Φαρμακοβιομηχανίες στην Ινδία αναπτύσσουν εκδόσεις του Wegovy

Με στόχο να πάρουν ένα κομμάτι από την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των φαρμάκων για την απώλεια βάρους,  ινδικές φαρμακοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν τις δικές τους εκδοχές του wegovy της Novo Nordisk, που είναι σε αυξημένη ζήτηση. Με ορισμένους αναλυτές να προβλέπουν ότι η αγορά απώλειας βάρους θα φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως ή περισσότερο μέχρι το τέλος της δεκαετίας, στελέχη της Sun Pharma, της Cipla, της Dr Reddy και της Lupin – κάποιες από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες γενόσημων φαρμάκων παγκοσμίως- ανακοίνωσαν ότι  άρχισαν να εργάζονται για εκδόσεις του Wegovy. Η Novo Nordisk δεν μπόρεσε να παράγει αρκετό Wegovy για να καλύψει τη ζήτηση σε περισσότερες από 6  χώρες όπου έχει ήδη κυκλοφορήσει, εν μέσω ποσοστών παχυσαρκίας ρεκόρ παγκόσμιως και ανθρώπων που αναζητούν ευκολότερες λύσεις από τη δίαιτα και την άσκηση. Ο αντίπαλος της, η Eli Lilly επίσης δεν μπόρεσε να καλύψει τη ζήτηση για τα φάρμακα της απώλειας βάρους Zepbound και Mounjaro. Η Novo δεν έχει δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα του Wegovy παγκοσμίως, αλλά ανέφερε στο Reuters ότι σκοπεύει να το λανσάρει στην Ινδία το 2026. Η κίνηση των Ινδών φαρμακευτικών εταιρειών θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ στη βελτίωση της παγκόσμιας πρόσβασης σε φάρμακα απώλειας βάρους και να τα καταστήσει πολύ πιο προσιτά, αναφέρουν οι αναλυτές.

Απρόσμενα κέρδη για την Moderna το δ’τρίμηνο

Η Moderna ανακοίνωσε την Πέμπτη απρόσμενα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο, στην πραγματοποίηση  των οποίων συνείσφεραν τόσο η μείωση στα κόστη όσο και οι καθυστερημένες πληρωμές. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει έναν εμπορικό οδικό χάρτη για τα εμβόλια της στην Ευρώπη που περιλαμβάνουν και το πειραματικό της εμβόλιο για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV).

Οι μετοχές της κατέγραψαν άλμα της τάξεως του 8% και έφθασαν τα 94,65 δολάρια, νούμερο που απέχει πολύ βέβαια  από το ρεκόρ των 497,49 δολαρίων που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας COVID το 2021.

Η μείωση της ζήτησης για εμβόλια κατά της COVID και η εκτιμώμενη απώλεια για το 2023 οδήγησαν σε απότομη πτώση των μετοχών της Moderna πέρυσι.

Η Moderna σημείωσε κέρδη 217 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 55 σεντς ανά μετοχή, για το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Οι αναλυτές περίμεναν απώλεια 97 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG. Ο Οικονομικός Διευθυντής της Moderna, Τζέιμς Μοκ, σε συνέντευξή ανέφερε ότι η εταιρεία ξεπέρασε τις δικές της προβλέψεις λόγω των απροσδόκητων αναβληθέντων εσόδων ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων από τον διεθνή όμιλο εμβολίων Gavi.

Η εταιρεία εξοικονόμησε επίσης περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια από την προσπάθειά της πέρυσι να προσαρμόσει την παραγωγική της διαδικασία, ανέφερε. «Οι αναπροσαρμογές στην παραγωγή μας συνέβησαν ως επί το πλείστον στο τέλος του τρίτου τριμήνου, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει για να αυξηθεί η παραγωγικότητα», σημείωσε. Ο Lee Brown, επικεφαλής στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην παγκόσμια εταιρεία ερευνών Third Bridge, δήλωσε ότι η αλλαγή μεγέθους και άλλες προσπάθειες εξοικονόμησης κόστους της Moderna θα επιτρέψουν στην εταιρεία να επενδύσει σε περαιτέρω ανάπτυξη.

