθητοποίηση γύρω από την υγεία του πνεύμονα, την έγκαιρη διάγνωση και τη διακοπή του καπνίσματος, και το Operation Smile που προσφέρει χαμόγελα σε παιδιά που έχουν γεννηθεί με λαγώχειλο μέσω χειρουργικών επεμβάσεων. Παράλληλα, θέτει σε προτεραιότητα τους εργαζομένους της, διαμορφώνοντας ένα πρότυπο εργασιακό περιβάλλον που προάγει τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων της και προασπίζεται τη διαφορετικότητα.

Ο κ. Πάνος Πιτσιλλίδης, Διευθυντής Στρατηγικής & Ανάπτυξης της Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας, παρέλαβε το βραβείο και δήλωσε με αφορμή αυτήν τη διάκριση:  «Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο θεσμός του CRI επιβραβεύει τις προσπάθειές μας στον τομέα της Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που, φέτος, αναγνωρίζεται η πρόοδος μας με το Χρυσό Βραβείο, αλλά και τον έπαινο Best in Marketplace. Οι άνθρωποι, οι συνεργάτες και οι πελάτες μας βρίσκονται στο επίκεντρο των βιώσιμων πρακτικών που αναπτύσσουμε. Γι’ αυτό, η φετινή διάκρισή μας δεν αφορά μόνο την Johnson & Johnson MedTech, αλλά όλους όσους μοιράζονται το όραμά μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου μέλλοντος».