O FDA κατά της χρήσης έξυπνων ρολογιών για τη μέτρηση της γλυκόζης στο αίμα

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ προειδοποίησε την Τετάρτη τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν έξυπνα ρολόγια ή έξυπνα δαχτυλίδια για να μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα χωρίς να τρυπούν το δέρμα, ανεξαρτήτως κατασκευαστή ή μάρκας. Η ρυθμιστική αρχή σημείωσε ότι εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι κατασκευαστές, οι διανομείς και οι πωλητές δεν εμπορεύονται παράνομα μη εξουσιοδοτημένα gadget που ισχυρίζονται ότι μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Οι συσκευές διαφέρουν από τις εφαρμογές smartwatch που εμφανίζουν δεδομένα από συσκευές μέτρησης γλυκόζης αίματος εξουσιοδοτημένες από την FDA που τρυπούν το δέρμα, διευκρινίζει ο FDA. Δήλωσε ότι δεν είχε εγκρίνει κανένα έξυπνο ρολόι ή έξυπνο δακτύλιο που θα μπορούσε να μετράει ή να εκτιμήσει τις τιμές της γλυκόζης στο αίμα, ούτε αξιολόγησε την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητά τους. Τέτοιες συσκευές κατασκευάζονται από δεκάδες εταιρείες και πωλούνται με πολλές επωνυμίες. Οι κατασκευαστές τους συχνά ισχυρίζονται ότι τα gadget μπορούν να μετρήσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα χωρίς να απαιτούν από τους χρήστες να τρυπήσουν το δέρμα τους. Οι ανακριβείς μετρήσεις της γλυκόζης στο αίμα μπορεί να οδηγήσουν σε σφάλματα στη διαχείριση του διαβήτη, συμπεριλαμβανομένης της λήψης λάθος δόσης ινσουλίνης ή άλλων φαρμάκων που μειώνουν γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου, δήλωσε ο FDA.

Ποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής βοηθούν στο να μην εξελιχθεί ο προδιαβήτης

Ο προδιαβήτης είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι υψηλότερα από τα φυσιολογικά αλλά χαμηλότερα από ό,τι στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Οι Καθηγήτριες της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλα (Λίνα) Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας) και Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Παθολόγος, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) παρουσιάζουν τα κύρια στοιχεία για την κατάσταση αυτή, όπως περιγράφηκαν αναλυτικά σε πρόσφατη δημοσίευση στο JAMA Patient Page.

Ο προδιαβήτης επηρεάζει περίπου 1 στους 3 ενήλικες στις ΗΠΑ και περίπου 720 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως. Τα άτομα με προδιαβήτη συχνά δεν έχουν συμπτώματα, επομένως τα περισσότερα δεν ξέρουν και ότι πάσχουν από κάτι. Οι παράγοντες κινδύνου για προδιαβήτη περιλαμβάνουν ηλικία άνω των 45 ετών, παχυσαρκία, ανθυγιεινή διατροφή, μειωμένη φυσική δραστηριότητα, οικογενειακό ιστορικό διαβήτη τύπου 2, ιστορικό διαβήτη κύησης και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Περίπου το 10% των ατόμων με προδιαβήτη αναπτύσσουν σακχαρώδη διαβήτη κάθε χρόνο. Ο προδιαβήτης συνδέεται επίσης με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, νεφρικής νόσου, περιφερικής νευροπάθειας  και προβλήματα με την όραση.

Ο προδιαβήτης μπορεί να βελτιωθεί σε ορισμένα άτομα που υιοθετούν σοβαρές μακροπρόθεσμες αλλαγές στον τρόπο ζωής τους. Αυτές περιλαμβάνουν καθημερινή σωματική δραστηριότητα (ιδανικός στόχος 30 λεπτά άσκησης 5 ημέρες την εβδομάδα), υγιεινή διατροφή (λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως) και παρακολούθηση των μεγεθών των μερίδων, καθώς και εύρεση υποστήριξης για την υπέρβαση ψυχολογικών, κοινωνικών και άλλων εμποδίων. Τα άτομα με προδιαβήτη που χάνουν τουλάχιστον 5% με 7% του σωματικού τους βάρους μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα να αναπτύξουν σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Αν και κανένα φάρμακο δεν είναι επί του παρόντος εγκεκριμένο για τη θεραπεία του προδιαβήτη, ορισμένα άτομα με προδιαβήτη που έχουν και άλλες παθήσεις όπως αρτηριακή υπέρταση ή παχυσαρκία μπορεί να ωφεληθούν από φάρμακα όπως η μετφορμίνη ή τα ενέσιμα GLP-1RA.

Λόγω του μεγάλου επιπολασμού του προδιαβήτη και του διαβήτη σε αναπτυγμένες χώρες όπως στις Ευρωπαϊκές, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί παρεμβάσεις στον πληθυσμό αυτό όπως η “Care4Diabetes (C4D): Reducing the burden of non-communicable diseases by providing a multidisciplinary lifestyle treatment intervention for type 2 diabetes”. Η Ευρωπαϊκή αυτή κοινή δράση «Φροντίδα για το Διαβήτη» στοχεύει στη βελτίωση της υγείας των πολίτων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω προγραμμάτων που εστιάζουν στην αλλαγή του τρόπου ζωής και συγκεκριμένα στη διατροφή, στην άσκηση, στον ύπνο και στη διαχείριση του καθημερινού στρες. Ξεκίνησε το Φεβρουάριο 2023, έχει διάρκεια 36 μηνών και συμμετέχουν συνολικά 12 χώρες. Στην Ελλάδα αρμόδιος φορέας είναι 1η Υγειονομική́ Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τη Θεραπευτική Κλινική ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που περιγράφονται παραπάνω φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικές στην αναστροφή του προδιαβήτη και στην πρόληψη της εξέλιξης σε διαβήτη συγκριτικά με τα φάρμακα από μόνα τους.

O ΠΟΥ προχωράει στην εκκένωση του νοσοκομείου Νάσερ στη Γάζα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σκοπεύει να εκκενώσει το νοσοκομείο Νάσερ της Γάζας όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 140 ασθενείς, αφού όπως δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ότι τα σώματα των νεκρών ασθενών έχουν αρχίσει να αποσυντίθενται εν μέσω διακοπών ρεύματος και συγκρούσεων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  και οι εταίροι του έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής τρεις εκκενώσεις στο νοσοκομείο του Χαν Γιουνίς, εκ των οποίων η τελευταία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, μεταφέροντας 51 ασθενείς στη νότια Γάζα, δήλωσε ο Αγιαντίλ Σαπαρμπέκοφ της υπηρεσίας του ΟΗΕ σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. το νοσοκομείο, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γάζα και ζωτικής σημασίας για τις υπηρεσίες υγείας της περιοχής, σταμάτησε να λειτουργεί την περασμένη εβδομάδα μετά από μια εβδομαδιαία ισραηλινή πολιορκία που ακολουθήθηκε από επιδρομή. Ο αριθμός των ασθενών που παραμένουν στο νοσοκομείο Νάσερ άλλαζει κάθε ώρα καθώς κάποιοι φεύγουν για να γλιτώσουν από τις μάχες και άλλοι υποκύπτουν στα τραύματά τους, είπε ο Σαπαρμπέκοφ.

«Η σπανιότητα είναι το χάρισμα αλλά και η δύναμή μας»

«Η σπανιότητα είναι το χάρισμα αλλά και η δύναμή μας» είναι το φετινό μήνυμα της Ημέρας Σπάνιων Παθήσεων  και της ΕΟΣ-ΣΠΑΝΟΠΑ,  που φέτος εορτάζεται στις 29 Φεβρουαρίου, με σκοπό την κινητοποίηση των συλλόγων, των ασθενών  και των οικογενειών τους. Πραγματοποιείται δε, με τον  συντονισμό της  EURORDIS (Ευρωπαϊκή Ένωση Φορέων Σπανίων Παθήσεων) και  65 και πλέον εταίρους της σε διάφορες χώρες της Ευρώπη.  Η Eurordis εργάζεται για την ισότητα στις κοινωνικές ευκαιρίες, στην υγειονομική περίθαλψη, καθώς και  στην πρόσβαση για τη  διάγνωση και τις θεραπείες για άτομα που ζουν με μια σπάνια ασθένεια.

Σήμερα πάνω από 300.000.000 άτομα παγκοσμίως ζουν με μια σπάνια πάθηση ενώ υπάρχουν πάνω από 7.000 χρόνιες, εξελικτικές, εκφυλιστικές σπάνιες παθήσεις που συχνά προκαλούν απώλεια ζωής.Ωστόσο, δεν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία για την πλειονότητά τους και πολλές από αυτές δεν διαγιγνώσκονται. Ενώ σχεδόν όλες οι γενετικές ασθένειες είναι σπάνιες, δεν είναι όλες οι σπάνιες παθήσεις γενετικής προέλευσης.

Υπάρχουν επίσης, πολύ σπάνιες μορφές μολυσματικών ασθενειών, όπως αυτοάνοσες ασθένειες και σπάνιοι καρκίνοι. Μέχρι σήμερα, η αιτία παραμένει άγνωστη για πολλές από τις παθήσεις αυτές. Για πολλές σπάνιες παθήσεις, συμπτώματα  μπορεί να παρατηρηθούν κατά τη γέννηση ή την παιδική ηλικία. Ωστόσο, πάνω από το 50% των σπάνιων νοσημάτων εμφανίζονται κατά την ενηλικίωση (πηγή Orphanet).

Βασικά στοιχεία των Σπάνιων Νοσημάτων είναι:

-Σπάνιο Νόσημα είναι αυτό που η συχνότητα του είναι ένα πάσχον άτομο εως τα 2000 άτομα (5/10.000)

-Υπάρχουν πάνω από 7.000 καταγεγραμμένα Σπάνια Νοσήματα Διεθνώς (ευρωπαϊκή πύλη Orphanet)

-Εξαιτίας των γενετικών μεταλλάξεων των γονιδίων εμφανίζονται κατ΄ έτος περίπου 20 – 40 νέα Σπάνια Νοσήματα

-Περίπου 700 Σπάνια Νοσήματα εμφανίζονται στη παιδική ηλικία

-1 στους 5 Καρκίνους είναι σπάνιοι

-Το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάποιο Σπάνιο Νόσημα (300.000.000 άτομα)

-Το 75% των Σπανίων Νοσημάτων έχουν γενετική αιτιολογία

-Η περιπέτεια διάγνωσης ενός Σπάνιου Νοσήματος μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 15 και πλέον έτη (πολλά μένουν αδιάγνωστα)

-Η συντριπτική πλειοψηφία των Σπανίων Παθήσεων δεν έχει θεραπεία

-Οι σύγχρονες θεραπείες με ορφανά φάρμακα που εξειδικεύονται για κάθε Σπάνια Πάθηση, έχουν υψηλό κόστος, επιβαρύνοντας σημαντικά την ισότιμη πρόσβαση στη θεραπεία

Η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων – Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ. – ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.) συμμετέχει στον εορτασμό της Ημέρας Σπανίων Παθήσεων με την οργάνωση της δράσης «ΩΡΙΩΝ», που για το 2024 έχει ως θέμα «ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ: ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ  ΜΙΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ  ΣΠΑΝΙΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ  ΓΗΣ» και με τη διοργάνωση δύο διαδικτυακών ενημερωτικών εκδηλώσεων.

Στόχος των δράσεων αυτών είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη σε θέματα που σχετίζονται με τα Σπάνια Νοσήματα – Παθήσεις, να γίνει γνωστή η ύπαρξή τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, οι δυσκολίες στη διάγνωση και στη θεραπεία τους, καθώς και τα προβλήματα που συνδέονται με την καθημερινή τους ζωή και προκαλούν συχνά φαινόμενα αποκλεισμού και περιθωριοποίησης.

Συνεργασία Ελλάδας και Εσθονίας στον Τομέα της Υγείας

Έλληνες και Εσθονοί πολίτες μπορούν από σήμερα να χρησιμοποιούν απρόσκοπτα ιατρικές υπηρεσίες, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και η Πρέσβης της Εσθονίας στην Ελλάδα, Karin Rannu.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά στον τομέα της Υγείας,  τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία ο διασυνοριακός κόμβος, μέσω του οποίου καθίσταται δυνατή η ανταλλαγή συνοπτικού ιατρικού ιστορικού, καθώς και η εκτέλεση ηλεκτρονικών συνταγών φαρμάκων μεταξύ Ελλάδας και Εσθονίας.

Από σήμερα, οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι ταξιδεύουν στην Εσθονία θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται σε οποιοδήποτε φαρμακείο της χώρας και να εκτελούν την ηλεκτρονική συνταγή τους δίνοντας μόνο τον ΑΜΚΑ τους. Επιπλέον, οι επαγγελματίες υγείας, για παράδειγμα οι ιατροί, της Εσθονίας θα διαθέτουν πρόσβαση στο συνοπτικό ιατρικό των Ελλήνων ασθενών, τους οποίους θα κληθούν να εξετάσουν. Αντιστοίχως, οι Εσθονοί πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα τους από τα ελληνικά φαρμακεία, ενώ οι ιατροί της Ελλάδας αποκτούν πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα των Εσθονών ασθενών. Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε : «Το γεγονός ότι η Εσθονία είναι η τρίτη χώρα μετά την Πολωνία και την Ισπανία, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα τίθεται σε παραγωγική λειτουργία ο διασυνοριακός κόμβος που συνδέει τα συστήματα συνταγογράφησης και ιατρικού ιστορικού μεταξύ των δύο χωρών αποτελεί καταρχάς ένα ορόσημο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και τη δυνατότητα των πολιτών να μπορούν απρόσκοπτα να χρησιμοποιούν ιατρικές υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα παραβιάζαμε ποτέ τους όρους για την ασφαλή λειτουργία ενός χειρουργείου

Στον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή.

Όπως ανέφερε «Τα απογευματινά χειρουργεία ορίζονται σε επίπεδο κλινικής. Η κάθε κλινική δεν έχει έναν χειρουργό ούτε έναν αναισθησιολόγο, έχει μια ομάδα χειρουργών και μια ομάδα αναισθησιολόγων. Αυτές οι κλινικές που θα αποφασίσουν να κάνουν απογευματινά χειρουργεία, για να μοιράζονται τις αμοιβές, θα ορίζουν και τις ομάδες τους, δεν θα βάζουν τον ίδιο γιατρό συνέχεια. Δεν πρόκειται ποτέ να παραβιάσουμε τους όρους που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφαλή λειτουργία ενός χειρουργείου, είναι προφανές αυτό. Αυτό θα ήταν παράνομο».

Σημείωσε επίσης ότι η μεταρρύθμιση αυτή θα χρειαστεί κάποιο διάστημα για να δουλέψει, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι πολύ περισσότερες οι κλινικές που έχουν ήδη επικοινωνήσει με το Υπουργείο Υγείας και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να οργανώσουν απογευματινά χειρουργεία, από αυτές που νομίζαμε εμείς. Παραδείγματος χάρη, στη Θεσσαλονίκη, ξέρουμε ήδη ότι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα συμμετάσχει στα απογευματινά χειρουργεία. Έχει σημασία αυτό τη στιγμή που το Παπαγεωργίου έχει τις μεγαλύτερες αναμονές στη χώρα. Άρα, πιστεύω ότι τελικά θα δούμε αρκετούς ανθρώπους να χειρουργούνται ταχύτερα».

H Allergan Aesthetics εγκαινιάζει το εταιρικό της website

Η Allergan Aesthetics, μία εταιρεία της AbbVie, εγκαινιάζει το εταιρικό website www.allerganaesthetics.gr το οποίο αναδεικνύει τη φιλοσοφία της, συνώνυμη με την επιστημονική έρευνα και την καινοτομία στην αισθητική δερματολογία και στην πλαστική χειρουργική. Η Allergan Aesthetics, μία εταιρεία της AbbVie, διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά χαρτοφυλάκια αισθητικής ιατρικής, με εμβληματικές θεραπείες υψηλής ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, οι οποίες απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μία αισθητική θεραπεία είτε για να τονίσουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που τους κάνουν μοναδικούς, είτε για να βελτιώσουν τα σημεία που επιθυμούν για να είναι και να δείχνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Στο www.allerganaesthetics.gr η/ο επισκέπτρια/ης μπορεί να ανακαλύψει περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Allergan Aesthetics, μίας εταιρείας της AbbVie, όπως για την ολοκληρωμένη σειρά fillers JUVÉDERM, το #1 brand παγκοσμίως στα ενέσιμα εμφυτεύματα προσώπου με υαλουρονικό οξύ. Επιπρόσθετα, μπορεί να μάθει περισσότερα για το HArmonyCa, το πρωτοποριακό υβριδικό ενέσιμο εμφύτευμα προσώπου διπλής δράσης, το οποίο συνδυάζει δύο ενεργά συστατικά -τον υδροξυαπατίτη ασβεστίου (CaHA) και το υαλουρονικό οξύ (ΗΑ)- και προσφέρει τα οφέλη μίας άμεσης ανόρθωσης χάρη στο υαλουρονικό οξύ και παρατεταμένη διέγερση παραγωγής κολλαγόνου χάρη στον υδροξυαπατίτη  ασβεστίου.

Το www.allerganaesthetics.gr αποτελεί ένα τεκμηριωμένο κανάλι επικοινωνίας, το οποίο ενδυναμώνει την ορθή ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τις διαθέσιμες, από την εταιρεία, θεραπείες, οι οποίες εφαρμόζονται αποκλειστικά στο ιατρείο από εξουσιοδοτημένους ιατρούς, δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι ώστε να δημιουργούν εξατομικευμένα πλάνα θεραπείας, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε θεραπευόμενου και να τηρούν αυστηρά πρωτόκολλα ιατρικής πρακτικής.  Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ενότητα που απευθύνεται στους Επαγγελματίες Υγείας,  από όπου δίνεται η δυνατότητα στους ιατρούς να ανακατευθυνθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εκπαιδευτικού φορέα Allergan Medical Institute (ΑΜΙ). Μέσω του ΑΜΙ οι ιατροί έχουν πρόσβαση σε μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική προσέγγιση και σε προγράμματα εστιασμένα και προσαρμοσμένα στις νέες εξελιγμένες τεχνικές και πρακτικές, ώστε να επιτυγχάνουν τα βέλτιστα αποτελέσματα για τους θεραπευόμενούς τους με τον πλέον ασφαλή τρόπο.

Το ΥΓΕΙΑ πρωτοπόρο στον τομέα εκπαίδευσης ιατρών

Το ΥΓΕΙΑ ανακοινώνει ότι ο Δρ. Αριστοτέλης Πάνος, Καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Γ ́ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, αναγνωρίστηκε από την βιομηχανία βιοτεχνολογίας ως διεθνής εκπαιδευτής (international proctor and consultant) στην ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική και συγκεκριμένα στην επιδιόρθωση της μιτροειδούς και τριγλώχινας βαλβίδας, καθώς και την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας με ενδοσκοπικές τεχνικές, χωρίς τη διάνοιξη του στέρνου. Ο ρόλος του θα είναι να βοηθά διεθνώς, καρδιοχειρουργούς στις χώρες τους, που θέλουν να ξεκινήσουν ή να βελτιώσουν την ενδοσκοπική τους εμπειρία στην καρδιοχειρουργική, καθώς και να χειρουργεί μαζί τους ενδοσκοπικά ιδιαίτερα πολύπλοκες καρδιακές παθήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό τον περασμένο Οκτώβριο προσκλήθηκε στην πανεπιστημιακή κλινική καρδιοχειρουργικής της Βάρνας, Βουλγαρίας, για να χειρουργήσει ασθενείς πάσχοντες από αυτές τις παθήσεις ενδοσκοπικά. Με τη βοήθεια του Δρ. Κυριάκου Μπέλλου, Αναπλ. Διευθυντή́ της Γ’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία σειρά επεμβάσεων.

Ο Δρ. Αριστοτέλης Πάνος ήδη από το 2007 πρωτοπορεί στη χώρα μας εφαρμόζοντας με την ομάδα του στο ΥΓΕΙΑ, ενδοσκοπικές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Επιπλέον από το 2017 ο Δρ. Αριστοτέλης Πάνος με τους συνεργάτες του και με τη βοήθεια του ΥΓΕΙΑ διοργανώνουν το ῞Athens course on endoscopic and robotic cardiac surgery: Clinical Immersion῝ ένα από τα διακεκριμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια στην ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική. Το ΥΓΕΙΑπρωτοπορεί στον τομέα των παθήσεων της καρδιάς, καθώς προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, από το στάδιο της πρόληψης, διάγνωσης έως τη θεραπεία και κλινική/ εργαστηριακή παρακολούθηση των καρδιαγγειακών παθήσεων που μπορεί να εμφανιστούν στην ενήλικη ζωή.